GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hadžihafizbegović u ulozi Mladićeve desne ruke u Srebrenici (VIDEO)

Hadžihafizbegović u ulozi Mladićeve desne ruke u Srebrenici (VIDEO)
ULOGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 16:34
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SARAJEVO - Novi film proslavljene bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić bit će premijerno prikazan ni manje ni više nego na 77. Venecijanskom filmskom festivalu, 3. rujna u 16:30 sati u okviru glavnog natjecateljskog programa.

Film 'Quo Vadis, Aida?' govori o genocidu u Srebrenici, a glavne uloge tumače Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Ovaj film prvi je film u natjecateljskom programu koji će biti prikazan na nekom velikom festivalu nakon šest mjeseci pauze zbog korona krize zbog koje su otkazani svi veći filmski festivali, pišu mediji u BiH. U programu za glavnu nagradu „Zlatni lav“ sudjeluje 18 filmova. Predsjednica ovogodišnjeg žirija festivala je glumica Cate Blanchett.

U filmu Emir Hadžihafizbegović glumi desnu ruku ratnog zločinca Ratka Mladića, kojeg je utjelovio Boris Isaković.

- Emir Hadžihafizbegović je klasika. Kad smo snimali njegovu scenu, gdje on kao srpski vojnik ulazi u bazu punu izbjeglica, toliko je bio uvjerljiv da su se dvije statistice onesvijestile i morali smo zvati hitnu pomoć. Te žene su bile djevojčice tijekom rata. Emirova gluma aktivirala je stare traume. Bilo je veliko iskušenje, veliki rizik i vrlo emotivno i za Emira i sve ostale igrati ove uloge, izjavila je za Deutsche Welle nedavno redateljica, poznata po filmovima 'Grbavica' i 'Na putu'.

Tagovi: Emir Hadžihafizbegović, Jasmila Žbanić, Boris Isaković, Ratko Mladić, Srebrenica
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE