GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JazzHR Festival: Fall edition od 3. do 5. listopada u Tvornici i Lisinskom

JazzHR Festival: Fall edition od 3. do 5. listopada u Tvornici i Lisinskom
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2023 / 08:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Spremite se na tri dana XXL glazbenih doživljaja s novim albumima, velikim koncertima, najboljim domaćim i stranim glazbenicima – stiže nam JazzHR Festival – Fall edition!

Festival se održava od 3. do 5. listopada i pruža pregršt izazova za dolazak i druženje. No ovog puta krećemo od samog kraja, jer zadnji dan festivala donosi nešto što svakako trebate doživjeti!

Jeste li ikad čuli čak tri orkestra na jednoj pozornici? Možete li uopće zamisliti o kakvom je XXL zvuku riječ?

Sada je prilika za to, jer JazzHR Festival 5. 10. na pozornicu dvorane Lisinski dovodi čak tri jazz orkestra okupljena u jedan golemi, XXL, Jumbo Big Band!

Jedinstveni je to projekt koji na istoj pozornici združuje tri prvorazredna orkestra: Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Big Band RTV Slovenije i Big Bend Radiotelevizije Srbije. Ideja za projekt proizašla je iz Glazbene parade - smotre big bandova koja se od kraja sedamdesetih do početka devedesetih održavala u Radencima u Sloveniji. Orkestar od stotinjak članova – trubača, trombonista, saksofonista, kontrabasista, pijanista, bubnjara, gitarista, vrhunskih glazbenika pod vodstvom velikog Sigija Feigla – priredit će program pripremljen posebno za tu prigodu koji jednostavno ne smijete propustiti!

Krenemo li pak s početka, prvi dan festivala 3. 10. otvara naš poznati multiinstrumentalist, gitarist i kompozitor Zoran Majstorović. S kolegama iz Italije ostvario je novi album koji će promovirati na JazzHR-u. Album je nostalgična posveta njegovim nonićima koji su mu svojim životnim stilom urezali puno vrijednosti u njegov vlastiti život.

Iste večeri, prvi put u Hrvatskoj, na scenu JazzHR-a dolazi talentirana jazz pijanistica i skladateljica Julia Perminova s adresom u Baselu, rođena u Sibiru. Julia predstavlja autorski album Freedom (Mighty Quinn Records, 2023.). Svojim skladbama želi "dati nadu ljudima koji ne mogu živjeti slobodno, pogotovo onima pogođenima ratom i represijom".

Drugog dana festivala 4. 10. u Zagreb stiže novosadski skladatelj i basist Vladimir Samardžić. Na JazzHR-u predstavlja novi album Catching the Wind (SKC NS, 2022.). Ideja o albumu rodila mu se na seminaru u Grožnjanu gdje je sudjelovao kao mentor. Vješto kombinirajući jazz, funk, latino i suvremenu improvizaciju, njegov trio stvara autorsku glazbu posebne atmosfere i energije.

Drugu večer zatvara nagrađivani splitski bubnjar i autor Jan Ivelić "Pele" zajedno sa svojim bandom DalMotion. Janove nove skladbe, koje će se uskoro naći i na albumu DalMotion 2, donose još ekstravagantniji i izraženiji zvuk suvremenog jazza, koji će premijerno biti predstavljen u njegovu debiju na JazzHR Festivalu.

Prva dva dana u Tvornici festival nakon koncertnih večeri nudi i nastavak druženja u Malom pogonu uz spontane jam sessione, a sigurno će poseban doživljaj biti druga večer 4. 10. kada će se na jam sessionu okupiti glazbenici iz tri big banda koji dan kasnije nastupaju u Jumbo Big Bandu.

Festivalske ulaznice dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a ulaznice za Jumbo Big Band i na blagajni dvorane Lisinski.

Spremite se za XXL glazbene doživljaje – stiže nam JazzHR Festival – Fall edition!

Tagovi: JazzHR, zORAN mAJSTOROVIĆ, jAN iVELIĆ
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE