GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kevin Spacey produkcijskoj kući mora platiti 31 milijuna dolara odštete

Kevin Spacey produkcijskoj kući mora platiti 31 milijuna dolara odštete
ODŠTETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2021 / 10:02
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Osramoćena američka filmska zvijezda, Kevin Spacey morat će platiti gotovo 31 milijun dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza "Kuće od karata", serije u kojoj je glumio do otkaza dobivenog zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

MRC, producentska kuća koja je realizirala popularnu priču o političkim intrigama emitiranu na Netflixu, tražila je odštetu za izgubljeni prihod koji pripisuje Spaceyjevom naglom odlasku iz serije nakon što su se protiv njega pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Sudac je odluku donio 19. listopada kada je MRC podnio zahtjev da se presuda potvrdi pred sudom u Los Angelesu.

U dokumentu MRC kaže da je, nakon što su optužbe izašle na vidjelo, Spacey suspendiran te je pokrenuta interna istraga koja je pokazala da je zvijezda filma "Vrtlog života" prekršila odredbe ugovora o glumi i izvršnoj produkciji kojim su postavljeni standardi ponašanja na radnome mjestu.

Val optužbi koji je prekinuo karijeru slavnoga 62-godišnjeg glumca poklopio se s popularnošću #MeToo pokreta protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, potaknutog slučajem svemoćnoga holivudskog producenta Harveyja Weinsteina.

Dvostruki oskarovac Spacey u pet sezona "Kuće od karata" glumio je beskrupuloznog američkog političara Franka Underwooda sve dok mediji nisu iznijeli na vidjelo optužbe o seksualnom uznemiravanju kolega s posla.

"MRC nije imao nikakvih saznanja o takvome ponašanju Spaceya", stoji u priopćenju uspješne produkcijske kuće, koja je, kako navodi, zbog nagloga glumčevog odlaska iz serije morala reorganizirati posao, što je rezultiralo "znatnim gubicima" za MRC.

Pojasnili su da se ponovno morao pisati scenarij bez uloge glavnoga lika serije, Underwooda te se morala prilagoditi šesta sezona, koja je umjesto 13 na kraju imala osam epizoda.

Produkcijska kuća pravnu je bitku protiv Spaceya pokrenula još 2019. Glumčevi odvjetnici nisu odgovorili na zahtjev AFP-a za komentar.c

Tagovi: Kevin Spacey, Harvey Weinstein
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE