GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jedanaesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala od 1. do 7. srpnja

Jedanaesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala od 1. do 7. srpnja
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 07:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Najnoviji žanrovski hitovi i kultni klasici očekuju posjetitelje na ovogodišnjem 11. Fantastic Zagreb Film Festivalu od 1. do 7. srpnja koji će biti otvoren francuskim znanstveno-fantastičnim spektaklom "Posljednje putovanje" redatelja Romaina Quirota.

Tako će publika na velikom platnu open-air Ljetne pozornice Tuškanac moći uživati u filmovima znanstvene fantastike, trilerima, filmovima fantasy tematike, hororima, kultnim žanrovskim klasicma, animacijama i još u mnogo toga, priopćila je festivalska Služba za odnose s javnošću.

Priča spektakla "Posljednje putovanje" redatelja Romaina Quirota smještena je u postapokaliptičnoj budućnosti u kojoj oko Zemlje kruži novi crveni mjesec bogat energetskim resursima koji promijeni putanju i zaprijeti čovječanstvu, a spas planeta leži u rukama zagonetnog astronauta Paula W. R-a. Kako je navedeno, film obiluje snolikim scenama u kojima se retro stil sjajno isprepliće s futurističkom i prljavom vizualnom poetikom podsjećajući i na originalnu trilogiju "Ratova zvijezda".

Atraktivne hit premijere i kultni klasici

Na festivalskom programu je i niz atraktivnih hit premijera kao što su - zagonetni SF "Vrata u drugi svijet", triler horor "Izdaja", nagrađivani anime fantasy "Putovanje kroz tamu" i danski futuristički triler "Breeder".

Fantastic Zagreb nudi i niz kultnih žanrovskih klasika koji slave velike jubileje među kojima je ove godine niz evergreenea - "Aliens" i "Terminator 2: Sudnji dan" Jamesa Camerona, "Napad na policijsku stanicu" Johna Carpentera, "Američki vukodlak u Londonu" Johna Landisa i dva vječna klasika "Loganov bijeg" i nezaboravni "Zabranjeni planet“".

Istaknuto je da se ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac, a uvodi se i novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će se tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija.

Autor ovogodišnjih vizuala je poznati hrvatski književnik, redatelj, slikar, dizajner, scenograf i kostimograf Zdenko Bašić.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival. Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb.

Tagovi: Fantastic Zagreb Film Festival, Zdenko Bašić, kino Tuškanac
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE