GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kazališta, barovi i disko klubovi postaju online aktivnosti

Kazališta, barovi i disko klubovi postaju online aktivnosti
NOVI TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2020 / 07:29
Autor: Matej Balen
PEKING, SEUL, TOKYO – Biznisi koji ovise o visokoj posjećenosti, najčešće iz područja noćne zabave i kulture, diljem dalekog istoka se moraju prilagođavati novonastaloj situaciji.

U strahu od zaraze u javnim zatvorenim prostorima, večernja druženja i noćni provodi su gotovo nestali. U Koreji je posjećenost kazalištima u veljači pala za 50 posto, u odnosu na siječanj, uz napomenu kako puni razmjeri krize niti nisu nastupili do sredine veljače. Mnoge premijere su odgođene, a mnoga kazališta uvode live-streaming predstave kako bi nadoknadile barem dio gubitaka.

Korea Times piše kako je prošlotjedni mjuzikl "Marie Curie" izvođen pred praznim gledateljstvom, ali u online prijenosu preko jedne korejske video platforme, te je dva i pol satnu predstavu u jednom terminu pogledalo čak 210 tisuća gledatelja.

Još uvijek nije poznato u kojem će smjeru ovo odvesti kazališnu ponudu, jer trenutno su live streaming predstave besplatne za gledatelje. Jednako tako nejasan je i način na koji trenutno privređuju barovi i noćni klubovi diljem Kine, Japana i Koreje koji svakodnevno, preko live streaminga, prenose glasnu atmosferu uz obilje glazbe i vizualnih efekata. Osim nekoliko DJ-a koji se izmjenjuju, drugih ljudi nema.

Xinhua prenosi kako su pojedini barovi i noćni klubovi u Šangaju pokrenuli „online disco live stream“ kojima zabavljaju online mlađe gledatelje, te su se na taj način uključili u borbu protiv epidemije korona-virusa.

Tagovi: online život, NR Kina, kazalište, live streaming, noćni klubovi, Šangaj
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE