GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski umjetnici na festivalu audiovizualne umjetnosti u Parizu

Hrvatski umjetnici na festivalu audiovizualne umjetnosti u Parizu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 12:58
Autor: SEEbiz
PARIZ - Festival audiovizualne umjetnosti Međunarodni susreti Pariz / Berlin, koji predstavlja radove umjetnika iz različitih dijelova svijeta, održava se u Parizu od 25. veljače do 1. ožujka, a ove godine u okviru kulturnog programa tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU na njemu sudjeluju i hrvatski umjetnici.

Međunarodni susreti Pariz/ Berlin (Les Rencontres Internationales Paris/Berlin) održavaju se u auditoriju Louvrea i Grand Palaisa, u Goethe-institutu, Švedskom institutu i u prostorima Cite international des Arts, a program obuhvaća projekcije dugometražnih i kratkometražnih filmova, projekcije video radova, digitalne umjetnosti te razgovore i okrugle stolove s umjetnicima, kritičarima i publikom, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Ovogodišnje izdanje festivala ponudit će, u nazočnosti umjetnika i redatelja iz cijeloga svijeta, jedinstveni međunarodni program koji će okupiti 107 radova iz 33 zemlje, od kojih se većina prikazuje premijerno: video projekcije, predstave i koncerti, kao i okrugli stolovi i tribine u nazočnosti djelatnika različitih umjetničkih centara i muzeja, umjetnika, kustosa i istraživača koji će raspravljati o svojim iskustvima i razmišljanjima o novim audiovizualnim praksama i njihovim izazovima.

Na susretima, u okviru kulturnoga programa predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, sudjeluju hrvatski umjetnici Mate Ugrin s filmom "Prazni sati" i Ana Hušman s filmom "Soba za dan", a na okruglom stolu o suvremenim audiovizualnim praksama sudjelovat će kustosica Leila Topić iz Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, ističe se u priopćenju.

Tagovi: Festival audiovizualne umjetnosti Međunarodni susreti Pariz / Berlin, Mate Ugrin, Ana Hušman, Leila Topić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE