GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmaši u programu Talents Sarajevo

Hrvatski filmaši u programu Talents Sarajevo
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 10:42
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - U programu Talents Sarajevo koji se održava u sklopu 27. Sarajevo Film Festivala, od 13. do 20. kolovoza, sudjeluje i troje hrvatskih filmaša, glumac Josip Ledina, producent Benjamin Noah Maričak i montažerka Klara Šovagović.

Ove godine u program je uvršteno 56 mladih i perspektivnih redatelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz zemalja Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza, objavio je Hrvatski audiovizualni centar.

Izabrani su selekcijom iz 14 od 19 zemalja obuhvaćenih pozivom: Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Cipra, Mađarske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

Talents Sarajevo, čije ovogodišnje izdanje nosi naslov "Brave", nudi sudionicima širok izbor masterclassova, predavanja, seminara, diskusija, radionica i filmskih projekcija tijekom cijelog Sarajevo Film Festivala, najavljeno je.

Osim što mladim filmašima omogućuje obrazovne sadržaje i mogućnost umrežavanja i suradnje, program ih upoznaje s radom etabliranih filmskih profesionalaca, aktualnim trendovima i pitanjima u filmskoj industriji.

Pod vodstvom međunarodnih stručnjaka sudionici će pratiti osam modula, Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack&Pitch, Script Station i Talents Press.

Program je pokrenut 2006. u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i inicijativom Berlinale Talents, a s vremenom se afirmirao kao glavno regionalno sjecište za filmske profesionalce u nastajanju.

Član je mreže Talents International koja uključuje slične inicijative u Tokiju, Bejrutu, Guadalajari, Durbanu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, kao i središnjicu Berlinale Talents.

U konkurenciji ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala prikazuju se hrvatski filmovi "Murina" Antonete Alamat Kusijanović, "Bosanski Brodvej" Jasmine Beširević, "Horizont" Tanje Deman, "Tvornice radnicima" Srđana Kovačevića, "Sve što dolazi" Mate Ugrine, "Kazneni udarac" Roka Bičeka i "Čekaj me" Damira Markovine.

Tagovi: Talents Sarajevo, hrvatski filmovi, Sarajevo Film Festival, Josip Ledina, Benjamin Noah Maričak, Klara Šovagović.
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE