GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u siječnju? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u siječnju? (VIDEO)
U KINIMA U SIJEČNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2022 / 21:04
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec siječanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u siječnju.


CVRČAK I MRAVICA (CRICKET & ANTOINETTE)
Sinkroniziran na hrvatski
Hrvatska, 2023.
Redatelj: Luka Rukavina
Glasovi: Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza Strahinić, Dušan Bućan, Mladen Vasary, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đurić, Hrvoje Kečkeš
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 82 minute
Distributer: Diedra/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/cricketandantoinette, https://www.cricketandantoinette.com/

Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

U novom viđenju basne ispričane od Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Atoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kada se Ket i Antoneta slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No, kada je otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć

Film „Cvrčak i Mravica“ dobio je službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za prikazivanje o osnovnim školama.

U kinima od 5. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


OPERACIJA FORTUNE: PREVARA STOLJEĆA (OPERATION FORTUNE: RUSE DE GUERRE)
SAD, 2023.
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Jason Statham, Hugh Grant, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes
Žanr: akcija, komedija, triler
Trajanje: 114 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Miramax/STX Films/Tencent Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.miramax.com/movie/operation-fortune-ruse-de-guerre/, https://www.operationfortune.film/

Od redatelja Guyja Ritchiea, poznatog po kino-hitovima „Zdrpi i briši“, „Gospoda“, „Dani gnjeva“ i drugima, dolazi nova sofisticirana akcijska komedija s Jasonom Stathamom u ulozi super špijuna.

Super špijun Orson Fortune (Jason Statham) mora pronaći i zaustaviti prodaju nove ubojite tehnologije kojom trguje milijarderski krijumčar oružja Greg Simmonds (Hugh Grant). Nevoljko udružen s timom najboljih operativaca na svijetu, Fortune i njegova ekipa regrutiraju najveću hollywoodsku zvijezdu Dannyja Francesca (Josh Hartnett) da im pomogne u njihovoj misiji spašavanja svijeta.

U kinima od 5. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


OBJE STRANE OŠTRICE (BOTH SIDES OF THE BLADE / AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT)
Francuska, 2022.
Redateljica: Claire Denis
Glumci: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Gregoire Colin
Žanr: drama, romansa, triler
Trajanje: 116 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Curiosa Films/Ad Vitam Distribution/IFC Films/MCF Film Hrvatska
Službena web stranica: https://www.ifcfilms.com/films/both-sides-of-the-blade

Dobitnik nagrade „Srebrni medvjed“ za Najbolju režiju na Filmskom festivalu u Berlinu 2022. godine. Romantični triler „Obje strane oštrice“ priča je o ljubavnom trokutu, o ženi uhvaćenoj između dvojice muškaraca čiji život izlazi izvan kontrole. Film je napisala i režirala proslavljena redateljica Claire Denis.

Pariz, zima. Sarah (Juliette Binoche) i Jean (Vincent Lindon) zaljubljeni su jedno u drugo. Zajedno žive već nekoliko godina. Njihova ih ljubav usrećuje, jaka je. Postoji uzajamno povjerenje i žudnja koja nikad ne jenjava. No jednoga jutra, možda i sudbinski, Sarah susreće Françoisea (Gregoire Colin) koji ju je upoznao s Jeanom. A ona je tada bez oklijevanja ostavila Françoisea upravo zbog Jeana…

U kinima od 5. siječnja


FABELMANOVI (THE FABELMANS)
SAD, 2022.
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano, Judd Hirsch, Seth Rogen
Žanr: drama
Trajanje: 151 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Amblin Entertainment/Amblin Partners/Reliance Entertainment/Universal Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/thefabelmans, https://www.instagram.com/thefabelmans/

Zapamtite svaki trenutak.

Višestruko nagrađivani Steven Spielberg, jedan od najvažnijih redatelja u povijesti kinematografije, nakon ekranizacije brojnih i raznovrsnih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi.

U novoj, uzbudljivoj filmskoj priči „Fabelmanovi“, Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo. U polu-autobiografskom filmu, koji prati osjetljive godine mladića, on će otkriti potresnu obiteljsku tajnu. To će ga potaknuti da uroni u svijet filmova koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

U kinima od 12. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BELLE I SEBASTIAN: NOVA GENERACIJA (BELLE AND SEBASTIÉN: NOUVELLE GÉNÉRATION)
Francuska, 2022.
Redatelj: Pierre Coré
Glumci: Michèle Laroque, Robinson Mensah Rouanet, Alice David, Caroline Anglade, Syrus Shahidi
Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 96 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Gaumont/Blitz Film & Video Distribution

Desetogodišnji Sebastian nevoljko provodi odmor u planinama s bakom i rođakinjom. Treba im pomoć oko ovaca, što baš i nije tako uzbudljivo za gradskog dečka poput njega. On cijelo vrijeme, naime, razmišlja o Belle, neizmjerno snažnoj ženki pirinejskog planinskog psa koju maltretira njezin vlasnik. Spreman učiniti sve da zaštiti Belle i da se izbori protiv nepravde, Sebastian će provesti najluđe ljeto svoga života.

U kinima od 12. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TRAGOVI (TRACES)
Hrvatska, Litva, Srbija, 2022.
Redateljica: Davorka Turić
Glumci: Marija Škaričić, Nikša Butijer, Lana Barić, Mate Gulin, Tvrtko Jurić
Žanr: drama
Trajanje: 98 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinorama/Tremora/Corona Film/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.kinorama.hr/en/filmovi/Traces/73

Kao posljednji član nekada brojne obitelji, nakon smrti svoga oca, znanstvenica Ana (Marija Škaričić) suočava se s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postat će, istovremeno, putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

Dugometražni igrani prvijenac Dubravke Turić s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi.

U kinima od 12. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ZBOGOM LEONORA (LEONORA ADDIO)
Italija, 2022.
Redatelj: Paolo Taviani
Glumci: Fabrizio Ferracane, Matteo Pittiruti, Dania Marino
Žanr: drama
Trajanje: 90 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Stemal Entertainment/RAI Cinema/01 Distribution/ MCF Film Hrvatska

Dobitnik nagrade FIPRESCI na Filmskom festivalu u Berlinu 2022. godine, scenarista i redatelja jednog od najvećih talijanskih filmaša današnjice Paola Taviania („Cezar mora umrijeti“).

„Zbogom Leonora“ priča je o avanturističkom putovanju Pirandellovog posmrtnog pepela iz Rima do Agrigenta, a koje nas odvodi na pogreb ispunjen nevjerojatnim događajima koji su se dogodili petnaest godina prije njegove stvarne smrti. Istovremeno pratimo i Pirandellovu posljednju priču „Nokat“, koju je napisao dvadeset dana prije vlastite smrti. U toj priči mladi Bastianeddu, oduzet iz majčinih ruku na Siciliji, prisiljen je otići s ocem preko oceana, u Brookyln, gdje zbog nemogućnosti prilagodbe i nostalgije koju osjeća za rodnim krajem počini iracionalni zločin…

U kinima od 12. siječnja


KIT (THE WHALE)
SAD, 2022.
Redatelj: Darren Aronofsky
Glumci: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton
Žanr: drama
Trajanje: 117 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: A24/Protozoa Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://a24films.com/films/the-whale

Dirljivo iskustvo. Brendan Fraser u ulozi života.

Priča filma „Kit“ govori o povučenom profesoru engleskog, ozbiljno pretilom, koji se bori sa zdravstvenim problemima i ponovno se pokušava povezati sa svojom otuđenom sedamnaestogodišnjom kćeri Ellie (Sadie Sink). Nju i njezinu majku ostavio je prije mnogo godina zbog veze s muškarcem.

Na Filmskom festivalu u Veneciji 2022. godine, film „Kit“ dobio je brojne pohvale kritike i publike, koja ga je nagradila više minutnim ovacijama.

U kinima od 19. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


VOJVODA (THE DUKE)
Ujedinjeno Kraljevstvo, 2020.
Redatelj: Roger Michell
Glumci: Jim Broadbent, Hellen Mirren, Heather Craney, Stephen Rashbrook
Žanr: biografija, komedija, kriminalistički
Trajanje: 95 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Pathé/Discovery Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/TheDukeFilmUK/

Godina je 1961. Kempton Bunton (Jim Broadbent), 60-godišnji taksist, krade Goyjin portret Vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu. Prva je to (i do sada jedina) krađa u povijesti ove ugledne institucije. Kempton šalje informaciju o povratu slavne slike pod uvjetom da vlada uloži više u skrb za starije osobe – nakon čega predvodi kampanju s ciljem pružanja usluge besplatne televizije umirovljeničkoj populaciji. Ono što se, zatim, događa postaje legendom. Tek 50 godina kasnije, na svjetlo dana isplivat će prava istina – Kempton je ispleo mrežu laži. Jedina istina bila je da je riječ o dobrom čovjeku, odlučnom promijeniti svijet i spasiti vlastiti brak – kako i zašto je iskoristio Vojvodu ne bi li to postigao posebna je priča. Pred nama je i više nego zoran primjer kako postupci svakoga od nas mogu napraviti razliku i promijeniti društvo nabolje.

U kinima od 19. siječnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


PRIČE IZ SKRIVENOG GRADA: NEUSTRAŠIVA DINA (DAISY QUOKKA: WORLD'S SCARIEST ANIMAL)
Sinkroniziran na hrvatski
Australija, SAD, 2020.
Redatelj: Ricard Cussó
Žanr: animirani
Trajanje: 88 minuta
Distributer: Odin's Eye Animation/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://kidscreen.com/2019/12/16/how-to-create-an-australian-animal-multiverse/

U trećem dijelu serijala „Priče iz skrivenog grada“ vječno optimistična kuoka Dina ima nemogući san – pobijediti u „Najstrašnijim igrama na svijetu“.

Skriveni grad priprema se za „Najstrašnije igre na svijetu“, globalni spektakl poput Olimpijskih igara, koji dočekuje najžešće, najsmrtonosnije i najstrašnije životinje iz cijeloga svijeta koje se natječu za željenu titulu „Najstrašnije životinje na svijetu“. Ljupka i nasmijana kuoka Dina ima kolosalan san – postati najstrašnija životinja na svijetu. Nevoljko zamolivši za pomoć drskog bivšeg prvaka, morskog krokodila Frankiea, Dina mora prihvatiti sve izazove ove slavne igre. Njezin je cilj nadvladati sve natjecatelje i dokazati svom gradu da pravi šampioni dolaze u svim veličinama!
U kinima od 19. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


OPASAN LET (PLANE)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2023.
Redatelj: Jean-François Richet
Glumci: Gerald Butler, Mike Colter, Yoson An, Tony Goldwyn, Daniella Pineda
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 108 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Gerard Butler i Mike Colter bore se za opstanak u napetom akcijskom trileru koji će vas držati na rubu sjedala do samoga kraja.

Priča filma „Opasan let“ prati pilota zrakoplova koji je prisiljen hitno sletjeti nakon sve lošijih vremenskih uvjeta koji onemogućavaju nastavak leta. No bijeg od elementarnih nepogoda zrakoplov odvede u drugu nevolju: u ratnu zonu usred džungle.

U kinima od 19. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


REZ (FINAL CUT / COUPEZ!)
Francuska, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, 2022.
Redatelj: Michel Hazanavicious
Glumci: Romain Duris, Berenice Bejo, Gregory Gadebois
Žanr: komedija, horor
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Getaway Films/La Classe Americaine/SK Global/MCF Film Hrvatska

Dobitnik prestižne nagrade „Oscar“ u kategorijama najboljeg filma i režije za remek-djelo „Umjetnik“, scenarist i redatelj Michel Hazanavicious donosi jedno od najinovativnijih, najveselijih i najhumorističnijih ljubavnih pisama filmu i filmskom stvaralaštvu koje ćete ikada gledati!

U napuštenoj zgradi snimanje niskobudžetnog horor filma sa zombijima praktički se raspada. Redatelj ne prestaje zlostavljati glumce i filmsku ekipu svojim odvratnim ponašanjem, a uskoro im otkriva svoj plan ubrizgavanja nove doze energije i uzbuđenja u projekt: otključavanje prastarog zombi prokletstva. U suludom jednom kadru u kojem započinju letjeti dijelovi i izlučevine ljudskog tijela, glumci će se uskoro pronaći u borbi s pravim zombijima (a i redateljem) prije nego što njihov film dođe do šokantnog završetka i odjavne špice… No hoće li i tada cjelokupna priča biti ispričana?

U kinima od 19. siječnja

BABYLON (BABYLON)
SAD, 2022.
Redatelj: Damien Chazelle
Glumci: Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart, Olivia Wilde, Diego Calva, Li Jun Li
Žanr: komedija, drama, povijesni
Trajanje: 189 minuta
Budžet: 78 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/BabylonMovie, https://www.instagram.com/BabylonMovie/

Od Damiena Chazellea, „Oscarom“ nagrađenog redatelja filmskih hitova „La La Land“ i „Wiplash-Ritam ludila“, dolazi pravi istinski filmski spektakl „Babylon“, radnja kojega je smještena u 1920. godinu i Los Angeles, a u glavnim ulogama su Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva.

Priča o prevelikoj ambiciji i nečuvenom ekscesu, prati uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu.

U kinima od 26. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Marija Škaričić, Juliette Binoche, Vincent Lindon, Gregoire Colin, Jason Statham, Hugh Grant, Aubrey Plaza, Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza Strahinić
PROČITAJ I OVO
Zvonko Maković dobitnik nagrade za životno djelo Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske
PRIZNANJA
Zvonko Maković dobitnik nagrade za životno djelo Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske
ZAGREB - Ovogodišnji dobitnik Nagrade Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) za životno djelo „Radovan Ivančević” je Zvonko Maković, povjesničar umjetnosti.
Preminula glumica Anouk Aimée
IN MEMORIAM
Preminula glumica Anouk Aimée
PARIZ - Francuska glumica poznata po svojoj eleganciji i sofisticiranosti u filmovima uključujući Oscarom nagrađenom 'Muškarac i žena' Claudea Leloucha, Fellinijevih klasika 'La Dolce Vita' i '8½' te Jacquesa Demyjeva 'Lola', umrla je u utorak.
Potrošnja na filmsku produkciju u Mađarskoj blizu milijarde dolara
FILM
Potrošnja na filmsku produkciju u Mađarskoj blizu milijarde dolara
BUDIMPEŠTA - Potrošnja na filmsku produkciju u Mađarskoj iznosila je blizu 1 milijarde USD 2023., rekao je vladin povjerenik za filmsku industriju Csaba Kael na otvaranju festivala MOZ.GO u Veszprému u srijedu, prema izvješću državne novinske kuće MTI.
Wim Wenders dobitnik njemačko-francuske medijske nagrade
LAUREAT
Wim Wenders dobitnik njemačko-francuske medijske nagrade
PARIZ - Redatelj Wim Wenders ove će godine dobiti njemačko-francusku novinarsku nagradu kao priznanje za životno djelo.
Preminula francuska pop ikona Francoise Hardy
IN MEMORIAM
Preminula francuska pop ikona Francoise Hardy

PARIZ - Françoise Hardy, francuska kantautorica čiji su je melankolični glas, senzualna ljepota i smisao za stil učinili međunarodnom senzacijom u tinejdžerskim godinama, zadivivši modne dizajnere i slavne glazbenike kao što su Bob Dylan i David Bowie, umrla je u dobi od 80 godina.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE