GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kampanja Mirka Ilića protiv koronavirusa i na zagrebačkim ulicama

Kampanja Mirka Ilića protiv koronavirusa i na zagrebačkim ulicama
SJAJNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 09:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Plakati Mirka Ilića, svjetski poznatog ilustratora, kojima je ovih dana upozorio Njujorčane na opasnost od pandemije Covida 19, sada će se u organizaciji tvrtke Belina moći vidjeti i na pedesetak mjesta u Zagrebu.

Kampanja je u New Yorku započela početkom travnja, eskalacijom pandemije u Americi, a zajednički su je pokrenuli muzej Poster House, Print Magazine - jedan od najutjecajnijih svjetskih časopisa s područja grafičkog dizajna te organizacija For Freedoms. Jedan od deset dizajnera i ilustratora koje su pozvali na sudjelovanje bio je i Mirko Ilić.

„Vrlo često sudjelujem u društveno angažiranim akcijama, vjerojatno su me zato ljudi iz Poster Housea i Print Magazinea pitali da napravim plakat. Radio sam ga za građane New Yorka, koji je ovom pandemijom pogođen gore nego bilo koje drugo mjesto u svijetu. I ja sam odležao tjedan dana u krevetu, na sreću s lakšim simptomima. Zbog svega toga mi je bilo važno učiniti nešto da osvijestim građane New Yorka, a sada i Zagreba, Ljubljane, nadam se i drugih gradova.“, ovim je povodom izjavio Mirko Ilić, poznati ilustrator naših korijena.

Ilić je osim na uobičajenim lokacijama za oglašavanje, postere dao i sam tiskati te ih polijepio na lokacijama Manhattana, Bronxa i Queensa kako bi sugrađane upozorio na opasnost. Dizajn i ilustraciju plakata nadopunila je tipografija našeg najpoznatijeg stručnjaka za tipografiju, Nikole Djureka.

„Drago mi je da je Mirko Ilić koristio moju tipografiju Typonine, koju i inače često koristi i njome poslao poruku građanima New Yorka, ne samo neslužbenog središta svijeta, nego sada nažalost i glavnog pandemijskog žarišta. Damir Belina i ja uspjeli smo da uz pomoć Zagreb plakata poruka stigne i do naših građana te da tako barem malo pomognemo u ovoj situaciji u kojoj smo se našli.“, o svemu je rekao Nikola Djurek, dizajner i tipograf.

„Kao tvrtka Belina, u ovim teškim ljudskim i poslovnim vremenima nastojimo održati posao, ali i djelovati društveno odgovorno slanjem ovakvih poruka. Posebno nam je zadovoljstvo kada to mogu biti suvremeni i kvalitetni vizuali Mirka Ilića kao dio kampanje koja je krenula u New Yorku i sve nas ujedinila u borbi protiv korona virusa. Nakon što smo saznali za kampanju u New Yorku, nismo niti sekunde dvojili trebamo li ih tiskati i organizirati je i u Hrvatskoj. Kako je tisak velikih formata naša specijalnost, odlučili smo da u Zagrebu idemo s jumbo plakatima i nekoliko bigboarda površine 50 kvadratnih metara.“, izjavio je Damir Belina, izvršni direktor tvrtke Belina.

Tagovi: Mirko Ilić, koronavirus, Belina, Poster House, Nikola Djurek, Print Magazine, For Freedoms, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE