GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na Balkan Film Festivalu u Rimu

Hrvatski filmovi na Balkan Film Festivalu u Rimu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2020 / 16:53
Autor: SEEbiz / H
RIM - Balkan Film Festivalu, koji se održava od 8. do 11. listopada u art kinu Casa del Cinema u Rimu, predstavlja i četiri hrvatska filma, od kojih su tri manjinske koprodukcije.

Cilj festivala je upoznati talijansku publiku s odabranim filmskim ostvarenjima iz zemalja balkanske regije, koja zajedno čine jednu od najraznovrsnijih kinematografija u Europi, ističe se u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Osim s HAVC-om Balkan Film Festival održava se u suradnji s filmskim centrima Albanije, Bugarske, Grčke, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Prikazat će izbor najzanimljivijih dugometražnih filmova iz regije, među kojima je i "Glas" Ognjena Sviličića te tri hrvatske manjinske koprodukcije: slovensko-hrvatsko srpski film "Izbrisana" redatelja Mihe Mazzinija, makedonsko-hrvatsko-srpski "Grudi" Marije Perović i albansko-talijansko-makedonsko-hrvatski "Moje jezero" redatelja Gjergja Xhuvanija.

Festival će otvoriti dokumentarni film nominiran za nekoliko prestižnih nagrada, "Medena zemlja", autora Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova.

Festivalom se nastoji i potaknuti aktivno uključivanje filmskih centara regije u inicijative Ministarstva kulturnih dobara i aktivnosti i turizma Republike Italije (Mibact) i talijanskog Nacionalnog udruženja kinematografske, audiovizualne i multimedijalne industrije (ANICA) za pokretanje novih suradnja između Italije i Balkana.

"Cilj je poticanje zajedničkih i multilateralnih programa sa svrhom jačanja suradnje i mogućnosti filmskih koprodukcija, poduprtih kvalitetnim procesima integracije na razini čitave Europe", napominje se.

Ulaz na festivalska događanja je besplatan.

Tagovi: Balkan Film Festival, Ognjen Sviličić, Miha Mazzini, Marija Perović, Gjergj Xhuvani
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE