GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNK u Zagrebu počinje sa serijom koncertnih večeri

HNK u Zagrebu počinje sa serijom koncertnih večeri
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 10:54
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u veljači počinje sa serijom koncerata koji će biti otvoreni za gledatelje u kazalištu ali i online na službenoj stranici kazališta, a prva dva koncerta, u programu 2. i 3. veljače, bit će dostupna svima bez naplate.

Ovim koncertima HNK u Zagrebu na svojim službenim stranicama www.hnk.hr počinje seriju glazbenih večeri s prijenosima uživo (live streaming), stoji u najavi. Time će najljepše operne arije u izvođenju opernih solista HNK u Zagrebu kao i koncertne izvedbe orkestra Opere doći i u domove naše publike, dodaje se.

Prvi koncert održat će se 2. veljače – "Glazbeno putovanje Europom", u izvedbi opernih solista Dubravke Šeparović Mušović, Valentine Fijačko Kobić i Tomislava Mužeka uz klavirsku pratnju Helene Borović.

Na programu su arije iz opera Charlesa Gounoda, Julesa Masseneta, Georgesa Bizeta, Giacoma Puccinija, Manuela de Falle, Emmericha Kálmána i Franza Lehára.

Dan poslije, u srijedu 3. veljače, održat će se koncert pod nazivom "Broj 5 u glazbi: Schumann i Lisinski".

Orkestar Opere HNK u Zagrebu izvest će Schumannov klavirski kvintet u Es-duru, op. 44 koji se smatra jednom od njegovih najboljih skladbi uopće te remek djelom komorne glazbe 19. stoljeća. Solistica Opere Ivana Lazar izvest će Pet popijevki Vatroslava Lisinskog, Prosjak, Tuga, Dvije ptice, Ribar, U daljini.

Prva serija koncerata bit će dostupna svima bez naplate.

Tagovi: Hrvatsko narodno kazalište, Dubravka Šeparović Mušović, Valentin Fijačko Kobić, Tomislav Mužek, Helena Borović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE