GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerempuh gostovao u Beču s predstavom Mire Gavrana

Kerempuh gostovao u Beču s predstavom Mire Gavrana
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 07:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba uspješno je u nedjelju navečer gostovalo u prepunom kazalištu Akzent u Beču s predstavom "Traži se novi suprug" Mire Gavrana u režiji Željka Königsknechta.

Bilo je to dvanaesto gostovanje kazališta Kerempuh u bečkom teatru Akzent što je, prema organizatoru, potvrda vrlo dobre suradnje zagrebačkog i bečkog kazališta.

"Uvijek nam je jako drago doći u Beč i nastupiti u kazalištu Akzent. Publika nas je sjajno primila", izjavio je poslije predstave glumac i redatelj Königsknecht, koji je tom predstavom u Kerempuhu obilježio 35. obljetnicu umjetničkog djelovanja. Izrazio je zadovoljstvo uspjehom predstave u Beču koja je bila jako dobro posjećena, a izvedbu je publika nagradila dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Ta predstava prema tekstu Mire Gavrana, premijerno je izvedena u Zagrebu 2017. u režiji Königsknechta koji potpisuje i dramaturgiju.

Gavran u tom djelu oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevnice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije.

Središnji lik, udovica koju tumači Anita Matić Delić, nastoji pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog supruga, koji treba ispuniti idealne kriterije.

Istodobno njezin susjed, usamljeni neženja, odluči se napokon oženiti a da bi je osvojio nagovara svog prijatelja da odglumi nekoliko prosaca koji će biti gori jedan od drugog.

Königsknecht u predstavi utjelovljuje prijatelja, a neženju glumi Damir Poljičak.

Gavran je najprevođeniji i najizvođenij hrvatski književnik u svijetu i jedini je živući pisac u Europi koji ima kazališni festival posvećen njegovim dramama.

Duhoviti dijalozi i dinamični zaplet bogat brojnim obratima, razlog je da je komedija "Traži se novi suprug" odigrana preko 105. puta u Zagrebu i inozemstvu, a izvedena je u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama te se svugdje afirmirala kao teatarski hit.

Organizator gostovanja Kerempuha u Beču bilo je Kulturno sportsko društvo Zagreb u suradnji s kazalištem Akzent.

Tagovi: Kerempuh. Miro Gavran, Željko Königsknecht, Anita Matić Delić, Damir Poljičak
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE