GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IMDb ukinuo ocjenjivanje filma o Jasenovcu

IMDb ukinuo ocjenjivanje filma o Jasenovcu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Film Predraga Antonijevića "Dara iz Jasenovca", srpski kandidat za američke filmske nagrade Oscar i Zlatni globus, trenutno nije moguće ocjenjivati na poznatoj filmskoj platformi IMDb, a razlog je navodno to što je film izazvao veliko nadmetanje Srba i Hrvata u davanju najviših i najnižih ocjena.

Iako je malo ljudi ovaj film vidjelo, izazvao je, naime, mnoge prijepore. Snimljen za englesko govorno područje film gledateljima obećava da će vidjeti strahote rata kroz oči djevojčice, koju igra dvanaestogodišnja djevojčica Biljana Čekić.

No, na film se obrušio Jay Weissberg, jedan od glavnih kritičara utjecajnog filmskog magazina Variety, o čemu je SEEbiz pisao prije nekoliko dana.

Nakon toga se na kritiku osvrnula među ostalim i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan koja je ocijenila je bila očekivana reakcija „posebno hrvatskih lobista”, da se u filmu radi o srpskoj propagandi jer „poslije filmova u kojima su Srbi prikazani kao zločinci, ovo je priča o njihovom stradanju koja mijenja holivudske stereotipe”. Podsjetila je i da je direktor Instituta za holokaust Michael Berenbaum savjetnik na scenariju.

Trivan je i upitala: „Mogu li se i drugi filmovi koji se bave stradanjima različitih naroda, poput „Schindlerove liste”, okarakterizirati kao propaganda ili to važi samo za naš narod', nadodavši da je riječ o filmu „ljubavi, a ne mržnje”.

Tagovi: Dara iz Jasenovca, Jelena Trivan, Filmski centar Srbije, Predrag Antonijević, IMDb, Jasenovac
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE