GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kazališta nastavljaju s online programima

Kazališta nastavljaju s online programima
NASTAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 12:38
Autor: ONLINE
ZAGREB - Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, dubrovačko Kazalište Marina Držića i čakovečka Kazališna družina Pinkleci nastavljaju na mjere zabrane javnih okupljanja i održavanja kuturnih događanja odgovarati nuđenjem svojim sadržaja publici preko dostupnih online i medijskih kanala.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, tako, najavljuje prikazivanje svoje nagrađivane uspješnice "260 dana" u subotu, 4. travnja, u emisiji 'Ritam grada' Televizije Slavonije i Baranje (STV) u 21 sat.

Drama Marijana Gubine u režiji Dražena Ferenčine i dramatizaciji Ane Prolić praizvedena je u listopadu 2014. godine i osvojila je brojne nagrade, među kojima Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini 2015. te Ani Prolić za najbolju dramatizaciju, adaptaciju i dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave, Nagradu publike za najbolju predstavu na 25. Marulićevim danima iste godine, kao i Grand Prix Zlatni lav na 18. Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu 2017.

Glumci dramskog ansambla HNK-a u Osijeku nastavljaju svoj dramski program svakog utorka i četvrtka u jutarnjim satima putem emisije "Umjetnost iz karantene" u terminu od 10.40 sati i reprizno navečer u 21 sat. Svakoga dana ansambl putem društvenih mreža i putem programa HRT-a podsjeća cjelokupno građanstvo na društveno odgovorno ponašanje u sklopu kampanje #ostanidoma gdje upozoravaju i ohrabruju na nastavak mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite RH.

Na STV-u te putem YouTube kanala Večernjeg lista dostupna je za gledanje i već izvedena predstava HNK-a u Osijeku "Šokica" Ilije Okrugića, dok će od petka 3. travnja biti dostupna i predstava "Richard III Grbavi" Damira Mađarića.

Prilika da šira publika pogledate repertoare Dubrovnika i Čakovca

Zbog otkazivanja svih javnih okupljanja i kulturnih događanja tijekom pandemije virusa covid-19, dubrovačko Kazalište Marina Držića također će u idućim danima omogućiti online dostupnost svojih uspješnica iz proteklih sezona, koje će se tako moći pogledati iz sigurnosti vlastitog doma.

Putem YouTube kanala bit će dostupne predstave "Skup" i "Braća Karamazovi", dok će na Vimeu biti dostupna predstava "Adam i Eva", najavljuju iz tog kazališta.

Kazališna družina Pinklec iz Čakovca najavila je nastavak besplatnih online predstava koje pod nazivom "#Pinkleconline #Coronaoffline" nastavlja emitirati svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 11 i 16 sati. Predstave se u zakazanim terminima izmjenjuju, a online su 24 sata.

"Prikratite svoje vrijeme i zabavite se uz velike i male Pinklece", poručuju Pinkleci.

Tagovi: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, dubrovačko Kazalište Marina Držića i čakovečka Kazališna družina Pinkleci
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE