GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u rujnu? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u rujnu? (VIDEO)
U KINIMA U RUJNU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2021 / 18:25
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec rujan hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su dvanaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u rujnu.


SHANG-CHI I LEGENDA O DESET PRSTENOVA (SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS)
SAD, Australija, 2021.
Redatelj: Destin Daniel Cretton
Glumci: Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh, Tony Chiu-Wai Leung, Fala Chen
Žanr: akcija, avantura, fantasy, ZF
Trajanje: 132 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Pictures/Marvel Studios/Fox Studios Australia/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.marvel.com/movies/shang-chi-and-the-legend-of-the-ten-rings,

Shang-Chi je vrhunski kung-fu majstor, a u Marvelovim stripovima je i član Avengersa.

Marvelov Shang-Chi, poznati kung fu majstor, nastao je tijekom 70-ih godina i temeljen je na tadašnjoj senzaciji pop-kulture Bruceu Leeju.

U kinima od 02. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


ZLOĆUDNO (MALIGNANT)
SAD, Kina, Rumunjska, 2021.
Redatelj: James Wan
Glumci: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young
Žanr: kriminalistički, drama, horor
Trajanje: 111 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Atomic Monster/Boom Entertainment/Boom! Studios/New Line Cinema//Starlight Culture Entertainment/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.malignantmovie.net/

Od redatelja filmova „Slagalica strave“, „Podmuklo“ i „Prizivanja“ nova verzija terora.

Ove jeseni, svako ubojstvo će ga dovesti bliže tebi.

Redatelj James Wan, majstor žanra vraća se svojim korijenima u novom horor trileru od kojeg se ledi krv u žilama.

U kinima od 02. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KRALJICE KUPONA (QUEENPINS)
SAD, 2021.
Redatelji: Aron Gaudet, Gita Pullapilly
Glumci: Kristen Bell, Kirby Howell-Baptiste, Vince Vaughn, Paul Walter Hauser, Bebe Rexha
Žanr: komedija
Producentske tvrtke/Distributer: AGC Studios/Marquee Entertainment/Red Hour Films/STX Films/Blitz Film & Video Distribution

Kuponi postaju kriminal. Od studija koje je zaslužan za filmove „Zločeste mame“ i „Prevarantice s Wall Streeta“.

Radnja filma temeljena je na istinitoj priči o najvećoj prevari krivotvorenim kuponima u povijesti SAD-a. Kristen Bell je u ulozi nezadovoljne domaćice iz prigradskog naselja koja radi na „poduzetničkom” projektu osnivanja ilegalnog kluba s kuponima kojima ona i njezini partneri varaju velike prehrambene i ostale kompanije, dok štede milijune dolara članovima kluba.

Film „Kraljice kupona“ inspiriran je istinitom pričom o najvećoj prevari kuponima u američkoj povijesti u kojoj su dvije kućanice ukrale 40 milijuna dolara.

U kinima od 09. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PETAR ZECIMIR 2: SKOK U AVANTURU (PETER RABBIT 2: THE RUNAWAY)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, Australija, Indija, 2021.
Redatelj: Will Gluck
Glumci: Rose Byrne, Domnhall Gleeson
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Luka Bulić, Doris Pinčić, Slavko Sobin, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/2.0 Entertainment/Animal Logic/MRC Film/Olive Bridge Entertainment/Continental film
Službena web stranica: https://www.peterrabbit-movie.com/

Vrijeme je za nove nestašluke.

Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zecimir i Tomica zakopali ratnu sjekiru, bar prividno. Biba, Tomica i zečevi osnovali su improviziranu obitelj, ali unatoč svim nastojanjima Petar nikako da se riješi svoje nestašne reputacije. Tražeći avanturu izvan sigurnosti vlastitog vrta, Zecimir otkriva cijeli novi svijet u kojemu se njegovi nestašluci cijene, ali u trenutku kada njegova obitelj odluči sve riskirati kako bi ga pronašla, Petar mora odlučiti kakav zec želi biti.

U kinima od 09. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


POSLIJE SVEGA: PAD (AFTER WE FELL)
SAD, 2021.
Redatelj: Pierre Pinaud
Glumci: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Kiana Madeira
Žanr: drama, ljubavni
Trajanje: 98 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: CalMaple/Wattpad/Voltage Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Temeljeno na svjetskom fenomenu.

Ljubav Tesse i Hardina oduvijek je bila komplicirana, ali sada su dospjeli u fazu u kojoj se izlaz ne nazire. Upravo dok se Tessa sprema donijeti jednu od važnijih odluka u životu, sve se promijeni. Hardin se još uvijek ne zna kontrolirati i sve oko nje počinje se raspadati. Nikome ne može vjerovati, nitko nije onakav kakav se čini. Ni obitelj, ni prijatelji.

Nastavak velike uspješnice serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljen prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen globalnom senzacijom.

U kinima od 09. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


RESPECT (RESPECT)
Kanada, SAD, 2021.
Redateljica: Liesl Tommy
Glumci: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige
Žanr: biografski, drama, glazbeni
Trajanje: 145 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)/BRON Studios/Cinesite/Creative Wealth Media Service/Glickmania/Universal Pictures/Editus d.o.o.

Njezin glas je sve promijenio. Dobitnica „Oscara“ Jennifer Hudson je Aretha Franklin.

U kina stiže priča o jednoj od najvećih pjevačica svih vremena Arethi Franklin. R&B pjevačicu glumi dobitnica nagrade „Oscar“ Jennifer Hudson, koju je Aretha osobno izabrala za tu ulogu. Biografska drama prati pjevačicu od njezinih početaka u Detroitu kada je kao djevojčica pjevala u crkvenom zboru koji je vodio njezin otac do superzvijezde i kraljice soula. Aretha je u svojoj dugoj karijeri imala preko sto pjesama na ljestvici Billboard, uključujući sedamnaest pjesama koje su ušle na TOP 10 pop ljestvicu i dvadeset pjesama koje su bile broj jedan R&B ljestvice. Osvojila je 18 Grammyja i bila je prva žena koja je ušla u Rock and Roll kuću slavnih. Arethina obrada hita Otisa Reddinga „Respect“, koji je postao zaštitna pjesma feminističkog pokreta, ustoličila ju je kao ikonu u borbi za ljudska i ženska prava. Pjevala je na pogrebu dr. Martina Luthera Kinga i na tri inauguracije američkih predsjednika.

Uz „Respect“ brojni hitovi, uključujući „You Make Me Feel Like A Natural Woman“, „Do Right Woman – Do Right Man“ i „Think“, obožavani su diljem svijeta i izvođeni su u filmu.

U kinima od 09. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MALI ŠEF: OBITELJSKI POSAO (THE BOSS BABY: FAMILY BUSINESS)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2021.
Redatelj: Tom McGrath
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Luka Peroš, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Ervin Baučić, Marko Makovičić, Hana Hegedušić
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 107 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: DreamWorks Animation/DreamWorks/Editus d.o.o
Službena web stranica: https://www.dreamworks.com/movies/the-boss-baby-2

Igra je gotova.

U nastavku DreamWorksove hit animirane komedije, braća Templeton, Tim (originalni glas daje James Marsden) i njegov mlađi brat Ted (originalni glas daje Alec Baldwin), odrasli su ljudi i udaljili su se jedan od drugoga. Tim je oženjen, postao je otac i prava kućanica. Ted je šef u velikom investicijskom fondu. U njihov život ulazi novi Mali šef s revolucionarnim „I can“ stavom koji će ih ponovno spojiti i pokrenuti novi obiteljski posao.

Tim i njegova žena Carol (originalni glas daje Eva Longoria) koja je šef u kući, žive u predgrađu sa super pametnom sedmogodišnjom kćerkom Tabithom (originalni glas daje Ariana Greenblatt), i pre slatkom bebom Tinom (originalni glas daje Amy Sedaris). Tabitha, koja je prva u svom razredu na Acorn Centru za obrazovanje mladih, idealizira ujaka Teda i želi postati kao on, ali Tim se boji da radi previše te da će izgubiti normalno djetinjstvo i odrastanje. Kada Tina otkriva da je, zapravo, tajna agentica za BabyCorp u misiji otkrivanja mračnih tajni Tabithine škole i njezinog mističnog osnivača Dr. Erwina Armstronga (originalni glas daje Jeff Goldbum), obitelj Templeton se ujedinjuje na neočekivani način te ponovo shvaća smisao prave obitelji i onoga što je u životu važno.

U kinima od 16. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


IZA REŠETAKA (COPSHOP)
SAD, 2021.
Redatelj: Joe Carnahan
Glumci: Gerard Butler, Frank Grillo, Toby Huss
Žanr: akcija, triler
Producentske tvrtke/Distributer: G-BASE/Raven Capital Management/Sculptor Media/WarParty Films/Zero Gravity Managament/Open Road Films/Briarcliff Entertainment/STX International/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.copshopmovie.com/

Priča prati lukavog prevaranta koji bježi od plaćenog ubojice. Osmišljava shemu kako se sakriti u policijskoj postaji u malom gradu, ali kada se ubojica pojavi na stanici, nesretni policajac novak nađe se, ni kriv ni dužan, na nišanu…

Gerard Butler i Frank Grillo su dvojac koji garantira akciju do samog kraja!

U kinima od 16. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CRY MACHO (CRY MACHO)
SAD, 2021.
Redatelj: Clint Eastwood
Glumci: Clint Eastwood, Dwight Yoakam, Fernanda Urrejola, Eduardo Minett
Žanr: drama, triler, vestern
Producentske tvrtke/Distributer: Daniel Grodnik Productions/Malpaso Productions/QED International/Ruddy Productions/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.crymachofilm.net/

Priča o izgubljenom i nađenom.

Zvijezda rodea, a ujedno i uzgajivač konja Mike Milo (Clint Eastwood) prihvaća poseban zadatak. Mora odvesti sina od majke alkoholičarke i dovesti ga kući ocu, svom bivšem šefu.
Na tom putu pronalazi mnoge prepreke i nailazi na mnoga iskušenja. Pokušava podučiti dječaka što znači biti dobar čovjek, no puno toga stvara mu probleme.

U kinima od 16. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CRNA KUTIJA (BOITE NOIRE/BLACK BOX)
Francuska, 2021.
Redatelj: Yann Gozlan
Glumci: Pierre Niney, Lou de Laâge, André Dussolier
Žanr: drama, triler
Trajanje: 129 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/Blitz Film & Video Distribution

Neke dokaze je bolje ne čuti.

Mathieu Vasseur (Pierre Niney) je talentirani mladi analitičar crne kutije u misiji rješavanja razloga smrtonosnog pada potpuno novog zrakoplova. Ipak, kada vlasti zatvore slučaj, Mathieu se ne može oteti dojmu da s dokazima nešto nije u redu. Dok ponovno preslušava snimku, počinje otkrivati neke ozbiljno uznemirujuće detalje. Može li se snimka modificirati? Idući protiv zapovijedi svoga šefa, Mathieu započinje vlastitu istragu, opsesivnu i opasnu potragu za istinom koja će brzo ugroziti mnogo više od njegove karijere…

Što sve otkriva „crna kutija“? Tu su zabilježeni svi relevantni podaci o letu, ali i razgovori u pilotskoj kabini. A možda i nešto više od toga?

U kinima od 23. rujna, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


KOLONIJA (TIDES)
Njemačka, Švicarska, 2021.
Redatelj: Tim Fehelbaum
Glumci: Nora Arnezeder, Sarah-Sofie Boussnina, Iain Glen
Žanr: ZF, triler
Trajanje: 104 minute
Producentske tvrtke/Distributer: BerghausWökbe Filmproduktion/Vega Film/Constantin Film/Saban Films/Blitz Film & Video Distribution

Hoće li Zemlja čekati na nas?

Kada je život na Zemlji postao nemoguć, vladajuća elita naselila je planet Kepler 209. Ali zbog njegove atmosfere novi stanovnici postaju sterilni. Dvije generacije kasnije treba utvrditi je li život na Zemlji ponovno moguć, a Misija Ulysses II trebala bi donijeti sigurnost. Astronautkinja Blake jedina je preživjela slijetanje kapsule, ali ubrzo spoznaje da nije sama na Zemlji. Borba za opstanak započinje i Blake je prisiljena donositi odluke koje će odrediti sudbinu cijeloga čovječanstva.

Smještena u daleku budućnost, radnja ovog znanstveno-fantastičnog trilera publiku vodi na putovanje prepuno iznenađujućih preokreta, u jedinstveni svijet u kojem se čovječanstvo nalazi između života i smrti.

U kinima od 23. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ZA SMRT NEMA VREMENA (NO TIME TO DIE)
UK, SAD, 2021.
Redateljica: Cary Joji Fukunaga
Glumci: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Ana de Armas, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes
Žanr: akcija, avantura, triler
Trajanje: 163 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)/Universal Pictures/Eon Productions/B25/Cinesite/Danjaq/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.007.com/

Jedna od najdugovječnijih filmskih franšiza u povijesti filma dobila je nastavak i tajni agent James Bond vraća se na veliko filmsko platno. Karizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog naziva 007, tumači Daniel Craig, što mu je peta uloga tajnog agenta.

Bond je napustio aktivnu službu, no njegova „penzija“ je kratkoga vijeka. Dugogodišnji prijatelj iz CIA-e Felix Leiter traži ga pomoć u borbi protiv misterioznog zločinca naoružanog opasnom novom tehnologijom.

Snimanje novog filma odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci i Norveškoj. Producenti filma izrazili su zadovoljstvo da se Bond vraća na Jamajku, na mjesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta. Novi film o Bondu, 25-i po redu, režirao je Cary Joji Fukunaga, scenarij su napisali Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns, Phoebe Waller-Bridge i Cary Joji Fukunaga. Pored Craiga u ponovljenim ulogama vratili su se i Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw i Jeffrey Wright, a nova lica koja se pojavljuju u špijunskoj kampanji uključuju Ramija Maleka, Anu de Armas, Dalija Benssalaha, Davida Dencika, Lashanu Lynch i Billyja Magnussena.

U kinima od 30. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Jennifer Hudson, Forest Whitaker
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE