GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere u travnju? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere u travnju? (VIDEO)
U KINIMA U TRAVNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2023 / 08:50
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec travanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su petnaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u travnju.


AIR (AIR)
SAD, 2023.
Redatelj: Ben Affleck
Glumci: Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Chris Messina, Chris Tucker, Marlon Wayans
Žanr: drama
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Amazon Studios/Artsist Equity/Mandalay Pictures/Skydance Media/Warner Bros. Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Neke legende su stvorene za let.

Oskarovska ekipa filma, predvođena Benom Affleckom i Mattom Damonom, u filmu o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova svih vremena. Priča o legendarnoj tenisici koja je oduševila Michaela Jordana i „spasila“ Nike!

Film nas vraća u razdoblje osamdesetih godina prošloga stoljeća. Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je Rob Strasser, direktor marketinga, dok je Viola Davis beskompromisna majka koja zna vrijednost neizmjernog talenta svoga sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

U filmu „Air“ pratimo Vaccarove pokušaje da stekne povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor koji je Nikeu osigurao mjesto najvećeg brenda sportske odjeće i obuće.

U kinima od 6. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



PAPIN EGZORCIST (THE POPE'S EXCORCIST)
SAD, 2023.
Redatelj: Julius Avery
Glumci: Russel Crowe, Franco Nero, Ralph Ineson, Alex Essoe
Žanr: horor, triler
Trajanje: 103 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Entertainment (SPE)/Screen Gems/Con film

Inspiriran stvarnim spisima oca Gabrielea Amortha glavnog egzorcista Vatikana.

Inspiriran stvarnim spisima oca Gabrielea Amortha (Russel Crowe), glavnog egzorcista Vatikana, film „Papin egzorcist“ prati Amortha dok istražuje zastrašujuću opsjednutost dječaka i na kraju otkriva stoljetnu zavjeru koju je Vatikan očajnički pokušavao ostaviti skrivenom.

U kinima od 6. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



DIVNA PROPAST (BEAUTIFUL DISASTER)
SAD, 2023.
Redatelj: Roger Kumble
Glumci: Virginia Gardner, Dylan Sprouse
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Voltage Pictures/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution

Od producenata filmova „Poslije svega“. Temeljeno na bestseleru.

Ljubitelje filmova „Pedeset nijansi sive“ i „Poslije svega“ oduševit će film „Divna propast“ nastao prema istoimenoj knjizi.

Riječ je o napetoj ljubavnoj priči između Abby, djevojke koja bježi od svog oca i prošlosti koja je prati, i Travisa, zločestog dečka kojeg upoznaje na fakultetu koji je upisala zajedno s prijateljicom Americom. Abby izbjegava sve što bi je moglo uvaliti u nevolje ili vratiti na stari put. Travis je zgodan, tetoviran, vrlo samouvjeren, bahat i temperamentan, on je pravi mamac za cure, nijedna mu ne može odoljeti, sve ga žele, a on ne želi vezu.

U kinima od 13. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



DETEKTIV MARLOWE (MARLOWE)
Irska, Španjolska, Francuska, 2022.
Redatelj: Neil Jordan
Glumci: Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Francois Arnaud
Žanr: kriminalistički, misterij, triler
Trajanje: 109 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Open Road/Briar Cliff Entertainment/Storyboard Media/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.openroadfilms.com/movies/marlowe

Los Angeles 1939. godine. Iza kulisa leži grad tajni.

Adaptacija bestselera Johna Banvillea s fantastičnom glumačkom postavom koju predvode Diane Kruger, Liam Neeson i dvostruka Oskarovka Jessica Lange.

Godina je 1939. u Los Angelesu. Privatni detektiv Philip Marlowe (Liam Neeson) je kao uvijek nemiran i usamljen, a posao ide sporo. Ubrzo dolazi novi klijent: mlada, lijepa i skupo odjevena Clare Cavendish (Diane Kruger), kći holivudske glumice i filmske ikone Dorothy Quincannon (Jessica Lange), koja želi da joj Marlowe pronađe bivšeg ljubavnika, sitnog dilera droge Nicoa Petersona (Francois Arnaud).

Marloweova istraga odvodi ga u klub koji je poznat kao utočište za bogate i moćne Los Angelesa, kojim upravlja Floyd Hanson, naizgled stup društva, ali zapravo čuvar vrata ljigavog podzemlja. Dok se priča o Nicovoj slučajnoj smrti odvija, Marlowe nije u nju uvjeren. Ispada da je smrt namještena, Nico je još uvijek živ, a Marlowe se uskoro nađe uvučen u skandalozno podzemlje filmske industrije, te unakrsnu vatru između legendarne holivudske glumice i njezine subverzivne, ambiciozne kćeri.

U kinima od 13. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


INDIGO KRISTAL (INDIGO KRISTAL)
Srbija, 2023.
Redatelj: Luka Mihailović
Glumci: Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković, Miloš Petrović Trojpec, Miloš Djurović, Pavle Mensur, Mateja Popović, Relja Despotović, Đorđe Bibić, Gorica Popović
Žanr: drama
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Archangel Studios/RTS/Režim/Con film

Priča je događa u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, gonjen samoubojstvom najboljeg prijatelja, pokušava spasiti njegovog mlađeg brata na večer godišnjice samoubojstva. Poučen iskustvom, Vuk počinje svoj put asimilacije u društvo usputno pokušavajući saznati zbog čega je pušten dvije godine ranije...

U kinima od 13. travnja, u Zagrebu u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ALMA VIVA (ALMA VIVA)
Portugal, Belgija, Francuska, 2022.
Redatelj: Cristèle Alves Meira
Glumci: Lua Michel, Ana Padrão, Jacqueline Corado
Žanr: drama
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinology/MCF Film Hrvatska

Film premijerno prikazan na Zagreb film festivalu! Kao i svakoga ljeta, mala Salomé praznike provodi kod svoje bake u malom planinskom selu u Portugalu. Ondje je baka Avo uči tajnama vještičarenja. Kada Avo iznenada umre, u selo stiže njezin sin Joaqim i ludilo počinje. Dok odrasli tonu u kaos i svađu oko sprovoda, Salomé zaposjeda duh ljutite bake koja svoje razočaranje ponašanjem odraslih članova obitelji pokazuje širenjem vlastitog kaosa. Ovaj šarmantni film o odrastanju, vradžbinama i tugovanju jedne disfunkcionalne obitelji premijerno je prikazan na Tjednu kritike u Cannesu.

U kinima od 13. travnja


NA RUBU (EN LOS MARGENES / ON THE FRINGE)
Španjolska, 2022.
Redatelj: Juan Diego Botto
Glumci: Penelope Cruz, Luis Tosar, Christian Checa
Žanr: drama
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Bankside Films/MCF Film Hrvatska

Jedna od najvećih španjolskih glumica svih vremena i dobitnica prestižne nagrade „Oscar“ Penelope Cruz („Vicky Cristina Barcelona“) još jednom briljira na velikom platnu u filmu „Na rubu“, priči o obitelji, ljubavi i solidarnosti. Započelo je odbrojavanje u životima troje likova čije se priče međusobno isprepliću tijekom krucijalnih dvadeset i četiri sata koji će promijeniti njihove živote zauvijek. Drama „Na rubu“ istražuje utjecaj stresa gospodarske situacije na osobne, međuljudske odnose te kako nam prijateljstvo i solidarnost može pomoći da prebrodimo najteže životne trenutke. Ovo je priča o uzbudljivoj utrci protiv vremena koja se događa na periferiji velikog grada.

U kinima od 13. travnja


TRI MUŠKETIRA: D'ARTAGNAN (LES TROIS MOUSQUETAIRES: D'ARTAGNAN)
Francuska, Njemačka, Španjolska, 2023.
Redatelj: Martin Bourboulon
Glumci: François Civil, Vincent Cassel, Eva Green, Romain Duris, Pio Marmai, Louis Garrel, Vicky Krieps
Žanr: akcija, avantura, povijesni
Trajanje: 121 minuta
Budžet: 36 milijuna eura
Producentske tvrtke/Distributer: Chapter 2/Pathé/Blitz Film & Video Distribution

Roman Alexandra Dumasa književni je klasik koji je već više puta ekraniziran za velika platna, no ova raskošna adaptacija predstavlja nove likove i brojne lokacije, od slavnog Louvrea do Buckinghamske palače, preko Pariza do opsade La Rochellea...

Nevjerojatna, herojska priča, govori o mladiću d’Artagnanu, koji od kuće odlazi u Pariz, nadajući se da će postati mušketir garde. Unatoč neuspješnoj regrutaciji, on ipak postaje dio trojice najdojmljivijih mušketira, Athosa, Aramisa i Portosa, te se ubrzo uklopi u njihov način života. U kraljevstvu podijeljenom vjerskim ratovima i pod prijetnjom britanske invazije, šačica muškaraca i žena ukrstit će mačeve i vezati svoju sudbinu za sudbinu Francuske.

U kinima od 20. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ZLA SMRT: BUĐENJE (EVIL DEAD RISE)
Novi Zeland, SAD, Irska, 2023.
Redatelj: Lee Cronin
Glumci: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies
Žanr: horor
Trajanje: 97 minuta
Budžet: 12 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./New Line Cinema/Blitz Film & Video Distribution

Mamica vas voli do smrti. Od producenata originalnog klasika.

Kultna horor franšiza Sama Raimija vraća se u najkrvavijem izdanju na velika platna! Premisa čitavog serijala „vrti“ se oko drevnog sumeranskog teksta Necronomicon Ex-Mortisa, odnosno verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju punu demona.

Uvrnuta priča o dvije otuđene sestre kreće kada Beth (Lily Sullivan) posjeti svoju stariju sestru Ellie (Alyssa Sutherland) koja sama odgaja troje djece u malom stanu u Los Angelesu. Njihovo ponovno okupljanje prekinut će otkriće tajanstvene knjige duboko u unutrašnjosti Elliene zgrade koja će omogućiti buđenje zastrašujućih demona i natjerati Beth u bitku za preživljavanje dok je suočena s najstrašnijom verzijom majčinstva koju si itko može zamisliti.

U kinima od 20. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PRAZNIK RADA (MAY LABOR DAY)
BiH, 2022.
Redatelj: Pjer Žalica
Glumci: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica
Žanr: drama
Trajanje: 113 minuta
Producentske tvrtke/distributer: Forum/Zagreb Film Festival
Službena web stranica: https://artforum.ba/praznik-rada/

Radnja filma „Praznik rada“ smještena je u tipičnu sarajevsku mahalu i gledatelje upoznaje s nizom likova čiju susjedsku prisnost i šaljivi pristup svakodnevici uzburka iznenadni nemili događaj. Njihov susjed Fudo neočekivano je uhićen, a svi se pitaju zašto.

Regionalni kino hit i novo ostvarenje bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice najgledaniji je domaći film u posljednjem desetljeću.

U kinima od 20. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



TORI I LOKITA (TORI ET LOKITA / TORI AND LOKITA)
Belgija, Francuska, 2022.
Redatelji: Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne
Glumci: Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ulkaj
Žanr: drama
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Wild Bunch International/MCF Film Hrvatska

Novi nevjerojatni film glasovite braće Dardenne, premijerno prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu gdje je osvojio posebnu nagradu povodom 75. godišnjice festivala. Priča filma prati mladog dječaka Torija i tinejdžericu Lokitu koji su napustili svoje rodne države Kamerun i Benin kako bi započeli s novim životom u Belgiji. Njih dvoje pokušavaju se snaći na sve moguće načine kako bi pronašli posao na crnom tržištu i poslali novac svojim obiteljima. Tijekom zajedničkog putovanja, njihovo prijateljstvo stvara neraskidivu međusobnu povezanost koja im pomaže preživjeti. U nadi da će dobiti papire za ostanak u zemlji, njih dvoje ubrzo otkrivaju da postoji niz prepreka koje su im na putu. Zajedno se moraju boriti za svoje prijateljstvo i živote dok se svijet oko njih polagano počinje urušavati. Ipak, vjerujući u bolje sutra i bolji život, njihova borba zadivljujući je dokaz snage ljudskog duha i hrabrosti njihovog odnosa.

U kinima od 20. travnja


MAFIJA MAMMA (MAFIA MAMMA)
Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, SAD, 2023.
Redateljica: Catherine Hardwicke
Glumci: Toni Collette, Monica Bellucci, Eduardo Scarpetta
Žanr: akcija, komedija, kriminalistički
Trajanje: 101 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Bleecker Street/Cornerstone Films/Blitz Film & Video Distribution

Od mame iz predgrađa do mafijaškog dona.

Zvijezda filma „Nož u leđa“ („Knives Out“) Toni Collette glumi nesretnu, usamljenu stanovnicu predgrađa, koja neočekivano postaje vođa jedne od najstrašnijih kriminalnih organizacija na svijetu. Monica Bellucci joj u tome pomaže kao mentorica.

Amerikanka iz predgrađa koja naslijedi mafijaško carstvo svoga djeda putuje sve do ruralne Italije. Ona je, naime, odabrana da postane novi vođa jedne od najstrašnijih kriminalnih obitelji u zemlji. Upušta se u posao koji ne može razumjeti, a ne pomaže joj ni činjenica da nikada prije nije kročila u Europu i da većina njezinih saznanja o mafiji potječe iz loših TV emisija i filmova. Morat će naučiti sve, i to brzo, ako zaista želi da je počnu tretirati kao nemilosrdnog mafijaškog šefa i postane „Mafija mama“.

U kinima od 27. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



SUPERĆELIJA (SUPERCELL)
SAD, 2023.
Redatelj: Herbert James Winterstern
Glumci: Skeet Ulrich, Anne Heche, Daniel Diemer, Jordan Kristine Seamon, Alec Baldwin
Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 101 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Highland Film Group/Blitz Film & Video Distribution

Držite ruke i noge unutar vozila.

William, sin legendarnog lovca na oluje Billa Brodyja, kao dijete izgubio je oca u tornadu. Sada kao tinejdžer u potrazi za identitetom, kreće tatinim stopama. Na tom putovanju, William pronalazi svoje obiteljsko ime na logotipu turističke tvrtke specijalizirane za lov na oluje koja koristi ostavštinu njegova oca kako bi napunila vlastite džepove. Obiteljski posao sada pripada Zaneu Rogersu, nesmotrenom turoperatoru koji vidi dolare tamo gdje drugi vide olujne oblake. Kada mu sudbina stigne u obliku jedne od najjačih zabilježenih oluja, William napušta majku i dom kako bi se udružio s očevim bivšim partnerom koji je jedva preživio tornado. Roy, stari partner Williamova oca, pokušava ga zaštititi od opasnosti, no majka priroda ima drukčije planove.

U kinima od 27. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MAVKA: ČUVARICA ŠUME (MAVKA: THE FOREST SONG)
Sinkroniziran na hrvatski
Ukrajina, 2023.
Redatelji: Oleg Malamuz
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 90 minuta
Distributer: FILM.UA Distribution/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://mavka.ua/uk/

Ovo je priča o magičnoj moći ljubavi. Ljubavi koja ljudima omogućuje otkriti i pronaći sposobnosti i kvalitete koje ih osnažuju, kako bi dosegli sve što je moguće i suprotstavili se zlu i ljudskom poroku.

Od pamtivijeka su nepregledne ukrajinske šume skrivale bezbrojne tajne i nedokučive misterije. Te su šume dom čudesnih mitskih bića koja žive među drevnim drvećem, vjerno čuvajući svoje sveto kraljevstvo. Mavka je duša šume i njezina novoizabrana čuvarica. Njezina primarna misija je zaštititi šumu i njezino sveto srce, sam Izvor života, od bilo kakve agresije ili napada, uključujući i one od strane ljudi. Lukas je skromni seoski dječak koji jako voli glazbu i svoj talent pretače u sviranje svoje drvene frule te sanja da cijeli život posveti toj svojoj strasti. Mavka i Lukas se upoznaju i zaljubljuju. Hoće li se njihova dva svijeta moći ujediniti protiv zla?

U kinima od 27. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


METRONOM (METRONOM)
Rumunjska, Francuska, 2022.
Redatelj: Alexandru Belc
Glumci: Mara Bugarin, Serban Lazarovici, Vlad Ivanov
Žanr: drama
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Pyramide International/Discovery Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/MetronomFilmul/?ref=page_internal

Bukurešt ranih 1970-ih, na vrhuncu komunizma. Ana je potištena. Njezin dečko Sorin i njegova obitelj dobili su dopuštenje za odlazak u inozemstvo, čime je prekinuta njihova srednjoškolska romansa. Anina najbolja prijateljica preklinje našu junakinju da prestane tugovati i dođe na tulum iste večeri. Na tulum dolazi i Sorin. Iako joj majka to zabranjuje, Ana se iskrada i pridružuje prijateljima. Piju, puše, plešu uz glazbu koja dopire s valova Radija Slobodna Europa. Voditelju radijske emisije Metronom razdragana mladež sastavlja pismo u kojem navode tko je tko od zapadnjačkih glazbenih zvijezda 1970-ih kojima se oni dive. Sorin se dobrovoljno javlja da pismo prokrijumčari iz zemlje. U stan iznenada provaljuju pripadnici Securitate, Ceaușescuove tajne službe, a zabavna noć, za Anu i njezine prijatelje, pretvara se u noćnu moru.

U kinima od 27. travnja

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Michael Jordan, Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye, Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Chris Messina
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE