GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kino Istra uživo s filmovima nominiranima za Oscara

Kino Istra uživo s filmovima nominiranima za Oscara
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 14:09
Autor: SEEbiz
PULA - Projekt Kino Istra, kojemu je nositelj Motovun Film Festival, ovaj tjedan odlazi u Buje, Buzet, Motovun i Vodnjan, u očekivanju ovogodišnje dodjele Oscara donoseći filmove nominirane za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu.

"Najbolji filmovi zaslužuju biti prikazani u punom sjaju – na velikom platnu, u kino-dvorani. Zato Kino Istra, nakon tri on-line izdanja, u gradove Istre donosi projekcije uživo – po jednu za školski uzrast i jednu za sve ostale", ističu organizatori.

Uz filmove za djecu prikazat će se "Još jedna runda“, danski hit, višestruki pobjednik nagrada Europske filmske akademije, "Quo vadis, Aida“, priča o zločinu u Srebrenici bosanske redateljice Jasmile Žbanić, – oba nominirana za najbolji strani film – te "Zemlja nomada", koja konkurira za film godine.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kroz cijelu godinu. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, uz uvažavanje preporučenih epidemioloških mjera.

"Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima", ističe se u najavi.

Projekt je dio pilot programa Europske komisije "Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija.

Tagovi: Kino Istra, Motovun Film Festival, Jasmila Žbanić
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE