GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jazz Ex Tempore posvećen inozemnim glazbenicima koji žive u Hrvatskoj

Jazz Ex Tempore posvećen inozemnim glazbenicima koji žive u Hrvatskoj
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 16:04
Autor: SEEbiz / H
OPATIJA - Šesnaesto izdanje festivala Jazz Ex Tempore održat će se u Opatiji od 14. do 16. listopada, a posvećeno je inozemnim glazbenicima koji žive i stvaraju u Hrvatskoj, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u utorak.

Želja organizatora je da sudionici otkriju glazbu iz koje su potekli i kulturu u kojoj su stasali, nakon što su naučili jezik, osnovali obitelji, privikli se na hrvatski mentalitet i upoznali hrvatsku glazbu i kulturu, navedeno je. Tijekom boravka na Jazz Ex Tempore projektu zadatak će im biti stvoriti glazbu koja izvire iz vlastitih glazbenih korijena i spaja se s tuđim glazbenim tradicijama, a čut će se i kako doživljavaju hrvatsku tradicionalnu glazbu.

Na ovogodišnjem festivalu nastupaju Venezuelac, bivši pjevač skupine Cubismo i fagotist Zagrebačke filharmonije Ricardo Luque, kosovski Rom, društveni aktivist i jedan od najboljih bubnjara u Hrvatskoj Mirsad Dalipi, i Joe Kaplowitz, Amerikanac, hammond orguljaš koji povremeno zasvira tubu i član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, najavljeno je. Kao predstavnici Hrvatske, u projektu učestvuju i Damjan Grbac - voditelj world music projekta “GIIPUJA” koji stapa moderne jazz elemenate s glazbom Istre i Primorja i Elvis Stanić – gitarist, harmonikaš i umjetnički voditelj projekta Jazz Ex Tempore i Liburnia Jazz Festivala.

Tijekom boravka u Opatiji, glazbenici će održati i dvije radionice – jazz pričaonice. 14. listopada će Ricardo Luque i Joe Kaplowitz govoriti o svojim viđenjima hrvatske, sjevernoameričke i južnoameričke glazbe i životu u Hrvatskoj, a 15. listopada će posjetitelje Mirsad Dalipi upoznati s romskom i kosovskom glazbom i svojim pogledima na svijet i život.

Završni koncert sudionika će se održati 16. listopada u Centru Gervais.

Tagovi: Jazz Ex Tempore, Cubismo, Ricardo Luque, Mirsad Dalipi, Elvis Stanić, Joe Kaplowitz
PROČITAJ I OVO
HAVC, producenti i redatelji osudili svako nasilje, pa i seksualno
OSUDA
HAVC, producenti i redatelji osudili svako nasilje, pa i seksualno
ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar je "bezrezervno i oštro" osudilo svaki oblik nasilja, uznemiravanja, zlouporabe položaja, ovlasti, autoriteta ili zavisnosti, a koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje, neovisno je li takvo ponašanje spolne naravi ili nije.
Rock&Off nagrade za životno djelo Glavanu i Vrdoljaku
PRIZNANJA
Rock&Off nagrade za životno djelo Glavanu i Vrdoljaku
ZAGREB - Ovogodišnje Rock&Off nagrade za životno djelo dodijeljene su posthumno glazbenim kritičarima Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku, koji su svojim tekstovima obilježili nekoliko desetljeća na glazbenoj sceni, educirali i formirali glazbeni ukus mnogih generacija.
Muzej za umjetnost i obrt partner u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2
PARTNERI
Muzej za umjetnost i obrt partner u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2

ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt partner je u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2 kojemu je cilj jačanje kulturnog identiteta dunavske regije uspostavom zajedničke secesijske baštine

Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine
KNJIŽEVNE NAGRADE
Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine
BEOGRAD - Svetislav Basara dobitnik je 67. Ninove nagrade za roman “Kontraendorfin”, saopštio je danas žiri ove prestižne književne nagrade.
Objavljeno hrvatsko izdanje knjige izabranih pjesama Carol Ann Duffy
POEZIJA
Objavljeno hrvatsko izdanje knjige izabranih pjesama Carol Ann Duffy

ZAGREB - Nakladnik V.B.Z. objavio je prvi puta na hrvatskom izbor izabranih pjesama nagrađivane britanske pjesnikinje Carol Ann Duffy, okupljenih u opsežnom izdanju "Gramatika svjetla" čiji prijevod potpisuje Tomislav Kuzmanović.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE