GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hana Selimović u Ateljeu 212

Hana Selimović u Ateljeu 212
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2020 / 22:31
Autor: SEEbiz / Politika.rs
BEOGRAD - Hana Selimović, glumica raskošnog talenta, veliko je pojačanje ansambla Ateljea 212.

Krajem leta, saznaje „Politika” uprava ove teatarske kuće razgovarala je sa Hanom Selimović i na obostrano zadovoljstvo precizirani su dogovori o njenom stalnom angažmanu u ovom pozorištu.

‒ Zapravo, to i nije dolazak Hane Selimović u Atelje 212, rekao bih da je to povratak. Povratak u njenu kuću u kojoj je, još kao vrlo mlada glumica ostvarila sjajne uloge i donela joj mnogobrojne nagrade. Tokom ove sezone smo planirali novu predstavu u kojoj bi Hana trebalo da igra glavnu žensku ulogu. Ali planiramo i mi, planira i korona, nažalost njene planove moramo još svi da pratimo, videćemo...U svakom slučaju i ta nevolja će proći i ja sam uveren da će i Hana Selimović, kao i sve glumice i glumci Ateljea 212 već od sredine naredne godine imati puno posla u matičnoj kući ‒ kaže Novica Antić, direktor Ateljea 212.

Hanu Selimović pozorišna publika do sada je imala priliku da gleda u predstavama „Otac na službenom putu”, „Zbogom SFRJ”, „Višnjik”, „Kod kuće – Kabul”, „Carstvo mraka”, „Figarova ženidba i razvod”, „Kod večite slavine”, „Čehov je Tolstoju rekao zbogom”, „Ivanov”, „Čudo u Šarganu”, „Palilulski roman”, „Tartif”... Svojim scenskim junakinjama od Sene Zolj, Zvazdane, Dušanje, preko Olge, Cmilje, Saše, Anisje do Dorine nesebično se davala što je publika znala da prepozna, ali i stručna javnost. Otuda i brojne nagrade koje je osvojila za svoje scenske heroine. Uz sve to Hana Selimović važi za osobu koja ne podleže klišeima i ne pravi kompromise.

Tagovi: Hana Selimović, Atelje 212, Novica Antić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE