GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Interliber 2020. u knjižarama Školske knjige

Interliber 2020. u knjižarama Školske knjige
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 13:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Školska knjiga organizira vlastitu verziju Interlibera u svojim knjižarama i u webshopu (https://shop.skolskaknjiga.hr/) od 10. do 30. studenoga, a kompletna sajamska ponuda naslova Školske knjige i Lumena dostupna je s prigodnim popustom.

Cijene novih knjiga objavljenih od studenoga 2019. do studenoga 2020. snižene su od 15 do 20 posto, dok je starija izdanja moguće nabaviti s popustom od 40 do čak 70 posto. 

„Interliber nije samo sajam. Interliber je blagdan knjige. Počne drugog utorka u studenome i traje do nedjelje. U tih pet dana svijet izgleda drukčije, nekako bolje, i čini se da sve ovo što radimo ima i te kako smisla. Pandemija nam je ove godine ukrala Interliber. No ne i potrebu za susretištem, za razgovorom o knjigama. Upravo stoga Školska knjiga u svim svojim knjižarama od Dubrovnika do Vukovara te u svojoj tridesetoj, internetskoj knjižari, organizira svoj Interliber”, kaže urednica u Školskoj knjizi i Lumenu Miroslava Vučić.

Među novitetima koje bi Školska knjiga u uobičajenim okolnostima predstavila na Interliberu ističu se novi roman Ivana Aralice Duh zloduha, bolno iskreni dnevnički zapisi Petra Gudelja Za svojim pjesmama, uspješnica Davida Attenborougha Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti u prijevodu Dubravke Pleše te izbor iz pjesništva ruskog pjesnika iz sovjetskog razdoblja Vladimira Visockog pod nazivom Moj cilj – horizont u prepjevu Luka Paljetka.

Na području ekonomije pozornost plijene dva djela svjetskih ekonomskih zvijezda: Nerazumno ponašanje slavnog nobelovca Richarda H. Thalera i Država poduzetnica nagrađivane Mariane Mazzucato. Svim ljubiteljima političkog štiva namijenjena je znanstvena studija Bosna i Hercegovina 1990 – 2020. − Rat, država i demokracija Mirjane Kasapović, a Filozofija humanog obrazovanja uglednoga njemačkog filozofa Juliana Nide-Rümelina odličan je izbor za prosvjetne djelatnike i druge čitatelje zainteresirane za teme s područja obrazovanja.

U nizu kvalitetnih naslova za djecu izdvaja se knjiga Kad odrastem želim biti liječnik Tatjane Barat i Andreja Proševa s pričama o hrabrim hrvatskim liječnicama i liječnicima koji su promijenili svijet i pridonijeli razvoju znanosti.

Birajući najbolje romane što ih je tijekom 2020. uredila u Školskoj knjizi i Lumenu prema „čistome kriteriju užitka čitanja vrhunske književnosti u prijevodu”, urednica Vučić ističe da se Svjedočanstva Margaret Atwood i serijal Bromelijada Terryja Pratchetta tuku za prvo mjesto.

„Maestralna izvedba Margaret Atwood u izvrsnom prijevodu Ane Josić roman je kojemu ću se vraćati u ovome zlom vremenu. Priča me Svjedočanstva dirnula, a njezina kontekstualizacija u ovoj našoj nesretnoj zbilji zabrinula. Dugo se nisam smijala naglas, no čitanje Vozača, Kopača i Letača Terryja Pratchetta iz serijala Bromelijada u prijevodu Marka Marasa izvukli su iz mene grlen smijeh. Ondje gdje je Pratchett ludo duhovit na engleskome, Marko Maras duhovit je na hrvatskome. Na nekim je mjestima upravo antologijski izvrstan. Baš dobre priče, tako duhovito i tako iskreno pisane, bez ijedne kočnice, pravo slavlje pisanja, stvaranja, pravo slavlje književnosti”, preporučuje urednica knjige.
No bira li najbolja djela prema „kriteriju važnosti užitka čitanja vrhunske hrvatske književnosti” mrtvu utrku vode Duh zloduha, novi roman Ivana Aralice, i Za svojim pjesmama, životopis i pjesmopis Petra Gudelja.
„Obojica prevažni za hrvatsku književnost, obojica još vitalni, pišu nekom gotovo mladenačkom snagom koja me na trenutke zbilja zadivi. Duh zloduha nema u sebi ni trun politike. Za svojim pjesmama nema u sebi ni trun poljepšavanja autorove zbilje koju naslućujem dok čitam njegove pjesme. Odvažne knjige, i jedna i druga”, kaže urednica Vučić te ističe da je u teškoj pandemijskoj godini posebno ponosna na to što su veliki svjetski autori postali kućni autori Školske knjige i Lumena.
Pritom misli na Davida Attenborougha i njegovu uspješnicu Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti u prijevodu Dubravke Pleše, ruskog pjesnika iz sovjetskog razdoblja Vladimira Visockog i izbor iz njegova pjesništva Moj cilj – horizont u prijevodu Luka Paljetka te na J. R. R. Tolkiena i njegove romane Hobit i Silmarillion u prijevodu Marka Marasa.

Osim knjiga iz vlastite naklade, Školska će knjiga u svojim knjižarama ponuditi sva Lumenova izdanja, od najnovijih hitova poput Ponoćnog sunca Stephanie Meyer (u prijevodu Marka Marasa) i Konferencije ptica Ransoma Riggsa (u prijevodu Ane Josić), do provjerenih klasika kao što su Misery Stephena Kinga (u prijevodu Ivana Otta) i trodijelni serijal Bromelijada Terryja Pratchetta.
Kad je riječ o starijim naslovima, kupci će dobiti priliku nabaviti vrijedne knjige po vrlo popularnim cijenama. Tako će se, primjerice, cijena Leksikona svjetske književnosti, zahvaljujući sajamskim popustima, sniziti 70 posto, što znači da će stajati 179,00 kn umjesto dosadašnjih 597,00 kuna, dok će cijena Male vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić pasti sa 159,00 kn na 99,00 kn.

Tagovi: Interliber, Školska knjiga, Mirjana Kasapović, David Attenborough, Luko Paljetak, Miroslava Vučić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE