GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Knjiga Billa Gatesa među Profilovim proljetnim novitetima

Knjiga Billa Gatesa među Profilovim proljetnim novitetima
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2022 / 12:34
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakladnik Profil objavio je niz novih naslova među kojima se izdvajaju "Sumrak demokracije" dobitnice Pulitzerove nagrade Anne Elizabeth Applebaum, knjiga Billa Gatesa "Kako izbjeći klimatsku katastrofu" te roman "Braća" švedskog pisca Alexa Schulmana.

Anne Elizabeth Applebaum američka je novinarka i povjesničarka, stručnjakinja za razvoj civilnog društva u bivšim komunističkim zemljama srednje i istočne Europe. Dugogodišnja je kolumnistica Washington Posta i Atlantica. Kritika je nagradila tri povijesne knjige koje je napisala o Sovjetskom savezu: "Crvena glad", "Željezna zavjesa" i "Gulag", za koju je 2004. dobila Pulitzerovu nagradu, a koju će Profil objaviti u drugoj polovici godine.

U knjizi "Sumrak demokracije" Applebaum prikazuje kakve sve opasnosti prijete demokratskim društvima i državama od populističkih, demagoških pokreta, intenzivno se baveći pitanjem u čemu je demokracija otišla krivim putem. Prijevod potpisuje Dražen Čulić.

Knjiga Billa Gatesa "Kako izbjeći klimatsku katastrofu" rezultat je Gatesova 10-godišnjeg intenzivnog bavljenja klimatskim promjenama te tehnološkim rješenjima koja mogu ublažiti taj gorući problem današnjice. Knjiga je u SAD-u objavljena u veljači 2021. godine te je nekoliko tjedana bila prva na listu bestselera New York Timesa, a s engleskog ju je preveo Saša Stančin.

Švedski pisac Alex Schulman izgradio je uspješnu karijeru kao novinar, bloger, televizijski i radijski voditelj, producirao je i nekoliko kazališnih predstava, a punih deset godina vodi najpopularniji švedski podcast Alex &Sigge. Svojom petom knjigom, i prvim romanom "Braća", Schulman je debitirao na međunarodnoj sceni. Njegov izuzetno hvaljen prozni prvijenac govori o disfunkcionalnoj obitelji, složenim bratskim odnosima, krivnji, tajnama iz prošlosti i sjećanju.

Ova priča Schulmanu je osigurala epitet jednog od najzanimljivijih suvremenih švedskih pisaca. Roman je preveden na 33 jezika, a prijevod hrvatskog izdanja potpisuje Antonija Handabaka.

Od izdanja za najmlađe čitatelje izdvajaju se "Petominutne bajke" britanskog pisca i ilustratora Stuarta Lyncha, koje sadrže sedam poznatih i djeci omiljenih bajki: "Ljepoticu i zvijer", "Pepeljugu", "Ivicu i Maricu", "Crvenkapicu", "Princezu na zrnu graška", "Snjeguljicu" te "Ružno pače", prepričane u stihovima uz puno humora i zanimljivih detalja, ritma i rime. Prijevod potpisuje Ozren Doležal, koji je preveo i slikovnicu Brendana Wenzela "Mirno leži kamen taj" koja pripovijeda i oslikava priču o tome kako jedan naizgled sasvim običan kamen postaje mjesto beskrajnih mogućnosti.

Tagovi: Bill Gates, Profil, Alex Schulman, Anne Elizabeth Applebaum
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE