GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izabrane najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020.

Izabrane najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020.
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2020 / 14:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. izabrala je na tradicionalnom natječaju najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020., a prvu nagradu ravnopravno dijele dvije - "Za Hrvatsku moje bake" Michaela Palaicha i "Tko je palio moje knjige" Josipa Palade.

Iz udruge su u nedjelju istaknuli da knjiga "Za Hrvatsku moje bake", u nakladi i prijevodu CroLibertas Publishers (SAD), predstavlja pogled hrvatske dijaspore na Domovinski rat i na osamostaljenje Hrvatske. Također, knjiga "Tko je palio moje knjige", koja je objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika, donosi vrijedne i zanimljive priče neposrednog sudionika Domovinskog rata s prvih crta bojišnice protiv velikosrpske agresije.

Žiri, u kojem su bili Dražen Ernečić, Ivica Matošević i Mladen Pavković, ocijenio je da su obje ove autorske knjige jednakovrijedne, navodi se u priopćenju te dodaje da je na natječaj pristiglo 23 naslova, a uz nagrađene knjige, pohvaljeno je nekoliko autora.

Natječaj se organizira od 2000. godine s ciljem propagiranja knjiga na temu Domovinskog rata, a nagrađeni autori primit će priznanje 1. listopada u dvorani Hrvatske kulturne zaklade - Hrvatskog slova u Zagrebu.

Tagovi: knjige na temu Domovinskog rata, CroLibertas Publishers, Michael Palaich, Josip Palada
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE