GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatskim audiovizualnim projektima osigurano 680 tisuća eura

Hrvatskim audiovizualnim projektima osigurano 680 tisuća eura
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 13:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski audiovizualni projekti, među kojima su tri videoigre, dokumentarni i igrani filmovi, televizijska serija te filmski festivali, osigurali su više od 680 tisuća eura potpore u sklopu Potprograma MEDIA, izvijestio je Ured Media Europe.

Unutar Potprograma MEDIA koji je namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, hrvatski korisnici su u okviru poziva za videoigre, skupne projekte te revidiranih rezultata za festivale osigurali ukupno 688 tisuća eura.

Ured Media Europe ističe da je tako unutar još uvijek aktualnog poziva za potporu hrvatskim audiovizualnim projektima u 2019. i 2020. uz ove potpore, dodijeljeno ukupno milijun i 130 tisuća eura, što je rekordan iznos potpora od 2008. godine, otkad Hrvatska sudjeluje u tom programu.

Videoigri Starless u produkciji tvrtke Pine Studio, autora Borisa Barbira, Tomislava Podhraškog, Vladimira Koščice te Vjekoslava Krajačića, dodijeljena su maksimalna sredstva u iznosu od 150 tisuća eura. Tvrtka Intercorona za razvoj videoigre Starpoint Gemini 3: Echoes osigurala je iznos od 149 tisuća i 975 eura, dok je studio Spektar za razvoj videoigre Ghost Painter osigurao gotovo 60 tisuća eura potpore.

U kategoriji prijava za potporu skupnih projekata u konkurenciji od njih 147 iz 27 zemalja članica Potprograma MEDIA, osigurana su financijska sredstva za 71 projekt. Hrvatska se, uz još 22 članice Potprograma MEDIA, našla na listi zemalja s čak dvije prijave skupnih projekata, a hrvatskim je prijaviteljima osigurana tako potpora u ukupnom iznosu od 300 tisuća eura.

Producentskoj tvrtki 4Film dodijeljena su sredstva za razvoj četiriju projekata, među kojima su dva dugometražna dokumentarna filma Surogat majka, čiji je scenarist i redatelj Silvio Mirošničenko, i Grandpa Guru, scenarista Sanjina Hasanefendića i Silvija Mirošničenka te redatelja Silvija Mirošničenka. Također, potporu su dobili za produkciju televizijsku dramsku seriju Ženska posla, scenarista Nenada Antolovića te redateljice Ivone Juka, te dugometražni igrani film Moj privatni ratni zločinac / Janjci u vučjoj koži, scenaristice i redateljice Ivone Juka.

Producentske tvrtke Propeler film te Wolfgang & Dolly uspjele su dobiti također sredstva za razvoj četiriju igranih filmova, među kojima su filmovi Muško, Sjena, Majka revolucija i Ponoć u savršenom svijetu.

Producentske tvrtke Propeler film te Wolfgang & Dolly uspjele su dobiti 115 tisuća eura za razvoj četiriju igranih filmova.

Propeler film zadužen je za razvoj dvaju igranih filmova Muško, čiji scenarij i režiju potpisuje Ognjen Sviličić, te Sjena, scenarija i režije Antonija Nuića. Tvrtka Wolfgang & Dolly obvezala se realizirati također dva igrana filma, Majka revolucija, čiji je scenarist i redatelj Damir Čučić, i Ponoć u savršenom svijetu, scenarija i režije Une Radić.

Unutar poziva za potporu festivalima 2019. godine, a nakon ponovnog razmatranja prijave projekata, Motovun Film Festivalu odobrena je potpora u iznosu od 27 tisuća eura. Taj se festival nalazio na listi čekanja te je nakon reevaluacije uvršten na popis sufinanciranih projekata za 2020. godinu. Sufinanciranje odobreno i ostalim trima festivalima koji su se također nalazili na listi čekanja, izvijestili su iz Ureda Media Europe.

Tagovi: Media Europe, Starless, Ivona Juka, Pine Studio, Silvio Mirošničenko, Grandpa Guru, Sanjin Hasanefendić, Boris Barbir, Tomislav Podhraški
PROČITAJ I OVO
Adelein album najprodavaniji u 2021.
PRODAJA
Adelein album najprodavaniji u 2021.
ZAGREB - Novi album svjetske superzvijezde Adele, nazvan "30", popeo se na broj jedan i postao je najprodavaniji album godine, srušivši rekord nekada vrlo popularne švedske pop grupe Abbe, javlja u subotu BBC.
Miši Kovaču potvrđena upala pluća
PROBLEMI
Miši Kovaču potvrđena upala pluća
ZAGREB - Legendarni šibenski pjevač prije dva dana zatražio je medicinsku pomoć. Trenutno se nalazi u splitskoj bolnici na Firulama, a sada je potvrđeno kako se radi o upali pluća.
Filmovi književnika Ephraima Kishona u Tuškancu
FILM
Filmovi književnika Ephraima Kishona u Tuškancu
ZAGREB - Zagrebačko kino Tuškanac pripremilo je za kraj studenog program filmova proslavljenog književnika za kojega je manje poznato da je uz uspješnu literarnu karijeru radio i na filmu - Ephraima Kishona.
Retrospektiva Sanje Iveković u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti
MMSU
Retrospektiva Sanje Iveković u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti
ZAGREB - Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci od 26. studenog donosi video retrospektivu Sanje Iveković, jedne od najistaknutijih suvremenih hrvatskih umjetnica.
Izložba grafika Ede Murtića otvorena u MUO
IZLOŽBE
Izložba grafika Ede Murtića otvorena u MUO
ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt otvorio je u srijedu, u organizaciji s Fondacijom Murtić izložbu grafika Ede Murtića, što je i završnica svečanog obilježavanja 100. obljetnice umjetnikova rođenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE