GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u rujnu? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u rujnu? (VIDEO)
U KINIMA U RUJNU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 11:05
Autor: Damir Demonja

ZAGREB - Za mjesec rujan hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u rujnu.


ČASNA II (THE NUN II)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2023.
Redatelj: Michael Chaves
Glumci: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Storm Reid
Žanr: horor, misterij, triler
Trajanje: 116 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: New Line Cinema/Atomic Monster/The Safran Company/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.thenunmovie.net/

Najveće zlo u svijetu „Prizivanja“.

Pripremite se za novo poglavlje hit-serijala „Prizivanja“ koji se vraća u još strašnijem hororu „Časna II“.

Nakon senzacionalnog uspjeha prvog filma, franšiza „Časna“ vraća se u zastrašujućoj priči koja će vas držati budnima noćima. Godina je 1956. Mjesto radnje Francuska. Svećenik je ubijen. Zlo se širi. Radnja filma prati sestru Irene koja se ponovno suočava sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne Valak.

„Časna II“ nastavlja priču gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno neispričano podrijetlo zlog demona. Priča prati dvije mlade redovnice koje riskiraju sve kako bi razotkrile po život opasnu misteriju povratka časne Valak i otjerale je natrag u pakao jednom zauvijek. Ovaj put, nitko nije siguran.

U kinima od 7. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MIA I JA: FILM (MIA AND ME: THE HERO OF CENTOPIA)
Sinkroniziran na hrvatski
Njemačka, Australija, Belgija, Indija, 2022.
Redatelj: Adam Gunn
Glumci: Gedeon Burkhardt, Julian Moroun, François Goeske
Žanr: animirani, avantura, obiteljski
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Studio 100 Film/Constantin Film/Blitz Film & Video Distribution

Zavirite u čaroban svijet vilenjaka, jednoroga i zmajeva!

Ono što počinje kao fantastična bajka za Miju postaje stvarnost. Ona mora pronaći snagu i sposobnost da spasi jednoroge i cijeli svijet. Mia je ranije čitala o Centopiji u knjizi o mitovima i sada će, uz pomoć očevog portala, ući u taj svijet.

U kinima od 7. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CARAVAGGIOVA SJENA (L'OMBRA DI CARAVAGGIO / CARAVAGGIO'S SHADOW)
Italija, Francuska, 2022.
Redatelj: Michele Placido
Glumci: Riccardo Scamarcio, Maurizio Donadoni, Louis Garrel, Isabelle Huppert
Žanr: biografija, drama, povijesni
Trajanje: 120 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Goldenart Production/Wild Bunch International/Discovery Film & Video Distribution

Italija 1600. godine, Michelangelo Merisi (Riccardo Scamarcio), poznat kao Caravaggio, izgledom je subverzivni umjetnik – spreman na sukob, redoviti gost taverni i dama s ulice, zapuštene kose, pomalo anarhičan, te u kontinuiranoj potrazi za ženskim i muškim licima koja predstavljaju istinu i poniznost njihovih života. Njegov stil ne slijedi dogme o predstavljanju Svetoga koje je postavio Tridentski sabor. Papa Pavao V. (Maurizio Donadoni) otkriva da umjetnik kao modele za svoje „svete“ prikaze koristi lopove, prostitutke i skitnice. Zatim odlučuje angažirati tajnog agenta zvanog „l'Ombra“ (Louis Garrel) da istraži istinu o Caravaggiu. Nesretnik će pronaći utočište kod plemkinje Costanze Colonne (Isabelle Huppert) čekajući Papinu milost koja će mu omogućiti da izbjegne odrubljivanje glave kao kaznu za ubojstvo svoga prijatelja, suparnika Ranuccia.

U kinima od 7. rujna


POSLIJE SVEGA: FINALE (AFTER EVERYTHING)
SAD, 2023.
Redateljica: Castille Landon
Glumci: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Mimi Keene, Stephen Moyer, Louise Lombard, Benjamin Mascolo
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Voltage Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Temeljeno na svjetskom bestseleru.

Veliko finale ljubavnog serijala koji je očarao milijune! Njihova veza zauvijek ih je promijenila. Je li i ljubav nestala?

Peti i posljednji nastavak svjetskog fenomena otkriva da Tessa i Hardin žive odvojene živote, nakon što je Hardin objavio svoju knjigu bez Tessina znanja. Sam u Engleskoj, Hardin se odaje alkoholu i drugim štetnim navikama. Da stvari budu još gore, ima spisateljsku blokadu i možda će morati vratiti popriličan predujam koji je dobio za novu knjigu ako je uskoro ne završi.

Suočen sa svojim demonima, Hardin počinje shvaćati da jedini način na koji može krenuti naprijed i dobiti novu šansu da ponovno pridobije Tessu je da ispravi nepravde učinjene u prošlosti.

Od njihova prvog susreta Tessi i Hardinu život se pretvorio u vrtlog strasti, ljubavi i dramatičnih preokreta. Tvrdoglavo su se borili za ljubav, odbijajući poslušati i najdobronamjernije savjete, uvjereni da njihova ljubav ne priznaje nikakve granice. Cijena je, ipak, bila velika.

U kinima od 14. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


UBOJSTVO U VENECIJI (A HAUNTING IN VENICE)
SAD, 2023.
Redatelj: Kenneth Branagh
Glumci: Kenneth Branagh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio, Michelle Yeoh
Žanr: kriminalistički, drama, horor, misterij, triler
Trajanje: 103 minute
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/Kinberg Genre/Scott Free Productions/TSG Entertainment/The Mark Gordon Company/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Kenneth Branagh vraća se u svoj zadivljujući portret detektiva Herculea Poirota u najnovijoj adaptaciji romana bezvremenske Agathe Christie.

Detektiv Hercule Poirot je u mirovini i živi povučeno u Veneciji. Pozvan je na seansu na koju nerado odlazi. Kada gost bude ubijen u ukletoj palači u kojoj se održava seansa, Poirot je prisiljen vratiti se iz mirovine i ponovno upotrijebiti svoje svjetski poznate detektivske vještine. Poirot pritom otkriva skriveni svijet tajni i budi duhove zaboravljene prošlosti.

U kinima od 14. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SMRT DJEVOČICE SA ŽIGICAMA (DEATH OF THE LITTLE MATCH GIRL)
Hrvatska, 2023.
Redatelj: Goran Kulenović
Glumci: Ozren Grabarić, Goran Navojec, Jelena Lopatić, Iva Babić, Vojislav „Voja“ Brajović, Nikša Butijer, Slavko Juraga, Sanja Milardović, Borko Perić, Slavko Sobin
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 114 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Livada produkcija/Con film

Otok Rab, kasna jesen 1992. godine. Patolog Fero, svježe rastavljeni 40-godišnjak, dolazi u otočki gradić u kojem je s ocem udovcem proveo veći dio svog djetinjstva, kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svoga prijatelja Globusa, male Mirne. Na otoku se, izvan sezone, događaju čudne stvari: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, mjesni redikul Ranko optužuje fratre da su malu Mirnu prepilili napola, a vrhunac je ubojstvo ‘Djevojčice sa žigicama’ – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Istragom ubojstva bavi se Ferin dobar prijatelj, šef otočke policije Mungos, koji Feru sve više uvlači u istragu. Zahvaljujući medicinskim kartonima onih koji su se na otoku liječili od gonoreje, krug sumnjivaca se širi: neki od njih su ugledni građani, neki su Mungosovi i Ferini prijatelji.

Fero se na otoku druži i sa svojom starom prijateljicom, knjižničarkom Frankom, u koju je kao mlad bio zaljubljen, ali joj to nije nikada priznao. Franka, koja je ostala ‘stara cura’ sada je u nedefiniranoj vezi s poznatim piscem koji na otoku njeguje jednu staru Kontesu ne bi li naslijedio njezinu vilu. Franka mu pomaže oko Kontese koja, čini se, nikako da umre. Mungos i Fero istragu započinju pregledom tijela, pa pretresom Marilleninog stana u kojem nalaze neobično tešku praznu kutijicu, te malu ‘skrivenu’ kameru ali bez ijedne kazete. Zatim se u lovačkom društvu raspituju o neobičnim tragovima u pijesku nađenima kraj Marilleninog tijela, koji ukazuju da su je, možda, ubile divlje svinje ili neka druga životinja. Mungos, vođen medicinskim kartonima, počinje ispitivati sumnjivce, među kojima je i Frankin Pisac. Mungos kao glavnog sumnjivca izdvaja mentalno bolesnog Ranka, poznanika iz djetinjstva s kojim Feru i Mungosa izgleda veže neka tajna iz njihove mladosti. Fero, ne vjerujući u Rankovu krivnju, uz Frankinu pomoć pokreće svoju istragu čiji zamršen trag vodi do neobičnih zaključaka…

Perma istoimenom romanu Zorana Ferića.

U kinima od 14. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TITINA: AVANTURA NA SJEVERNOM POLU (TITINA)
Norveška, 2022.
Redateljica: Kajsa Næss
Glasovi originalne verzije: Jan Gunnar Røise, Kåre Conradi, Anne Marit Jacobsen, John F. Brungot
Žanr: animirani, avantura, obiteljski
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Mikrofilm/Vivi Film/Les Films du Losange/MCF Film Hrvatska

Animirani film „Titina: Avantura na Sjevernom polu“ zabavna je i uzbudljiva priča o gotovo zaboravljenom putovanju: otkriću Sjevernog pola cepelinom koje se dogodilo 1926. godine. Film je zabavan i šarmantan portret apsurdnih avantura i ljudskih emocija prikazanih kroz oči malog terijera imena Titina.

Talijanski kreator cepelina Umberto Nobile uživa u mirnom životu sa svojim voljenim psićem Titinom koja ga je šarmirala otkada ju je spasio na ulicama Rima. Jednoga dana norveška istraživačka superzvijezda Roald Amundsen zove Umberta i naručuje izgradnju cepelina kako bi osvojio Sjeverni pol. Nobile u tome vidi priliku da se i on upiše u povijest. Sa sobom povede psa Titinu i njih troje krenu u ekspediciju na posljednje neotkriveno mjesto na Zemlji. Njihova potraga je uspješna, ali kao posljedica događa se svađa između dvojice istraživača o tome tko će preuzeti slavu. Kroz oči četveronožnog psa Titine ponovno otkrijte istinitu priču o trijumfu i porazu.

U kinima od 14. rujna


PLAĆENICI 4 (EXPEND4BLES)
SAD, 2023.
Redatelj: Scott Waugh
Glumci: Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren, Tony Jaa, Randy Couture, Andy Garcia, Sylvester Stallone
Žanr: akcija, avantura, triler, ratni
Trajanje: 103 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Millennium Films/Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://expendables.movie/

Bit će mrtvi kada umru.

Filmska hit franšiza s najviše glumačkih zvijezda u povijesti! Plaćenici se vraćaju na velika platna u svom četvrtom izdanju i ponovno predstavljaju najveća imena glumačke akcijske scene. Jason Statham, Andy Garcia, Sylvester Stallone i Dolph Lundgren donose novu dozu akcije, uz pridružene članove Megan Fox, 50 Centa i mnoge druge. Ono što je počelo prije 11 godina konačno se završava. Nepobjedivi veteran plaćenik Barney Ross (Sylvester Stallone) i njegova ekipa vraćaju se u četvrtom nastavku franšize. Ross i njegova plaćenička banda suočit će se s trgovcem oružja koji upravlja snagom goleme privatne vojske.

U kinima od 21. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KOLIBRIĆ (THE HUMMINGBIRD / IL COLIBRI)
Italija, Francuska, 2022.
Redateljica: Francesca Archibugi
Glumci: Pierfrancesco Favino, Nanni Moretti, Kasia Smutniak
Žanr: drama
Trajanje: 126 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Fandango Sales/MCF Film Hrvatska

Kolibrić je mala ptica koja svu svoju energiju troši kako bi cijeli život ostala na jednom mjestu, a upravo tako živi Marco Carrera, glavni protagonist filma „Kolibrić“ redateljice Francesce Archibugi, snimljen prema istoimenom romanu Sandra Veronesija koji je 2020. godine osvojio prestižnu nagradu „Strega“ i od tada je preveden na 25 različitih jezika uključujući i hrvatski. To je priča čija se radnja proteže na čak šezdeset godina, a u kojoj se radosti, boli i neuroze obične obitelji srednje klase isprepliću s evolucijom apsolutne i izvanredne ljubavi koja se proteže na tri generacije. Ovo je obitelj u kojoj je najbitnije držati se zajedno i prikazati jak kolektiv čak i kada je suočena s nepodnošljivim problemima…

Prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Torontu
Snimljen prema istoimenom bestseleru objavljenom u Nakladi Ljevak

U kinima od 21. rujna


SLAGALICA STRAVE X (SAW X)
SAD, Meksiko, Kanada, 2023.
Redatelj: Kevin Greutert
Glumci: Tobin Bell, Shawnee Smith, Michael Beach, Steven Brand
Žanr: horor, misterij, triler
Trajanje: 118 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Twisted Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.saw.movie/

Svjedočite povratku Jigsawa.

Kultni i jedan od najpopularnijih horor serijala vraća se na filmska platna. Najuzbudljiviji i duboko uznemirujući nastavak SAW franšize istražuje nepoznato poglavlje Jigsawove najosobnije igre.

John Kramer (Tobin Bell) se vratio. Radnja je smještena između događaja iz Spirale straha I i II, bolesni i očajni John putuje u Meksiko na rizični i eksperimentalni medicinski postupak u nadi da će pronaći čudo za izlječenje svoje bolesti, no otkriva da je cijela operacija prevara namijenjena iskorištavanju najugroženijih. S novim ciljem, zloglasni serijski ubojica vraća se svom zanatu, boreći se protiv prevaranata na svoj prepoznatljiv način kroz podmukle, poremećene i lukave zamke.

U kinima od 28. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KREATOR (THE CREATOR)
SAD, 2023.
Redatelj: Gareth Edwards
Glumci: John David Washington, Gemma Chan, Allison Janney, Ralph Ineson, Marc Menchaca
Žanr: akcija, avantura, drama
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/New Regency Productions/Entertainment One/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Od redatelja filma „Rogue One“.

Od vizionarskog redatelja filma „Rogue One“, Garetha Edwardsa, dolazi novi znanstveno-fantastični akcijski triler koji potiče na razmišljanje. Smješten pedeset godina u budućnost, u kojoj se vodi rat između čovječanstva i umjetne inteligencije, „Kreator“ je vizualno zapanjujući i potpuno originalan. Ovaj epski bezvremenski blockbuster pita se što uistinu znači biti čovjek.

Usred budućeg rata između ljudske rase i snaga umjetne inteligencije, Joshua, okorjeli bivši agent specijalnih snaga koji tuguje zbog odlaska svoje žene, regrutiran je da ulovi i ubije Stvoritelja, nedostižnog arhitekta napredne umjetne inteligencije koji je razvio tajanstveno oružje s moći da okonča rat i čovječanstvo. Misija spašavanja svijeta vodi do moralne dileme kada Joshua sazna da je najveći neprijatelj čovječanstva – dijete.

U kinima od 28. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PSIĆI U OPHODNJI: MOĆAN FILM (PAW PATROL: THE MIGHTY MOVIE)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, Kanada, 2023.
Redatelj: Cal Brunker
Žanr: animirani, akcija, avantura, obiteljski
Producentske tvrtke/Distributer: Nickelodeon Animation Studios/Nickelodeon Movies/Paramount Animation/Paramount Pictures/Spin Master Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Oslobodi svoje moći!

Nakon što su prije dvije godine osvojili gledatelje, omiljeni psići vraćaju se u najvećoj pustolovini dosad!

Čarobni meteor padne na Adventure City i psićima podari supermoći zbog čega oni postaju Moćni psići. Nevolja nikad ne spava, pa su tu i zlikovci koji im želi preoteti novostečene moći. Oni se žele domoći supermoći pod svaku cijenu, a to uključuje dobrobit cijelog Adventure Cityja i njegovih stanovnika. Psići će morati surađivati kao nikad prije, a najmanja među njima, Skye, morat će naučiti vjerovati u sebe. Tu je i najnovija članica ekipe, Liberty, koja hrabro surađuje sa svojom novom ekipom.

U kinima od 28. rujna, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PLAVI KAFTAN (THE BLUE CAFTAN / LE BLEUE DU CAFTAN)
Francuska, Maroko, Belgija, Danska, 2022.
Redateljica: Maryam Touzani
Glumci: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missoui
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 122 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Films Boutique/MCF Film Hrvatska
Službene web stranice: https://www.advitamdistribution.com/films/le-bleu-du-caftan/, https://filmsboutique.com/film/the-blue-caftan/

Halim i Mina vode trgovinu tradicionalnih kaftana u jednoj od najstarijih medina u Maroku. Da bi mogli držati korak sa zahtjevima izbirljivih kupaca, angažiraju Youssefa. Talentirani šegrt pokazuje zavidnu predanost u učenju umijeća vezenja i krojenja kojima ga podučava Halim, a Mina polako uviđa koliko je njezin suprug dirnut mladićevom prisutnošću. „Plavi kaftan“ drama je o neizrečenoj napetosti između troje glavnih likova. Redateljica Maryam Touzani uz pomoć tog skrivenog nemira stvara erotski ugođaj, a uslijed potisnute želje u ovoj psihoseksualnoj drami i svakodnevne radnje dobivaju skriveni naboj.

Nakon premijere u konkurenciji Izvjestan pogled na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine, dugometražni prvijenac redateljice Maryam Touzani, film „Plavi kaftan“, osvojio je 30 nagrada diljem svijeta.

Službeni marokanski kandidat za nagradu Oscar 2023.
Službena selekcija Filmskih festivala u Cannesu i Torontu

U kinima od 28. rujna

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Michele Placido, Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Storm Reid
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE