GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAVC najavio dodatno financiranje igranih filmova uslijed pandemije

HAVC najavio dodatno financiranje igranih filmova uslijed pandemije
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 17:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) osigurat će, s obzirom na posljedice epidemije koronavirusa na gospodarstvo, dodatnu potporu za proizvodnju dugometražnih igranih filmova, u najugroženijim kategorijama prethodno sufinanciranih projekata.

Sredstva dodijeljena Centru raspoređuju se temeljem odluke Ministarstva kulture i medija o dodatnoj potpori za proizvodnju debitantskih dugometražnih igranih filmova i dugometražnih igranih filmova, čija je nemogućnost završetka proizvodnje posljedica učinka pandemije COVID-19 na gospodarstvo, u iznosu pet milijuna kuna.

Iznos će se koristiti za dodatno financiranje filmova iz prethodno provedenih javnih poziva koji zbog pandemije nisu mogli biti dovršeni.

Sredstva će se dodijeliti debitantskim dugometražnim igranim filmovima i dugometražnim igranim filmovima koji nisu kolaudirani i u fazi su postprodukcije - najviše sto tisuća kuna, a proizvodnja filma mora se završiti do 30. lipnja iduće godine, u protivnom se novac mora vratiti Centru.

Također, debitantskim dugometražnim igranim filmovima i dugometražnim igranim filmovima koji su u fazi pripreme i planiraju ući u snimanje tijekom 2020. i 2021. godine - najviše 600 tisuća kuna, uz rok dovršetka 31. prosinca.

Kako novonastale okolnosti te posljedice učinka pandemije predstavljaju razlog za promjenu iznosa dodijeljene državne potpore kao bitnog elementa sklopljenih Ugovora o sufinanciranju, za zahtjeve nositelja projekta za koje Hrvatsko audiovizualno vijeće donese adekvatnu odluku o dodatnom financiranju bit će sklopljen Dodatak Ugovoru o sufinanciranju, izvijestio je HAVC.

Tagovi: Hrvatski audiovizualni centar, Ministarstvo kulture i medija
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE