GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u studenome? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u studenome? (VIDEO)
U KINIMA U STUDENOME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2022 / 19:27
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec studeni hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su petnaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u studenom.


SIGURNO MJESTO (SAFE PLACE)
Hrvatska, 2021.
Redatelj: Juraj Lerotić
Glumci: Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Juraj Lerotić
Žanr: drama
Trajanje: 102 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Pipser/Cercamon World Sales/Hulahop

Film Jurja Lerotića „Sigurno mjesto“, hrvatski kandidat za nagradu „Oscar“, nakon trijumfa na Locarno Film Festivalu i osvojenog „Srca Sarajeva“, dolazi pred domaću publiku.

Silovit, napet i nepredvidiv, „Sigurno mjesto“ film je koji gledatelja suočava s uznemirujućom nemoći pacijenta, obitelji i čitavog zdravstvenog sustava pred razornom snagom duševne bolesti, ali i s upornom, nepokolebljivom silom bezuvjetne ljubavi. „Sigurno mjesto“ pruža nesvakidašnje filmsko iskustvo: istovremeno nježno i nemilosrdno.

Traumatičan događaj, iznenadni pokušaj samoubojstva, otvara procijep u svakodnevici tročlane obitelji. Njihov život mijenja se iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Radnja se događa unutar kratkog razdoblja i reducirana je na najvažnije: spasiti bližnjega. Film „Sigurno mjesto“ temelji se na osobnom iskustvu autora Jurja Lerotića, koji u filmu tumači i glavnu ulogu.

Locarno Film Festival 2022 – najbolji debitantski film, najbolji novi redatelj, najbolji glumac Goran Marković
28. Sarajevo Film Festival 2022 – najbolji film, najbolji glumac Goran Marković

U kinima od 3. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ŽENA KRALJ (THE WOMAN KING)
SAD, 2022.
Redateljica: Gina Prince-Bythewood
Glumci: Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, Hero Fiennes Tiffin, John Boyega
Žanr: akcija, drama, povijesni
Trajanje: 135 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Sony/TriStar Pictures/eOne/Con film
Službene web stranice: https://www.sonypictures.com/movies/thewomanking

Ratnica će postati legenda.

„Žena kralj“ je izvanredna priča o Agojie, ratnicama koje su štitile afričko kraljevstvo Dahomey početkom 19. stoljeća vještinama i energijom koji još nikada nisu bili viđeni. Inspiriran istinitim događajima, film „Žena kralj“ prati emotivno epsko putovanje zapovjednice Nanisce (dobitnica „Oscara“ Viola Davis) kako obučava sljedeću generaciju ratnica i priprema ih za bitku protiv neprijatelja koji je odlučio uništiti njihov način života. Za neke stvari vrijedi se boriti…

U kinima od 3. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


VRUĆA LINIJA (ON THE LINE)
SAD, 2022.
Redatelj: Romuald Boulanger
Glumci: Mel Gibson, William Moseley, Kevin Dillon
Žanr: triler
Trajanje: 104 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Fortitude International/Saban Films/R-Lines Production/Blitz Film & Video Distribution

Uz ovaj napeti triler s legendarnim Melom Gibsonom u glavnoj ulozi nećete trepnuti!

Posljednjih 25 godina Elvis (Mel Gibson) davao je savjete onima koji su ga zvali uživo u njegov poznati noćni talk show. On je jedan od posljednjih legendarnih radijskih voditelja. Izbjegava društvene mreže koje smatra beskorisnima, radi sve po svome i ignorira znakove upozorenja svoga šefa koji uočava kako slušanost njegove emisije pada. Probleme slušatelja rješava svojim legendarnim glasom i britkim odgovorima. Ima mišljenje o svemu i upušta se u svaku vrstu rasprave. Jedne noći prima dramatičan poziv koji bi mu mogao uništiti karijeru, obitelj i cijeli život.

U kinima od 3. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


LOLA I VELIKA TAJNA (SALMA'S BIG WISH / DIA DE MUERTOS)
Sinkroniziran na hrvatski
Meksiko, 2019.
Redatelji: Carlos Gutiérrez Medrano
Žanr: animirani, obiteljski, fantazija
Trajanje: 88 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: CMG Cinema Management Group/Metacube Technology & Entertainment/Symbiosys Technologies/Grupo Chespirito/Color Space/Blitz Film & Video Distribution

Pridružite nam se u avanturi života koja pobjeđuje smrt.

Lola je hrabra djevojka koja traga za istinom o nestalim roditeljima i misterijem vlastitih moći.

U meksičkom gradu Santa Clara živi Lola, šesnaestogodišnjakinja koja nikada nije upoznala svoje biološke roditelje. Lola je veći dio svog života slušala priče kako su je roditelji napustili. Istraživala je mjesta gdje bi se oni mogli nalaziti sve dok nije otkrila posebnu knjigu punu zanimljivih priča o gradu u kojem živi i povijesti njezinog naroda. S ovom posebnom knjigom Lola sa svoja dva brata kreće u avanturu kako bi pronašli karike koje nedostaju u njihovom obiteljskom nasljeđu.

U kinima od 10. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BLACK PANTHER: WAKANDA ZAUVIJEK (BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER)
SAD, 2022.
Redatelj: Ryan Coogler
Glumci: Angela Bassett, Tenoch Huerta, Martin Freeman, Danai Gurira, Lupita Nyong'o, Letitia Wright, Winston Duke
Žanr: akcija, avantura, drama, ZF, triler
Trajanje: 161 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Marvel Studios/Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://www.disneyinternational.com/

Pripremite se za povratak u Wakandu!

Nastavak filma „Black Panther“ iz 2018. godine, koji je oduševio kritičare i publiku diljem svijeta. Film je osvojio i tri „Oscara“: za najbolju glazbu, najbolji dizajn kostima i najbolju scenografiju.

Wakanda se mora zaštititi od svjetskih sila koje interveniraju nakon smrti kralja T'Challe. Dok Wakanđani nastoje prihvatiti gubitak voljenog vođe, heroji se moraju udružiti i uz pomoć Nakie i Everetta Rossa iskovati novi plan za kraljevstvo Wakande.

U kinima od 10. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „Cinestar“ ARENA IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


KAPA (BEANIE)
Sinkroniziran na hrvatski
Slovenija, Luksemburg, Slovačka, Hrvatska, 2022.
Redatelj: Slobodan Maksimović
Glumci: Zala Djurić, Gaj Črnič, Kaja Podreberšek, Mojca Fatur, Frano Mašković, Ajda Smrekar, Klemen Slakonja, Nina Valič, Robert Waltl, Primož Pirnat, Klemen Klemen, Lotos Vincenc Šparovec
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Jakov Švarc, Zvonka Tomaš Brazzoduro, Dijana Vidušin, Frano Mašković, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matko Jukić, Roko Pepić, Petar Pećin, Ursula Pavić, Helena Pavić, Marika Škop, Sergej Stokuća
Žanr: obiteljski, dječji, avantura, božićni
Trajanje: 86 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Senca Studio/Wady Films/Objectif/Studio dim/PomPom Film/Princ Films/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: www.kapa-film.si

Noć u kojoj se ostvaruju sve želje!

Dječak koji nema ništa i djevojčica za koju se čini da ima sve, usred noći se u upuštaju u avanturu prateći Djeda Božićnjaka. Te noći im se ostvaruju sve božićne želje, ali ne baš onako kako očekivali.

Erik, čiji je nadimak Kapa, zbog problematičnih roditelja živi u dječjem domu. Njegova je jedina želja da se ovaj Božić može vratiti kući svojim roditeljima.

Međutim, provodi ga s nepoznatom imućnom obitelji i djevojčicom Lučkom koja za Božić želi sestricu i štenca. Usred Badnje noći, Erik i Lučka u dnevnom boravku misle da su susreli Djeda Božićnjaka, no on je, zapravo, maskirani lopov. Puna nade, djeca se skriju u njegov auto. Tada za njih započinje nevjerojatna pustolovina.

U kinima od 10. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TERRIFIER 2 (TERRIFIER 2)
SAD, 2022.
Redatelj: Damien Leone
Glumci: David Howard Thornton, Jenna Kanell, Lauren LaVera
Žanr: horor
Trajanje: 138 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Cinedigm Entertainment Group/ScreamBox Original/Bloody Disguisting/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/terrifier2movie/, https://twitter.com/2Terrifier?s=09

Upozorenje: Ovaj film sadrži scene grafičkog nasilja i brutalne prikaze horora. Gledateljima koji su slabog srca, skloni vrtoglavicama ili slabog želuca savjetuje se izričiti oprez. Već je bilo brojnih slučajeva padanja u nesvijest i povraćanja u kinima. Za one koji odluče nastaviti, upozoreni ste…

Prošlo je godinu dana nakon zloglasnog masakra u okrugu Miles. Serijski ubojica, jezivi klaun Art, vraća se na Noć vještica. Vođen demonskim priviđenjem, Art ovoga puta cilja tinejdžericu i njezinog mlađeg brata. Kada linije između stvarnosti i neviđene noćne more nestaju i broj mrtvih tijela raste, brat i sestra otkrivaju mračnu obiteljsku tajnu koja ih može spasiti i stati na kraj Artovoj vladavini terora.

U kinima od 10. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MAJSTORI OD ZANATA (SIS DIES CORRENTS / THE ODD-JOB MEN)
Španjolska, 2022.
Redatelj: Neus Ballús
Glumci: Mohamed Mellali, Valero Escolar, Pep Sarrà
Žanr: komedija
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Filmax/Discovery Film & Video Distribution

Moha, Valero i Pep radnici su u maloj tvrtki za vodoinstalaterske i električne popravke na periferiji Barcelone. Sramežljivi Moha na jednotjednom je probnom roku jer bi trebao zamijeniti Pepa, koji se sprema u mirovinu. I premda se Moha iznenađujuće dobro snalazi s klijentima, Valero negoduje i sumnja da je Moha kvalitetna zamjena Pepu. Možda tjedan dana i nije dovoljno da Valero pobijedi predrasude ili da stekne novog prijatelja, ali možda je i dovoljno da otkrije kako je nužno živjeti u zajedništvu. Bit će to maleni korak za vodoinstalatera, ali ogroman za čovječanstvo.

U kinima od 10. studenog


MENI (THE MENU)
SAD, 2022.
Redatelj: Mark Mylod
Glumci: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hongh Chau, Janet McTeer, Judith Light, John Leguizamo
Žanr: komedija, horor, triler
Trajanje: 106 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Searchlight Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Čekaju vas prekrasna iznenađenja.

Iznimno neobičan spoj horora, trilera i komedije redatelja Marka Myloda, autora serija „Shameless“, „Game of Thrones“ i „Succession“, a cijela je priča smještena u svijet visoke kuhinje. Mladi par Margot i Tyler (Anya Taylor-Joy i Nicholas Hoult) putuje na udaljeni otok kako bi večerali u ekskluzivnom restoranu u kojem je kuhar Chef Slowik (Ralph Fiennes) pripremio raskošan jelovnik, uz nekoliko šokantnih iznenađenja.

U kinima od 17. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ŠESTI AUTOBUS (SIXTH BUS)
Hrvatska, 2022.
Redatelj: Eduard Galić
Glumci: Marko Petrić, Zala Djurić, Živko Anočić, Toni Gojanović, Andrej Dojkić
Žanr: drama, ratni
Trajanje: 103 minute
Producentske tvrtke/Distributer: MissArt/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.missart.hr/sesti

Tijekom pada Vukovara u jedan od autobusa ukrcani su zarobljeni branitelji i ranjenici čija sudbina ni nakon 30 godina nije poznata. Mlada Amerikanka pokušava pronaći osobu iz svoje prošlosti, koja nikada neće biti pronađena, i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugoga svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva i čak je se boji. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem.

U kinima od 17. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TROKUT TUGE (TRIANGLE OF SADNESS)
Švedska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Turska, Grčka, 2022.
Redatelj: Ruben Östlund
Glumci: Harris Dickinson, Charbli Dean, Dolly De Leon, Zlatko Burić, Iris Berben, Woody Harrelson
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 147 minuta
Budžet: 10 milijuna eura
Producentske tvrtke/Distributer: Neon/Imperative Entertainment/Film I Väst/BBC Film/30WEST/Zagreb Film Festival

Modeli Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša – ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara (Woody Harrelson) koji citira Marxa. Isprva sve izgleda savršeno poput Instagrama. No sprema se oluja i luksuznu večeru s kapetanom kvari masovni napad morske bolesti. Dio putnika i posade završava nasukan na pustom otoku. Otkrivši da samo jedno od njih zna kako uloviti ribu, hijerarhija među unesrećenicima najednom se izvrće. „Trokut tuge“ razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva koja je njezinom redatelju Rubenu Östlundu donijela drugu „Zlatnu palmu“ na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine.

U kinima od 17. studenog, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


ROĐENI LAŽLJIVAC (MENTEUR / NATURAL BORN LIAR)
Francuska, 2022.
Redatelj: Olivier Baroux
Glumci: Tarek Boudali, Artus, Pauline Clement, Catherine Hosmalin, Karim Belkhadra
Žanr: komedija
Trajanje: 95 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Gaumont/MCF Film Hrvatska

Tridesetpetogodišnji Jérôme (Tarek Boudali) radi kao prodavač jahti u Nici, ali kako ljudi sve više provode vremena s njim otkrivaju da je on astronaut, prvak u karateu i vrlo blizak prijatelj s miss svijeta. Jérôme je, zapravo, kompulzivni lažljivac. Jednoga dana se budi i shvaća da su sve njegove laži koje je godinama pričao postale istinitima. I tek tada kreću prave nevolje…

U kinima od 17. studenog, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ČUDESAN SVIJET (STRANGE WORLD)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2019.
Redatelj: Don Hall
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Klara Fiolić, Ana Begić Tahiri, Franjo Dijak, Filip Šovagović, Tin Medvešek, Iva Mihalić, Dino Jelušić, Dario Marčac
Žanr: animirani, akcija, avantura
Budžet: 120 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Animation Studios/Walt Disney/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Originalna obiteljska akcijska avantura studija Walt Disney Animation predstavlja legendarnu obitelj istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja.

U kinima od 24. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


FABELMANOVI (THE FABELMANS)
SAD, 2022.
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano, Judd Hirsch, Seth Rogen
Žanr: drama
Trajanje: 151 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Amblin Entertainment/Amblin Partners/Reliance Entertainment/Universal Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/thefabelmans, https://www.instagram.com/thefabelmans/

Zapamtite svaki trenutak.

Višestruko nagrađivani Steven Spielberg, jedan od najvažnijih redatelja u povijesti kinematografije, nakon ekranizacije brojnih i raznovrsnih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi.

U novoj, uzbudljivoj filmskoj priči „Fabelmanovi“, Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu obiteljsku tajnu što će ga potaknuti da uroni u svijet filmova koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

U kinima od 24. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NAZOVI JANE (CALL JANE)
SAD, 2022.
Redateljica: Phyllis Nagy
Glumci: Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Chris Messina
Žanr: drama, povijesni
Trajanje: 121 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Roadside Attractions/Discovery Film & Video Distribution

Niste same.

Chicago, 1968. godine. Dok su grad i nacija na rubu nasilnog političkog prevrata, domaćica Joy (Elizabeth Banks) iz predgrađa vodi jednostavan život sa svojim mužem i kćerkom. Kada je trudnoća dovede do stanja opasnog po život, Joy je prisiljena otići u medicinsku ustanovu koja joj ne želi pomoći. Potraga za rješenjem teške situacije vodi našu junakinju do tajne organizacije žena koje Joy pružaju sigurniju alternativu i pritom joj mijenjaju život.

Impresivna glumačka postava, koju predvode Elizabeth Banks i Sigourney Weaver, omogućila je scenaristici filma „Carol“ Phyllis Nagy da preuzme uzde kao redateljica i ispripovijeda upečatljivu priču, djelomično utemeljenu na istinitim događajima vezanu uz Jane Collective, organizaciju koja je svojom mobilizacijom omogućila tisuće pobačaja tijekom četverogodišnjeg razdoblja. „Nazovi Jane“ postavlja važna pitanja o sustavnim preprekama, stalno promjenjivoj prirodi politike i borbi žena da zadrže kontrolu nad vlastitim tijelima.

U kinima od 24. studenog, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Juraj Lerotić, Mel Gibson, William Moseley, Kevin Dillon, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE