GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNK Zagreb dramsku sezonu otvara u listopadu premijerom predstave

HNK Zagreb dramsku sezonu otvara u listopadu premijerom predstave
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2021 / 11:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prva ovosezonska premijera drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bit će, 14. listopada, predstava "64" višestruko nagrađivane autorice Tene Štivičić u režiji redateljice Arije Rizvić.

Kako se ističe u najavi, nakon međunarodnog uspjeha drame "Tri zime", praizvedene u National Theatre u Londonu i ovjenčane najprestižnijom nagradom za autorice na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Tena Štivičić u drami "64" razotkriva intimu suvremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja.

Onih vlastitih, iznevjerenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo.

Nemogućnost začeća i medicinski potpomognuta oplodnja aktualna je tema uprizorena u drami "64" čija su okosnica uloge Eve i Danijela (tumače ih Olga Pakalović i Igor Kovač), bračni par na pragu četrdesetih situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da imaju dijete.

No na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti.

Činjenica da ne uspijevaju napraviti dijete i da se moraju upustiti u proces potpomognute oplodnje primora ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja. Situacije u koje ih to dovodi su smiješne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

U predstavi glume i Alma Prica, Dragan Despot, Lana Barić, Luka Dragić, Livio Badurina te Tesa Litvan. Dramaturgiju potpisuje Mirna Rustemović, scenografiju NUMEN/For use, kostimografiju Ana Fucijaš, skladatelj je Ivan Pešut, za scenski pokret zadužena Larisa Lipovac Navojec, a Ivan Lušičić i Ivan Štrok dizajneri su svjetla i projekcija.

Tagovi: HNK Zagreb, Tena Štivičić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE