GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izložba koja će pomoći djeci s invaliditetom i teškoćama u razvoju

Izložba koja će pomoći djeci s invaliditetom i teškoćama u razvoju
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2023 / 21:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stephan Lupino danas je u prodajnoj dvorani Autobusnog kolodvora Zagreb otvorio svoju novu izložbu fotografija, a uz to je održana i promocija kalendara.

Izložba je, naime, posvećena djeci s različitim poteškoćama, uključuje Lupinove fotografije djece, a organizira ju Udruga za ranu prevenciju i rehabilitaciju "Sve pod istim krovom - SPIK" pod vodstvom ravnateljice Jasne Primorac.

Sve pod istim krovom (SPIK) je udruga roditelja djece najtežih invalida i djece s poteškoćama u razvoju. Izložba je humanitarnog karaktera, a Lupino njome pomaže Udruzi da se izgradi rehabilitacijski centar. Simboličkom donacijom mogu se uključiti i drugi.

Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju SPIK bivša je zagrebačka podružnica splitske udruge Anđeli. Odcjepljenjem i promjenom imena kao samostalna udruga djeluje od 01.01.2022. godine.

- Udruga SPIK nastala je iz bivše udruge Anđeli. Roditelji djece s teškoćama u razvoju su se skupili i napravili su mjesto gdje će se družiti na jedan specifičan način te doći do nekih svojih prava koje nemaju. S vremenom smo narasli i prijateljski se razišli jer imamo zajednički cilj, a to je da svaka udruga u svom gradu napravi jedan poseban rehabilitacijski centar, kaže Jasna Primorac, predsjednica Udruge SPIK.

- Želimo osvijestiti javnost da smo tu, da su naša djeca tu, da ih naša djeca trebaju i da im pružimo mogućnost i šansu da se razvijaju i otkrivaju svoje potencijale jer ih imaju. Ja sam sigurna da svako naše dijete skriva neki talent, ali trebamo im dati šansu, a ja sam sasvim sigurna da će naš centar i dati tu šansu, poručila je Jasna Primorac.

Upravo kako kaže i naziv izložbe - jedino što žele za ovaj Božić jest da im damo priliku.

Osnovna svrha djelovanja udruge očituje se kroz nekoliko ciljeva kojima je ukupna svrha promicanje i provođenje aktivnosti za poboljšanje kvalitete življenja djece – osoba najtežih tjelesnih invalida i djece s teškoćama u razvoju na području grada Zagreba i zagrebačke županije.

Korisnici obuhvaćeni djelatnostima udruge su djeca najteži tjelesni invalidi i djeca s teškoćama u razvoju bez obzira na dijagnozu.

Temeljna programska orijentacija Udruge je da u sveobuhvatnu i neprekidnu djelovanju i aktivnosti dužnosnika i tijela udruge, ostvaruju kontinuiranu brigu i cjelovitu skrb za djecu s teškoćama i najteže invalide te članovima njihovih obitelji kao jednog od temeljnih razloga postojanja.

Fotofrafija: evarazdin

Tagovi: LUPINO, JASNA PRIMORAC, SPIK, SVE POD ISTIM KROVOM
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE