GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kino Magistrala jedan od 15 projekata odabranih za europsko financiranje

Kino Magistrala jedan od 15 projekata odabranih za europsko financiranje
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2021 / 15:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB -"Kino Magistrala", partnerski projekt Kina Mediteran, Art-kina u Rijeci, Kinoteke Zlatna vrata u Splitu i Kinematografa Dubrovnik, odabran je među 15 projekata koje će financirati mreža Europa Cinemas i Kreativna Europa, potprogram MEDIA.

"Izuzetno smo ponosni što smo odabrani kao jedan od 15 projekata na ovom pozivu te što smo jedini projekt koji dolazi iz Hrvatske", rekao je Alen Munitić u ime koordinatora projekta, Kina Mediteran.

Po njegovim riječima, ono što povezuje partnere od Rijeke do Dubrovnika velika je posvećenost nezavisnom, europskom filmu, ali i sezonalnost njihova rada jer se ljetne aktivnosti odvijaju u ljetnim kinima, a zimske u kino dvoranama.

"Upravo ćemo kroz ovaj segment prezentirati rad naših kina široj javnosti na nacionalnom i europskom nivou, a lokalno ćemo razvijati nove generacije kino posjetitelja kroz suradnje s osnovnim i srednjim školama“, najavio je.

Poziv "Collaborate to Innovate" mreže Europa Cinemas organiziran je s ciljem umrežavanja kina na nacionalnoj i europskoj razini, kako bi zajednički razvili strategije i aktivnosti povratka publike u kina nakon krize prouzrokovane globalnom pandemijom.

Pritom je bilo važno i da promiču vrijednosti europske kinematografije, umrežavanja, razvoja nove publike i održivosti prikazivačkog sektora.

Hrvatski projekt "Kino Magistrala/Coastline Cinema", koji koordinira Kino Mediteran, obuhvaća kina duž Jadranske magistrale, od Rijeke preko Splita do Dubrovnika, uz brojna otočka i obalna kina u manjim mjestima Dalmacije.

Partneri u projektu zajednički organiziraju filmske programe, s naglaskom na razvoju nove publike, prvenstveno djece i mladih, kroz brojne aktivnosti namijenjene njima.

Značajan dio projekta čini i kampanja povratka u kino kojom će ovi prikazivači postojećoj i novoj publici aktualizirati važnost gledanja filmova na velikom platnu te promovirati domaću i europsku kinematografiju.

Tagovi: kino Magistrala, Kino Mediteran, Art-kino, Kinoteka Zlatna vrata, Kinematografi Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE