GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Knjiga 22 vožnje odvest će vas kroz ljeto prepuno avantura

Knjiga 22 vožnje odvest će vas kroz ljeto prepuno avantura
ROMANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 22:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Mario Čupić, autor je knjige 22 vožnje, koja je u nepunih dva tjedna od izdanja postala pravi hit i dobila pozitivne kritike brojnih čitatelja, od doktora znanosti, profesora do saborskih zastupnika, s prodanih rekordnih 122 primjeraka.

Roman, prozvan prozom s asfalta, koji sjajno dočarava sadržaj knjige, smješten je u hrvatsko turističko odredište tijekom ljeta 2019. godine. Čine ga 22 priče koje je autor, po struci profesionalni snimatelj već 30 godina, u predahu od redovnog posla zapisao provevši jedno ljeto kao vozač taksija.

Knjiga je tiskana na preporuku autorovih prijatelja kojima je autor svake večeri uveseljavao druženja, a koji su uživali u dogodovštinama, i lijepima i neobičnima. Kontakti s ljudima, ponekad i životinjama, iz svih dijelova svijeta, jezične barijere koje pretvaraju vožnju u prijateljstva, upoznavanje s ljepotama Hrvatske kako bi se putnici poželjeli vratiti, pojedinci raznih profesija i hobija, motivi su knjige. Ljubavne priče, dječje zavrzlame, zaboravljene stvari, neobični suputnici, zanimljive narudžbe samo su neke od tema koje je autor podijelio:

„Sjedneš u auto i svaki novi dan je nova priča. Nikada ne znaš tko ulazi u auto i što će ti donijeti, toliko raznih priča, toliko raznih sudbina, i jednostavno bilo je situacija u kojima ni ja sam nisam vjerovao da je to moguće i da se to baš meni događa. A slučajno sam počeo voziti taksi, na nagovor prijateljice koja me uvjerila da će sve biti u redu“, komentirao je autor Mario Čupić.

Mario Čupić rođen je u Dubrovniku i odrastao je u konavoskoj obitelji. Nakon Domovinskog rata zbog kojega napušta studij, postaje snimatelj i montažer na javnoj televiziji. Tijekom televizijske karijere upoznaje i radi sa svjetski poznatim osobama te surađuje s vodećim svjetskim televizijskim kućama na brojnim projektima. Vječito buntovan i u potrazi za novim iskustvima, tijekom diplomatskog susreta na Srđu 2000. godine upoznaje buduću suprugu i od tada živi na relaciji dva grada. Danas pripada skupini iskusnih televizijskih djelatnika s međunarodno priznatim projektima, a što se tiče spisateljstva, najavljuje nove avanture.

„U ovim pričama donio sam puno anegdota, većinom priče s lijepim završetkom, ali našle se tu i pokoja ne baš lijepa. Eto, živ sam i zdrav, i poslije njih (nasmijao se autor). Bilo je tu još puno priča koje nisu našle svoje mjesto u ovoj knjizi. Ono što je važno prije nego počnete čitati je da su sve, ali baš sve priče istinite. Možda će se neki i prepoznati u njima, možda će se neki i sjetiti kada pročitaju priču tog vozača koji ih je jedno ljeto u poznatom turističkom odredištu vozio. Moje priče nisu novitet, uvjeren sam kako postoje vozači koji su prošli puno intrigantnijih događanja, ali ja sam, zahvaljujući podršci prijatelja i obitelji, svoje priče zapisao i objavio ih u knjizi“, zaključio je autor.

Izdavač knjige je tvrtka SORTIS Komunikacije d.o.o., čiji je tim u Hrvatsku donio svjetske bestselere Funky Business, Korporacijsku longitudu, Netokraciju i brojne druge. Ovim izdanjem krenuli su u tisak džepnih izdanja raznih tematika, te biblioteke popularno-znanstvenih područja. Nakon hrvatske verzije knjige 22 vožnje, izdavač planira englesku verziju te dostupnost u formatu e-knjige, a prema zanimanju i drugo izdanje knjige. Osim toga, izdavač je u pregovorima sa scenaristima i redateljima kako bi knjiga dobila kazališno izdanje.

Tagovi: Mario Čupić, 22 vožnje, Sortis
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE