GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAVC donio odluku o sufinanciranju kratkometražnih, eksperimentalnih i TV djela

HAVC donio odluku o sufinanciranju kratkometražnih, eksperimentalnih i TV djela
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 20:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je na online sjednici održanoj u utorak odluke o raspodjeli sredstava prema javnom natječaju u kategorijama kratkometražnih igranih i eksperimentalnih filmova te za razvoj projekata serijskih televizijskih djela.

Za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih igranih filmova pristiglo je ukupno 26 prijava, a sredstva su odobrena za tri filma u ukupnom iznosu od milijun kuna.

U kategoriji proizvodnje eksperimentalnih filmova od 20 prijavljenih sufinancirat će se sedam filmova u ukupnom iznosu od 860.000 kuna.

Što se tiče razvoja projekata serijskih televizijskih djela sredstva su odobrena za osam projekata u iznosu od 600.000 kuna.

“Osim toga odobreno je šest zahtjeva za dodatne troškove snimanja filmova uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom Covida-19”, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

To su dugometražni igrani filmovi “Stric” redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca, “Zatvoreno za javnost” redateljice Vanje Juranić, “, “Sigurno mjesto” redatelja Juraja Lerotića, “Illyricvm” redatelja Simona Bogojevića Naratha, te kratkometražni “Klimanje” redateljice Paule Skelin, i “Sprovod” redatelja Šimuna Šituma.

Tagovi: Hrvatsko audiovizualno vijeće, Simon Bogojević Narath, Andrija Mardešić, Juraj Lerotić, Vanja Juranić
PROČITAJ I OVO
Upoznajte žiri 8. SFF-a - Ena Mitrovski
STAR FILM FEST
Upoznajte žiri 8. SFF-a - Ena Mitrovski
SISAK - Ako znate tko je Ena Mitrovski, onda znajte da je prošle godine sudjelovala u natjecateljskom program Star Film Festa, a na ovogodišnjem izdanju ćete ju pamtiti kao članicu žirija!
Forbes: Pjevačica Rihanna i službeno milijarderka
BOGATSTVO
Forbes: Pjevačica Rihanna i službeno milijarderka
LOS ANGELES - Bogatstvo pop pjevačice Rihanne procijenjeno je na 1,7 milijarde dolara, što ju čini najbogatijom glazbenicom na svijetu, no glazba nije primarni izvor njezina bogatstva, objavio je časopis Forbes u srijedu.
Umro prevoditelj i pjesnik Sead Muhamedagić
IN MEMORIAM
Umro prevoditelj i pjesnik Sead Muhamedagić
ZAGREB - Književni prevoditelj, publicist i pjesnik Sead Muhamedagić, koga su u stručnoj javnosti smatrali jednim od najvećih prevoditelja u Hrvatskoj, umro je u 67. godini života.
Špancirfest se vraća na ulice Varaždina
DOGAĐAJI
Špancirfest se vraća na ulice Varaždina
VARAŽDIN - Nakon što prošle godine nije bilo moguće organizirati festival uličnih šetača, ove se godine Špancirfest vraća na ulice Varaždina od 20. do 29. kolovoza u svom 23. izdanju, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
Sud dao za pravo Štuliću. Tko će mu isplatiti novac?
PRESUDA
Sud dao za pravo Štuliću. Tko će mu isplatiti novac?
ZAGREB - Po pravomoćnoj presudi Visokog upravnog suda Republike Hrvatske Croatia Records je nepravilno privatizirala nekadašnji Jugoton otuđivši pri tome fonograme tj. originalne prve snimke, a riječ je o izuzetnom broju master snimki snimljenih od osnutka Jugotona pa sve do početka rada Croatia Recordsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE