GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JK Rowling donira milijun funti

JK Rowling donira milijun funti
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2020 / 22:29
Autor: SEEbiz
LONDON - JK Rowling donira milijun funti za pomoć beskućnicima i onima koji su pogođeni obiteljskim zlostavljanjem tijekom pandemije koronavirusa.

Najavljujući financijski doprinos koji će biti podijeljen između dobrotvornih kriza i izbjeglica, autorica Harry Pottera rekla je da će novac ići za pomoć onima koji su najteže pogođeni izbijanjem pandemije i posljedicama karantene.

Autorica je ispričala o svojim miješanim osjećajima kada je za vrijeme krize imala tri ključna radnika u svojoj obitelji.

U tvitu koji je najavio donaciju u subotu, napisala je: "Danas je 22. godišnjica bitke za Hogwarts, ali iskreno ću reći i reći da je danas neprikladno govoriti o izmišljenim smrtima. Previše ljudi gubi voljene u stvarnom svijetu.

„Dakle, na ovu godišnjicu velike čarobnjačke pobjede, mislim na ljude koji su vani radeći svoj posao kako bi zaštitili nas i naš životni put. Imam tri ključna radnika u mojoj užoj obitelji, i kao i sve takve rodbine, provaljen sam između ponosa i tjeskobe.

"Kao i uvijek u ovakvoj krizi, najsiromašniji i najranjiviji su najteže pogođeni, tako da ću u čast bitke za Hogwarts zaraditi donaciju u iznosu od milijun funti, od čega će polovina ići u krizu, koji ste pomaganju beskućnicima tijekom pandemije, od kojih će polovina otići u sklonište, jer znamo da se zlostavljanje u kući, na žalost, tijekom porasta zatvorenosti snažno povećalo. "

Dobrotvorne organizacije su pohvalile potporu Rowling, a Crisis je rekla kako će novac ići prema njezinu prvom odgovoru, a Refuge je rekao da će podržati usluge koje pruža, a koje su posljednjih tjedana doživjele porast potražnje.

Tagovi: JK Rowling, koronavirus u Velikoj Britaniji, Harry Potter
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE