GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski glazbeni zavod ide u cjelovitu obnovu zgrade oštećene u potresu

Hrvatski glazbeni zavod ide u cjelovitu obnovu zgrade oštećene u potresu
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2021 / 18:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski glazbeni zavod (HGZ) izvijestio je u nedjelju da nakon posljednjeg koncerta, održanog 29. listopada u HGZ-u, slijedi višegodišnja stanka zbog konstruktivne i cjelovite obnove zgrade Zavoda, vrlo oštećene u potresu.

Zgrada Zavoda sagrađena je od donacija građana Zagreba 1976. godine te je preživjela dva katastrofalna potresa, onaj 1880. i u ožujku 2020. godine.

Obnovu od potresa 1880. godine proveo je poznati arhitekt Herman Bolle.

"Prošlogodišnji potres prouzročio je golemu štetu, zgrada je dobila žutu naljepnicu i bila je potrebna hitna sanacija. Nekoliko tjedana nakon potresa započelo se s radovima i prve skele u Zagrebu postavljene su upravo na zgradi HGZ-a, a svojim donacijama u pomoć su uskočili građani i tvrtke iz cijele Hrvatske i svijeta", ističe se u priopćenju.

Hrvatski glazbeni zavod je bio među prvima koji je predao projekt za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava koja se financiraju iz Fonda solidarnosti EU i među prvima potpisao ugovor s Ministarstvom kulture i medija, podsjećaju iz HGZ-a.

Predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković kaže kako će obnova krenuti od temelja prema vrhu, prvo s konstruktivnom, a zatim sa cjelovitom obnovom.

"Planiramo napraviti moderan kulturni centar i neće nas omesti ovaj potres, naprotiv, pretvorili smo ga u jednu novu mogućnost za Hrvatski glazbeni zavod koji će u budućnosti nuditi ne samo glazbene već i programe drugih umjetnosti", kazala je Matanovac Vučković.

Posljednjem koncertu prije obnove "Martina Filjak & friends za HGZ" nazočili su, između ostalih, i izaslanik predsjednika Republike Zdravko Zima, izaslanik predsjednika Vlade i ministrice kulture i medija Krešimir Part te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Maja Novoselec.

Tagovi: Hrvatski glazbeni zavod, Romana Matanovac Vučković, Herman Bolle
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE