GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Nemačka predviđa povratak koncerata i festivala za leto 2021.

I Nemačka predviđa povratak koncerata i festivala za leto 2021.
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 10:52
Autor: SEEbiz
BERLIN - Vlada Republike Nemačke pozvala je organizatore koncerata i festivala da već sada počnu da rade na planiranju i organizaciji manifestacija za predstojeće leto. Kao svojevrsnu “zaštitnu mrežu”, Vlada je osigurala garanciju za eliminaciju rizika od otkazivanja, koja iznosi čak 2.5 miijarde evra.

Nemački ministar finansija Olaf Scholz tim povodom izjavio je: "Pandemija će se završiti u nekom trenutku, ali ako odmah ne podstaknemo organizatore da rade na koncertima i festivalima za predstojeće leto, nećemo imati nijednu veliku manifestaciju u drugoj polovini godine” i dodao da je za njihovu organizaciju i pokretanje mašinerije muzičke industrije potrebno vreme.

Sličan princip najavila je austrijska savezna vlada, kako bi uklonila rizik za organizatore događaja i omogućila im da posluju kao i obično, dok je danska vlada pokrenula šemu za podsticanje ponovnog pokretanja događaja, koja je bila usredsređena na kompenzaciju.

Podsetimo, i Live Nation, vodeća globalna koncertna korporacija takođe je najavila povratak masovnih koncerta i festivala u leto 2021. navodeći ohrabrujuće vesti na polju pronalaska vakcine i razvoju sve bržih i jeftinijih testova na Covid 19, kao glavni razlog za optimizam. U razgovoru sa investitorima i analitičarima izvršni direktor Live Nation-a Michael Rapino rekao je da ohrabrenje daje i mali broj fanova koji su vratili ulaznice i zatražili povraćaj novca, kao i uspeh prodaje koncerata i festivala za leto 2021.

Live Nation, AEG, Eventim i Superstruct samo su neki od ključnih aktera svetske muzičke scene koji su podržali inicitijativu vodeće evropske festivalske asocijacije Yourope, pod nazivom “Rešenja za festivale” (Solutions for Festivals). Cilj im je da vrate događaje na otvorenom u njihovom punom kapacitetu što je ranije moguće.

U skladu sa tim, radna grupa inicijative “Rešenja za festivale” konsultovaće se sa najvažnijim kompanijama kada su u pitanju produkcija, lanac snabdevanja, te zdrastvena zaštita i bezbednost na festivalu, kao i sa ekspertima iz polja medicine. Prema rečima asocijacije, glavni fokus ove grupe je na "analiziranju i koordinisanju napora da se primene najbolje prakse vezane za zdravlje posetilaca kada se festivali vrate”.

Jedan od primera konkretnih poteza je onaj albanskog Unum festivala koji je od tamošnje vlade dobio dozvolu za korišćenje brzih testova na Covid zahvaljujući kojima će moći da rade u punom kapacitetu, te da eliminišu potrebu za socijalnom distancom unutar festivalskog prostora. Prema rečima direktora festivala Grega O’Hallorana uspeće da testiraju sve posetioce, izvođače i radno osoblje pri čemu će se testiranje vršiti, osim festivala i u smeštajnim kapacitetima.

Tagovi: Nemačka, koncerti, Olaf Scholz, Live Nation, Michael Rapino
PROČITAJ I OVO
Preminuo Ivo Štivičić
IN MEMORIAM
Preminuo Ivo Štivičić

ZAGREB - Noćas je u dobi od 85. godina preminuo hrvatski dramaturg i autor kultne serije 'Kuda idu divlje svinje' Ivo Štivičić.

Ridley Scott mrzi seriju koja se radi njegovom Alienu
JASNA PORUKA
Ridley Scott mrzi seriju koja se radi njegovom Alienu
LONDON - Noah Hawley, redatelj poznat po serijalima Legion i Fargo, iduće godine će započeti snimanje nove TV serije Alien za producentsku kuću FX Networks i streaming platformu Hulu.
Preminuo glumac Marko Živić
IN MEMORIAM
Preminuo glumac Marko Živić
BEOGRAD - Glumac Marko Živić preminuo je danas zbog posledica zaraze koronavirusom u 50. godini.
Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin
PRIZNANJA
Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin
RIJEKA - Riječka mezzosopranistica Diana Haller, dugogodišnja članica Državne opere u Stuttgartu i počasna članica riječke Opere, dobila je u Njemačkoj počasnu titulu Kammersängerin, izvijestio je riječki HNK.
Imovina Amy Winehouse na dražbi
DRAŽBA
Imovina Amy Winehouse na dražbi
NEW YORK - Gotovo 800 stvari Amy Winehouse, uključujući kratku haljinu koju je pokojna britanska pjevačica nosila na posljednjem koncertu, bit će ponuđeno na prodaju na dražbi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE