GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u rujnu u hrvatskim kinima? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u rujnu u hrvatskim kinima? (VIDEO)
U KINIMA U RUJNU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2022 / 17:17
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec rujan hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su dvanaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u rujnu.


TEST (LE TEST)
Francuska, 2021.
Redatelj: Emmanuel Poulain-Arnaud
Glumci: Alexandra Lamy, Phillipe Katerine, Matteo Perez
Žanr: komedija
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 2425 Films/Apollo Films/Blitz Film & Video Distribution

Annie (Alexandra Lamy) živi u skladnom braku sa svojim suprugom Laurentom i njihovom djecom: osjetljivim starijim sinovima Maximilienom i Césarom, te mlađim Antoineom kojemu Poupi, tinejdžer koji se nikad ne žali, pomaže u odrastanju. Ali, pozitivan test na trudnoću poremetit će sklad.

U kinima od 1. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TRI TISUĆE GODINA ČEŽNJE (THREE THOUSANDS YEARS OF LONGING)
Australija, SAD, 2022.
Redatelj: George Miller
Glumci: Idris Elba, Tilda Swinton
Žanr: drama, fantazija, romansa
Trajanje: 108 minuta
Budžet: 60 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: FilmNation Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Koja je tvoja želja?

Uspješna, ali usamljena akademkinja dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) zadovoljna je svojim životom i stvorenje je razuma. Na konferenciji u Istanbulu susreće Djina (Idris Elba) koji joj nudi tri želje u zamjenu za svoju slobodu. Ovo predstavlja dva problema. Prvo, doktorica sumnja da je on uopće stvaran, a drugo, budući da je znanstvenica, zna vrlo dobro sve priče o „pogrešnim“ željama. Djin je, pak, nastoji uvjeriti u suprotno pričajući joj fantastične priče o svojoj prošlosti. U konačnici doktorica zaželi želju koja ih oboje iznenadi.

Adaptacija kratke priče „The Djinn in the Nightingale’s Eye (Džin iz slavujeva oka)“ autorice A. S. Byatt, u režiji slavnog Georgea Millera, s Oskarovkom Tildom Swinton i Idrisom Elbom u glavnim ulogama.

U kinima od 1. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


VATRENO SRCE (FIREHEART)
Sinkroniziran na hrvatski
Francuska, Kanada, 2022.
Redatelji: Theodore Ty, Laurent Zeitoun
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Zrinka Cvitešić, Živko Anočić, Saša Buneta, Lana Blaće, Toma Medvešek, Tin Rožman
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 92 minute
Budžet: 35 milijuna CA$
Producentske tvrtke/Distributer: SND Groupe M6/Anton/Blitz Film & Video Distribution

Svaki san započinje iskrom.

Šesnaestogodišnja Georgia Nolan želi krenuti stopama svoga oca i sanja da bude prva vatrogaskinja na svijetu. Kada misteriozni piroman počne aktivirati seriju požara po Broadwayju, njujorški vatrogasci počinju misteriozno nestajati. Gradonačelnik New Yorka poziva Georgijina oca iz mirovine da vodi istragu o nestancima. Očajnički želeći pomoći ocu i spasiti svoj grad, Georgia se prerušava u mladića imena Joe i pridružuje se maloj skupini hrabrih vatrogasaca koji pokušavaju zaustaviti piromana.

Film je posvećen svim hrabrim vatrogaskinjama i vatrogascima i slavi ustrajnost, hrabrost i timski rad. Glasove likovima posudili su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

U kinima od 1. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


JA SAM ZLATAN (JAG ÄR ZLATAN/I AM ZLATAN)
Švedska, Danska, Nizozemska, 2021.
Redatelj: Jens Sjögren
Glumci: Granit Rushiti, Čedomir Glisović, Merima Dizdarević
Žanr: biografija, drama, sportski
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: B-Reel Films/Noridsk Film/Discovery Film & Video Distribution

„Ja sam Zlatan“ filmska je priča o Zlatanu Ibrahimoviću odnosno o njegovom odrastanju u neuglednom predgrađu švedskog grada. Kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao oslobođenje od teške zajednice u kojoj je živio, a tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta i samopouzdanja. Oni su ga kasnije, unatoč potpuno drukčijim predviđanjima, katapultirali u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća koji je zaigrao za klubove kao što su Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain i Manchester United.

U kinima od 8. rujna, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)



KUNG FU ZOHRA (KUNG FU ZOHRA)
Francuska, Belgija, 2022.
Redatelj: Mabrouk El Merchi
Glumci: Sabrina Ouazani, Ramzy Bedia, Eye Haidara
Žanr: akcija, drama
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Gaumont/Blitz Film & Video Distribution

Uvjerena da će je razvod zauvijek odvojiti od kćeri, Zohra (Sabrina Ouazani) ne može se natjerati da napusti muža, unatoč njegovom nasilnom ponašanju. U tišini trpi njegove udarce, ali sve se mijenja kada upozna Chang Sue.

Zohra je u početku zadovoljna svojim brakom s Omarom (Ramzy Bedia), ali njegova ljubomorna strana sve više izlazi na vidjelo. Kada je udari i odmah se krene ispričavati, Zohra mu želi oprostiti, kao što to čine mnoge žrtve obiteljskog nasilja. Tek kada on stvarno ode predaleko, Zohra shvaća da se mora zauvijek maknuti od njega. Međutim, odluka nije laka: imaju zajedničku kćer, koja voli svog oca.

Zohra je oduvijek voljela kung fu filmove i počinje učiti azijsku borilačku vještinu. Pomaže joj tajanstveni zaštitar u teretani u kojoj radi. Korak po korak, Zohra radi na svom oslobođenju.

U kinima od 8. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DVOSTRUKA PRIJEVARA (HEOJIL KYOLSHIM/DECISION LO LEAVE)
Južna Koreja, 2022.
Redatelj: Park Chan-wook
Glumci: Tang Wei, Go Kyung-Pyo, Park Hae-il
Žanr: kriminalistički, drama, misterij, romansa, triler
Trajanje: 138 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: CJ Entertainment/Moho Film/Discovery Film & Video Distribution

Od redatelja remek-djela „Sluškinja“ i „Oldboy“.

Dobitnik nagrade za najbolju režiju na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine! Novi film velikog južnokorejskog redatelja Parka Chana-wooka kriminalistička je drama koja prati policijskog detektiva Hae-joona (Park Hae-il) pozvanog da istraži tajanstvenu smrt muškarca koji je pao s planinskog vrha. Tijekom istrage detektiv počinje razvijati osjećaje prema udovici unesrećenog, Seo-rae (Tang Wei), koja je osumnjičena.

U kinima od 15. rujna, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


PAD (FALL)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2022.
Redatelj: Scott Mann
Glumci: Grace Caroline Currey, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan, Mason Gooding
Žanr: triler
Trajanje: 107 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Tea Shop Production/Capstone Studios/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.lionsgate.com/movies/fall

Strah doseže nove visine.

Nakon što Dan (Mason Gooding) pogine penjući se na Rocky Mountains, njegova djevojka Becky (Grace Caroline Currey) i njezina prijateljica Hunter (Virginia Gardner) odluče se popeti na komunikacijski toranj, visok preko 600 metara, s kojeg žele baciti Danov pepeo. Na znatnoj udaljenosti od tla, kada dio istrošene konstrukcije tornja otpadne, njihov se uspon nepovratno zakomplicira. Ne mogu sići, ni tražiti pomoć putem mobitela, jer su totalno odsječene od civilizacije i mobilnog signala. Neće imati drugog izbora nego boriti se za preživljavanje.

Za najbolje prijateljice Becky (Grace Caroline Currey – „Shazam!“) i Hunter (Virginia Gardner – „Runaways“) život se sastoji od svladavanja strahova i pomicanja granica. Ali nakon što se popnu do vrha udaljenog, napuštenog radijskog tornja, nađu se u neizdrživo napetoj borbi za preživljavanje.

U kinima od 15. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


AVATAR (AVATAR)
SAD, 2009.
Redatelj: James Cameron
Glumci: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi
Žanr: akcija, avantura, fantazija, ZF
Trajanje: 162 minute
Budžet: 237 milijuna US$
Zarada u svijetu: 2,8 milijardi US$
Producentske tvrtke/Distributer: Twentieth Century Fox/Dune Entertainment/Lightstorm Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://www.avatarmovie.com/

Ponovno u kinima! Dostupno u limitiranom vremenskom razdoblju. U zanosnom 4K visoko dinamičnom rasponu. Od redatelja filma „Titanic“ Jamesa Camerona.

Nagradom Oscar® nagrađena epska avantura Jamesa Camerona iz 2009. godine, „Avatar“, film s najvećom zaradom svih vremena, vraća se u kina u zanosnom 4K visoko dinamičnom rasponu. Ljubitelji filmova imat će priliku istražiti daleki svijet Pandore u 2154. godini u 3D, 4DX i IMAX formatu. U „Avataru“, koji je napisao i režirao dobitnik nagrade Oscar® James Cameron, glume Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez i Sigourney Weaver. Film su producirali James Cameron i Jon Landau. „Avatar“ je bio nominiran za devet nagrada Oscar®, uključujući kategorije Najbolji film i Najbolji redatelj, a osvojio je tri nagrade Oscar® - za Najbolju fotografiju, produkcijski dizajn i vizualne efekte.

„Avatar“ je priča o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na vanzemaljskom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Kao avatar ljudskog uma u vanzemaljskom tijelu, on je rastrgan između dva svijeta u očajničkoj borbi za vlastito preživljavanje i za opstanak lokalnog stanovništva... Koristeći potpuno novu, revolucionarnu tehnologiju kompjuterske animacije okoliš i likovi se pretvaraju u fotorealistične trodimenzionalne prikaze koji će gledatelje prenijeti u nezaboravan vanzemaljski svijet bogat nevjerojatnim prizorima, stvorenjima i likovima...

U kinima od 22. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u Real D 3D i u „CineStar“ IMAX kinu u IMAX 3D i 4D Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u Real D 3D (www.cineplexx.hr)


NE BRINI DRAGA (DON'T WORRY DARLING)
SAD, 2022.
Redateljica: Olivia Wilde
Glumci: Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, Chris Pine
Žanr: misterij, triler
Trajanje: 122 minute
Producentske tvrtke/Distributer: New Line Cinema/New Line Productions/Vertigo Entertainment/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution

Dobrodošli u Victory!

Radnja filma događa se tijekom pedesetih godina prošloga stoljeća gdje, u izoliranom korporacijskom gradu u srcu kalifornijske pustinje, žive Alice (Florence Pugh ) i njezin suprug Jack (Harry Styles). On, kao i svi ostali muškarci u gradu, radi za Franka (Chris Pine), koji je rukovoditelj tajnog projekta Victory.

Dok muškarci dane provode u sjedištu projekta Victory, radeći na „razvoju progresivnih materijala“, njihove supruge – uključujući i Frankovu elegantnu partnericu Shelley (Gemma Chan) – vrijeme provode uživajući u ljepoti, luksuzu i razvratu te iste zajednice. Život je savršen, a kompanija zadovoljava potrebe svakog stanovnika. Sve što traže zauzvrat je diskrecija i neupitna predanost cilju pobjede. Ono što djeluje kao idilično predgrađe uskoro postaje poprište čudnih događaja.

Britanska glumica Florence Pugh, najpoznatija po ulozi u filmu „Male žene“, i glazbena zvijezda Harry Styles, tumače glavne uloge u ovom napetom psihološkom trileru redateljice Olivie Wilde.

U kinima od 22. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PUT OKO SVIJETA U 80 DANA (AROUND THE WORLD IN 80 DAYS)
Sinkroniziran na hrvatski
Francuska, Belgija, 2021.
Redatelj: Samuel Tourneux
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 82 minute
Budžet: 20 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/Blitz Film & Video Distribution

Avantura te čeka izvan karte!

Simpatični minijaturni Passepartout je mladi znanstvenik koji oduvijek sanja da postane veliki istraživač. Jednoga dana susreće Phileasa, žapca koji prihvaća okladu da će u 80 dana obići svijet. Iskoristivši životnu priliku u kojoj će obići niz egzotičnih zemalja, Passepartout kreće sa svojim novim prijateljem u ludu i uzbudljivu avanturu punu obrata i iznenađenja.

Obiteljska avantura temeljena na istoimenom romanu i nezaboravnom klasiku velikog Julesa Vernea, koji nas je naučio o zemljopisu više nego svi atlasi zajedno i još uvijek osvaja i nadahnjuje sve uzraste čitatelja.

U kinima od 22. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DOBRA KUĆA (THE GOOD HOUSE)
SAD, 2021.
Redatelji: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky
Glumci: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Morena Bacarrin, Rob Delaney
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 114 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Roadside Attractions/DreamWorks/Participant/Blitz Film & Video Distribution

Život agentice za nekretnine u Novoj Engleskoj Hildy Gould (Sigourney Weaver) počinje se rasplitati kada se ponovno poveže sa svojim starim ljubavnim iskrama iz New Yorka. Temeljeno na bestseleru „The Good House“ autorice Ann Leary.

U kinima od 29. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SMIJEŠAK (SMILE)
SAD, 2022.
Redatelj: Parker Finn
Glumci: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey, Kal Penn, Rob Morgan
Žanr: horor
Trajanje: 115 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Jednom kad ga vidiš, gotovo je.

Nakon što je bila svjedokinja bizarnog, traumatičnog događaja u koji je bio umiješan i jedan pacijent, doktorica Rose Cotter (Sosie Bacon) počinje osjećati zastrašujuće pojave koje ne može objasniti. Dok nezamisliv užas počinje obuzimati njezin život, Rose se mora suočiti sa svojom problematičnom prošlosti kako bi preživjela i pobjegla od zastrašujuće, nove stvarnosti.

Jeziv „Smiješak“ izaziva trnce i najavljuje stravu i užas kakve do sada niste vidjeli.

U kinima od 29. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Idris Elba, Alexandra Lamy, James Cameron, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zlatan Ibrahimović, Phillipe Katerine, Matteo Perez
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE