GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u lipnju? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u lipnju? (VIDEO)
U KINIMA U LIPNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2021 / 19:35
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec lipanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su osam premijernih filmova.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu ovisit će početak prikazivanja najavljenih filmova, odnosno „povlačenje“ najavljenih i/ili prikazivanje nenajavljenih filmova. Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u lipnju.


*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu


PRIZIVANJA 3: KRIV JE SOTONA (CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT)
SAD, 2021.
Redatelj: Michael Chaves
Glumci: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O'Connor, Sarah Catherine Hook, Julian Hilliard
Žanr: horor, misterij, triler
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: New Line Cinema/Atomic Monster/The Safran Company/Warner Bros/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.theconjuringmovie.net/

Demonski slučaj koji je šokirao Ameriku. Temeljeno na šokantnoj istinitoj priči o demonskoj opsjednutosti.

„Prizivanja 3: Kriv je Sotona“ otkrivaju zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnog Eda i Lorraine Warren. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića i odvodi ih daleko od svega što su ikada prije vidjeli, te će se prvi puta u povijesti SAD-a optuženi za ubojstvo braniti opsjednutošću demonom. Patrick Wilson i Vera Farmiga vraćaju se kao Ed i Lorraine Warren, ovoga puta u režiji Michaela Chavesa.

„Prizivanja 3: Kriv je Sotona“ sedmi je film iz svijeta „Prizivanja“, najduže i najpoznatije horor franšize u svijetu.

U kinima od 03. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ IMAX kinu u IMAX 2D i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PROFIL (PROFILE)
SAD, UK, Cipar, Rusija, 2018.
Redatelj: Timur Bekmambetov
Glumci: Valene Kane, Shazad Latif, Christine Adams, Amir Rahimzadeh
Žanr: misterij, triler
Trajanje: 106 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Bazelev Entertainment/TABBAK/Focus Features/Universal Pictures/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.focusfeatures.com/profile

Od Timura Bekmambetova, redatelja filmova „Ben Hur“ i „Tražen“. Povezanost je virtualna. Opasnost je stvarna.

Britanska novinarka na tajnom zadatku infiltrira se u regrutacijski kanal Islamske Države putem kojega se radikalizira i regrutira veliki broj žena iz cijele Europe. Održava svakodnevni kontakt s jednim od regrutera Islamske Države. Iako se dobro pripremila i poznaje sve taktike i procedure regrutiranja i radikalizacije, kroz svakodnevnu komunikaciju sve joj je teže razlikovati što je istina, a što samo taktika. Cilj regrutera je navesti mlade i naivne djevojke da se zaljube u njega i pobjegnu iz matične zemlje. Toliko su uspješni da i iskusnu novinarku stavljaju pred ozbiljan izazov.

U kinima od 03. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ZORA (ZORA)
Hrvatska, Italija, 2020.
Redatelj: Dalibor Matanić
Glumci: Krešimir Mikić, Tihana Lazović, Lara Vladović, Maks Kleončić, Marko Mandić, Nataša Matjašec Rošker
Žanr: drama
Trajanje: 110 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinorama/Ascent Film/RAI Cinema/Blitz Film & Video Distribution

Trilogija Sunca #2.

Matijina i Ikina obitelj nepovratno je oštećena tragedijom koja im se nedavno dogodila i podijeljena je oko toga treba li ostati u dolini ili otići, kako redom odlaze mještani zabrinuti nadirućim političkim ekstremizmom koji ih dijeli na odabrane i nepoželjne. Dok traje Matijin put od potpunog gubitka vjere do pronalaženja pravoga sebe, zora koja obasjava dolinu otkriva da su suočavanje i borba jedino oruđe protiv traume i zla.

Novi igrani film jednog od najnagrađivanijih hrvatskih redatelja, Dalibora Matanića, dio je Trilogije sunca: „Zvizdan“, „Zora“ i „Suton“. U „Zvizdanu“ je Matanić suprotstavio ljubav i mržnju, u „Zori“ je učinio isto, samo kroz intimnu obiteljsku dramu u galopu s neonacističkim pokretom u usponu.

U kinima od 10. lipnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


BRZI I ŽESTOKI 9 (F9)
SAD, 2021.
Redatelj: Justin Lin
Glumci: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyreese Gibson, Chris „Ludacris“ Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren, Charlize Theron
Žanr: akcija, avantura, kriminalistički
Trajanje: 142 minute
Producentske tvrtke/Distributer: One Race Films/Roth/Kirschenbau Films/Perfect Storm Entertainment/Original Film/Universal/Editus d.o.o.
Službena web stranica: http://www.thefastsaga.com/

„Brzi i žestoki“ saga.

Dom Toretto (Vin Desel) mirno živi sa svojom ženom Letty (Michelle Rodrigez) i sinom, malim Brianom, ali je svjestan da opasnost vreba. Ovoga puta, opasnost će natjerati Doma da se suoči sa svojom prošlosti želi li spasiti najbliže. Dom još jednom mora okupiti Brze i žestoke kako bi se obranili od nove opasnosti, profesionalnog ubojice Jacoba (John Cena) koji je i Domov brat. Napeta akcijska avantura događa se od Londona preko Srednje Amerike do Edinburgha.

U kinima od 17. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ IMAX kinu u IMAX 2D i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ČUVAJ ME S LEĐA 2 (THE HITMAN'S WIFE'S BODYGUARD)
SAD, UK, 2021.
Redatelj: Patrick Hughes
Glumci: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper, Frank Grillo, Richard E. Grant
Žanr: akcija, komedija, kriminalistički, triler
Trajanje: 111 minuta
Budžet: 40 milijuna USD
Producentske tvrtke/Distributer: Millennium Media/Summit Entertainment/Above the Line Set Assistance & Security/Campbell Grobman Films/Lionsgate/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.thehitmanswifesbodyguard.movie/

Ubojita trojka.

Drugi dio akcijske komedije nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvoga dijela. Nakon što su plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kada se, napokon, navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristiti oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi joj pomogao spasiti njezina supruga Dariusa. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

Akcijska komedija „Čuvaj me s leđa“ iz 2017. godine dobila je nastavak. Slavnom plaćenom ubojici Samuelu L. Jacksonu i tjelohranitelju Ryanu Reynoldsu u nastavku se pridružuje i žena plaćenog ubojice Salma Hayek koja ih pokušava ujediniti. Režiju potpisuje Patrick Hughes, scenarij Tom O'Connor i Brandon Murphy, a glavnim glumcima pridružuju se Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper i Frank Grillo. Najveći dio filma sniman je u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Bujama, Vodnjanu, Limskom kanalu, te otoku Biševu. Cjelokupno snimanje filma u Hrvatskoj trajalo je 48 dana. Hrvatske lokacije „glume“ Italiju, mediteransko podneblje, ali i Hrvatsku jer se jedan dio radnje filma događa u Hrvatskoj. Na produkciji filma radilo je više od 220 hrvatskih filmskih djelatnika i bilo je angažirano više od 760 statista. Tako se tih dana, u Zagrebu, u samom centru grada, moglo sresti najpoznatije hollywoodske glumce u spektakularnim akcijskim scenama koje su snimane u Medulićevoj ulici nadomak Muzeja „Mimara“ pred očima oduševljenih učenika Prve ekonomske škole koji su mogli gledati glumce u akciji. Snimalo se i na krovu javne garaže iza hotela „Panorama“ i na potezu Muzej „Mimara“ – Ulica Izidora Kršnjavog do Savske ceste. Prije dolaska u Zagreb glumačka ekipa slobodno vrijeme provodila je istražujući ljepote Istre.

U kinima od 17. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



LUKA (LUCA)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2021.
Redatelj: Enrico Casarosa
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Bartol Rajčić, Marko Ožbolt, Lola Juran, Marko Petrić, Mirela Brekalo Popović
Žanr: animirani, avantura, komedija
Producentske tvrtke/Distributer: Pixar Animation Studios/Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/

Dječak Luka doživljava nezaboravno ljeto na talijanskoj rivijeri ispunjeno hrpom sladoleda, ukusne mediteranske hrane i beskrajnom vožnjom skutera uz more. Luka dijeli ove pustolovine sa svojim novootkrivenim najboljim prijateljem Albertom, ali njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna: radi se, zapravo, o pravim morskim čudovištima iz drugoga svijeta, iz dubine oceana.

Vodimo vas na nezaboravnu avanturu s Lukom i Albertom, dvojicom prijatelja koji su, zapravo, morska bića koja poprimaju ljudski oblik i rade zabavne ljudske stvari dok su na kopnu.

U kinima od 17. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


VELIKA BIJELA PSINA (GREAT WHITE)
Australija, SAD, UK, 2021.
Redatelj: Martin Wilson
Glumci: Katrina Bowden, Tatjana Marjanović, Kimie Tsukakoshi, Aaron Jakubenko
Žanr: horor, triler
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Altitude/Blitz Film & Video Distribution

Udahni duboko. Od izvršnih producenata serijala „Pakao pod morem“.

Zabavan let do udaljenog atola pretvara se u noćnu moru za pet putnika kada im se hidroavion uništi u čudnoj nesreći, a oni se nađu zarobljeni na splavi, 100 milja od obale dok morski psi vrebaju ispod površine.

Napeta morska avantura producenata filma „Greben“ koja se ubrzo pretvara u pravu noćnu moru daleko od obale.

U kinima od 24. lipnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


VUKODLAK MEĐU NAMA (WEREWOLVES WITHIN)
SAD, 2021.
Redatelj: Josh Ruben
Glumci: Sam Richardson, Milana Vayntrub, George Basil
Žanr: komedija, horor
Trajanje: 97 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Mister Smith/Ubisoft/Blitz Film & Video Distribution

Šumski čuvar Finn Wheeler oduševljen je svojim novim zadatkom: privremeno živi u mjestu Beaverfield, malom, šumovitom kutku u kojem upoznaje njegove živopisne stanovnike. Ubrzo shvaća da trenutak u kojem je stigao ne može biti gori. Upravo se događa velika snježna oluja koja će odsjeći njega i ostale stanovnike od vanjskoga svijeta. Osim toga, misteriozno stvorenje zvjerski terorizira zajednicu. Kako se broj tijela povećava, na Finnu je da preuzme ulogu junaka i otkrije što ili tko smanjuje broj stanovnika u Beaverfieldu.

Savršena i uzbudljiva mješavina humora i užasa, sa Samom Richardsonom u ulozi čuvara koji u zabačenom i snijegom zatrpanom gradiću pokušava otkriti tko je ubojica.

U kinima od 24. lipnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

Tagovi: kino premijere u lipnju, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Morgan Freeman, Krešimir Mikić, Tihana Lazović, Lara Vladović, Maks Kleončić, Patrick Wilson, Dalibor Matanić, Valene Kane, Shazad Latif, Christine Adams, Vera Farmiga
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE