GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JazzHR donosi poslastice: Matija Dedić i Tamara Obrovac u ožujku u Zagrebu

JazzHR donosi poslastice: Matija Dedić i Tamara Obrovac u ožujku u Zagrebu
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2023 / 21:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ožujak je mjesec iznenađenja, pa iako ona vremenska nisu uvijek ugodna, glazbena koja u ožujku donosi JazzHR garantiraju osmijeh na licu.

Prije svega ožujak donosi urbanu i cool atmosferu, vrhunske glazbenike i najbolju glazbu koju jednostavno ne smijete propustiti! Koncerti u ožujku s pravom nose naslov Ožujak u bojama jazza, jer bogatstvo i raznolikost glazbenih doživljaja to svakako potvrđuju.

JazzHR stoga s ponosom predstavlja: u nedjelju 19.3. veliki Matija Dedić – u ZKM-u u 20:00 sati. A samo deset dana kasnije, u srijedu 29.3. u Tvornici kulture, dvostruka poslastica u jednoj večeri: sjajni B's FUNstallation u 19:30, a potom jedna i jedinstvena Tamara Obrovac sa svojim Tamara Obrovac Quartetom u 20:30 sati.

Koncert 19.3. ujedno je jedan od autorskih koncerata Hrvatskog društva skladatelja. Njime Matija obilježava 50. rođendan i 25. godišnjicu svoga Trija. Prigoda je to da se prisjetimo i 100. godišnjice smrti Dore Pejačević, kojoj je Matija posvetio album Kontesa iz 2010. godine.

Program će ponuditi presjek Matijine fantastične karijere, a programom koji je pripremio predstavit će se i solo (u autorskim skladbama, kao i u svojim viđenjima djela Dore Pejačević), te u triju sa Žigom Golobom (kontrabas) i Krunoslavom Levačićem (bubnjevi). "Matija ima sjajan osjećaj za glazbu", tvrdi američki kontrabasist i skladatelj Scott Colley, koji je svirao uz legende kao što su John Scofield, Herbie Hancock i Chris Potter.

I dok je koncert Matije Dedića rezerviran za Zagrebačko kazalište mladih (Teslina 7), dvostrukim koncertom 29.3. vraćamo se u prostor koji se pretvara u rezidenciju JazzHR-a – u Tvornicu kulture (Šubićeva 2).

Te srijede u 19:30 tamo nas dočekuje sastav B's FUNstallation u kojem je naš trubač i skladatelj Zvonimir Bajević okupio "prvu ligu" hrvatskih glazbenika i autora. Za njihov album Hold On (Mast produkcija) koji su upravo objavili, Dubravko Jagatić u Nacionalu piše kako "prija ušima i srcu", a glazba.hr ga opisuje kao glazbu kojoj "ne nedostaje emocija". Ako već niste, 29.3. je sigurno prilika da ih čujete i doživite na JazzHR-u, kada će prirediti koncertnu promociju albuma Hold On, koji je dobio i nekoliko nominacija za nagradu Porin.

Iste večeri u 20:30 nastupa jedinstvena i neponovljiva – Tamara Obrovac. Sa svojim kvartetom Tamara je upravo objavila autorski album Nuvola (Cantus), a 29.3. na JazzHR-u prvi put predstavit će ga zagrebačkoj publici.

Još od 1997. i albuma Ulika Tamara nastupa u kvartetu s Matijom Dedićem (klavir), Žigom Golobom (kontrabas) i Krunoslavom Levačićem (bubnjevi). "Tamara je fenomen koji osvaja publiku", zaključuje nakon koncerta u Maroku renomirani London Jazz News. Sigurni smo da će to potvrditi i 29.3. na JazzHR-u!

Tagovi: JazzHR donosi poslastice: Matija Dedić, Tamara Obrovac, Tvornica kulture, zagrebačko kazalište mladih
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE