GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
U KINIMA U KOLOVOZU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2022 / 20:09
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec kolovoz hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su devet premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u kolovozu.


AUTOCESTA SPASA (PARADISE HIGHWAY)
Njemačka, SAD, 2022.
Redateljica: Anna Gutto
Glumci: Juliette Binoche, Morgan Freeman, Cameron Monaghan, Frank Grillo
Žanr: triler
Trajanje: 115 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Nedužnost ima cijenu.

Sally (Juliette Binoche) je vozačica kamiona koja živi za tri stvari: sebe, cestu i svog brata Dennisa u zatvoru (Frank Grillo). Ta povezanost brata i sestre uzrokovala je njezinu umiješanost u krijumčarenje ilegalnog tereta kako bi spasila brata od zatvorske bande. Kada Sally otkrije da je njezin posljednji paket Leila, 12-godišnja djevojčica, njezina motivacija i savjest izazvani su, jer istovremeno pokušava spasiti brata, ali i djevojčicu. Uz FBI i trgovce ljudima koji je prate u stopu, svako je stajalište za njih opasno po život.

U kinima od 4. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BRZINA METKA (BULLET TRAIN)
Japan, SAD, 2022.
Redatelj: David Leitch
Glumci: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio, Sandra Bullock
Žanr: akcija
Trajanje: 126 minuta
Budžet: 85,9 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Entertainment (SPE)/Columbia Pictures/Con film
Službena web stranica: https://www.bullettrainmovie.com/

Kraj puta je tek početak.

U filmu „Brzina metka“ Brad Pitt glumi Bubamaru (Ladybug), nesretnog ubojicu koji je odlučio obavljati svoj posao na mirniji način nakon što su neke misije pošle po zlu. Ipak, sudbina može imati drukčije planove jer Bubamaru nova misija dovodi u sukob sa smrtonosnim ubojicama iz cijeloga svijeta – svi s povezanim, ali suprotstavljenim ciljevima u najbržem vlaku na svijetu i stoga mora pronaći način kako pobjeći. Od redatelja filma „Deadpool 2“, Davida Leitcha, kraj puta tek je početak divlje, nezaustavljive i uzbudljive vožnje kroz moderni Japan.

U kinima od 4. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar Arena IMAX“ kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MJESTO USIJANJA (HOT SEAT)
SAD, 2022.
Redatelj: James Cullen Bressack
Glumci: Mel Gibson, Shannen Doherty, Kevin Dillon
Žanr: triler
Trajanje: 107 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Highland Film Group (HFG)/Blitz Film & Video Distribution
Službene web stranice: https://www.lionsgate.com/movies/hot-seat

Film „Mjesto usijanja“ prati Wallacea Reeda (Mel Gibson), bivšeg veterana Odjela za protueksplozijsku zaštitu, koji juri u gradski park u kojem je upravo eksplodirala bomba, dtvorivši masovnu paniku. U obližnjoj se zgradi nalazi super haker Orlando Friar (Kevin Dillon). Sjedi na eksplozivnoj napravi postavljenoj ispod stolice, dovoljno velikoj da raznese cijelu poslovnu zgradu. Ustajanje bi je aktiviralo, a sat otkucava. Upute dobiva od nepoznatog glasa putem telefona, i bude prisiljen prebaciti milijune dolara s računa hedge fondova za koje je plaćen da ih štiti. Bombe su svuda oko njega, držeći policiju podalje. Glas s druge strane pojačava pritisak dok na teren stižu S.W.A.T. snajperisti i policija, koji vjeruju da je Orlando terorist. Velika količina eksploziva koja dovodi milijune ljudi u opasnost skrivena je po cijelom gradu, a Reed i Orlando moraju raditi zajedno kako bi nadmudrili zločinački plan i probali spasiti situaciju.

Mel Gibson, veliki američki glumac, redatelj i producent, dvostruki dobitnik „Oscara“, vraća se ulozi junaka u novom napetom trileru „Mjesto usijanja“ redatelja Jamesa Cullena Bressacka.

U kinima od 11. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TULJANI SPECIJALCI (SEAL TEAM)
Sinkroniziran na hrvatski
Južna Afrika, SAD, 2021.
Redatelji: Greig Cameron, Kane Croudace
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Mladen Vujčić, Božidar Peričić, Kristina Gami, Goran Vrbanić, Matija Prskalo, Hrvoje Perc
Žanr: animirani, komedija
Trajanje: 101 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Cinema Management Group (CMG)/Blitz Film & Video Distribution

Rođeni za pobjedu.

Nakon što je izgubio svoju najbolju prijateljicu, neustrašivi tuljan Quinn okuplja nestašnu ekipu koja će morskim psima uzvratiti udarac, angažirajući iskusnog ratnika Claggarta i njegov vojni um koji će mu pomoći u obuci njihovih prijatelja tuljana. Quinn i njegov tim ubrzo počinju koristiti sve lukave trikove i svježe ideje kako bi obranili svoj dio mora od svojih uvijek gladnih protivnika i konačno dokazali da tuljani nisu samo hrana za morske pse!

Neustrašivi tuljan Quinn okuplja odred neprilagođenih novaka koji će se suprotstaviti nemilosrdnim morskim psima.

U kinima od 11. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DJEVOJKA IZ MOČVARE (WHERE THE CRAWDADS SING)
SAD, 2022.
Redateljica: Olivia Newman
Glumci: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer Jr., David Strathairn
Žanr: drama, misterij, triler
Trajanje: 125 minuta
Budžet: 43,7 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Releasing International/Columbia Pictures/Con film
Službena web stranica: https://www.sonypictures.com/movies/wherethecrawdadssing

Snimljen prema svjetskom bestseler fenomenu. Tajne su zakopane ispod površine.

Ovoga ljeta u kina dolazi zadivljujuća misterija snimljena prema bestseler romanu. „Djevojka iz močvare“ priča o Kyji, napuštenoj djevojci koja je odrasla u opasnim močvarama Sjeverne Karoline. Godinama su glasine o djevojci iz močvare proganjale Barkley Cove, izolirajući pametnu i snalažljivu Kyju iz njezine zajednice. Privučena dvojicom mladića iz grada, Kyja se otvara novom i zapanjujućem svijetu. Ali kada je jedan od njih pronađen mrtav, zajednica je smjesta označi kao glavnu osumnjičenu. Kako se slučaj razvija, presuda o tome što se zapravo dogodilo postaje sve nejasnija, prijeteći da će razotkriti mnoge tajne koje su ležale skrivene u močvari.

U kinima od 18. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MORSKI PAS LJUDOŽDER (MANEATER)
SAD, 2022.
Redatelj: Justin Lee
Glumci: Shane West, Nicky Whelan, Jeff Fahey
Žanr: akcija, horor, triler
Producentske tvrtke/Distributer: Saban Films/Hillin Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

200 zuba. 0 šanse.

Nakon nesreće tijekom njihovog odmora na rajskom otoku, grupu prijatelja proganja veliki morski pas ljudožder.

U kinima od 18. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SLIJEPI PUTNIK (STOWAWAY/THE YACHT)
SAD, 2022.
Redatelj: Daniel Graham
Glumci: Patrick Schwarzenegger, Ruby Rose, Frank Grillo
Žanr: triler
Trajanje: 84 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Saban Films/Voltage Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Radnja filma „Slijepi putnik“ usredotočena je na upornu i problematičnu mladu ženu koja nasljeđuje luksuznu jahtu od svog otuđenog oca. Za jahtu su zainteresirani i kriminalci koji upadaju na brod. Nesposobna pobjeći i zarobljena na jahti na otvorenom moru, plijen postaje lovac kada okreće sve protiv uljeza i preuzima stvari u svoje ruke.

Moderan triler s jakom ženskom glavnom ulogom koju tumači atraktivna Ruby Rose.

U kinima od 25. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


POSLIJE SVEGA ZAUVIJEK SRETNI (AFTER EVER HAPPY)
SAD, 2022.
Redatelj: Castille Landon
Glumci: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Kiana Madeira
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 119 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Voltage Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Temeljeno na svjetskom bestseleru. Posljednje poglavlje svjetskog fenomena. Između njihove prošlosti i budućnosti krije se posljednja prilika.

Ljubav Tesse (Josephine Langford) i Hardina (Hero Fiennes Tiffin) oduvijek je bila komplicirana, život im se pretvorio u vrtlog strasti, ljubavi i dramatičnih preokreta. Tvrdoglavo su se borili za ljubav, odbijajući poslušati čak i najdobronamjernije savjete, uvjereni da njihova ljubav ne priznaje nikakve granice. Tessa više nije slatka, jednostavna, dobra djevojka kakva je bila kad je upoznala Hardina. Ostalo je samo još jedno pitanje – jesu li i dalje stvoreni jedno za drugo?

Velika završnica serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne poznaje granice, snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen globalnom senzacijom.

U kinima od 25. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

POZIVNICA ZA PAKAO (THE INVITATION)
SAD, 2022.
Redateljica: Jessica M. Thompson
Glumci: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Stephanie Corneliussen, Alana Boden, Courtney Taylor, Hugh Skinner, Sean Pertwee
Žanr: horor, triler
Producentske tvrtke/Distributer: Mid Atlantic Films/Screen Gems/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Columbia Pictures/Con film

Nakon majčine smrti i bez druge poznate rodbine, Evie (Nathalie Emmanuel) radi DNK test i otkriva davno izgubljenog rođaka za kojeg nije znala da ga ima. Pozvana od novopronađene obitelji na raskošno vjenčanje na seoskom području u Engleskoj, odmah ju je zaveo privlačni aristokratski domaćin. No, ubrzo je gurnuta u noćnu moru preživljavanja jer otkriva izopačene tajne u peošlosti svoje obitelji i uznemirujuće namjere iza njezine grešne velikodušnosti.

U kinima od 25. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Juliette Binoche, Morgan Freeman, Mel Gibson, Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Cameron Monaghan, Frank Grillo
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE