GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u studenome? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u studenome? (VIDEO)
U KINIMA U STUDENOM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2021 / 19:18
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec studeni hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su četrnaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u studenom.


POSLJEDNJA NOĆ U SOHOU (LAST NIGHT IN SOHO)
UK, 2021.
Redatelj: Edgar Wright
Glumci: Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Thomasin McKenzie, Diana Rigg
Žanr: drama, horor, misterij, triler
Trajanje: 116 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Complete Fiction/Film4/Focus Features International (FFI)/Perfect World Pictures/Working Title Films/Universal Pictures/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.focusfeatures.com/last-night-in-soho

Film Edgara Wrighta, redatelja „Vozača“.

Psihološki triler Edgara Wrighta o mladoj djevojci opsjednutoj modom, koja se misteriozno može vratiti u šezdesete godine prošloga stoljeća gdje susreće svoga idola, pjevačicu u usponu. No, London 1960. godine nije onakav kakav se čini i vremenski niz se raspada s opasnim posljedicama.

U kinima od 04. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



SVINJA (PIG)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2021.
Redatelj: Michael Samoski
Glumci: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin
Žanr: drama, triler
Trajanje: 92 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Neon/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://neonrated.com/films/pig

Nicolas Cage je u ulozi Roba, osamljenog tartufara koji živi u oregonskoj šumi sa svojom svinjom dresiranom za traženje tartufa. Nakon što ga jedne noći nepoznata osoba napadne i otme mu svinju, Rob uz pomoć trgovca tartufima kreće u potragu za vjernom prijateljicom.

Film u kojemu slavni Oskarovac Nicolas Cage pokušava spasiti voljenu svinju izvrsno je ocijenjen od kritike, a Cage je dobio brojne pohvale za svoju ulogu.

U kinima od 04. studenog, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)



VJEČNICI (ETERNALS)

UK, SAD, 2021.
Redatelj: Chloé Zhao
Glumci: Gemma Chan, Richard Madden, Kumal Nanjiani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee, Kit Harrington, Salma Hayek, Angelina Jolie
Žanr: akcija, avantura, fantasy, ZF
Trajanje: 157 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Marvel Studios/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.marvel.com/movies/eternals

Besmrtni superjunaci, od kojih svaki ima posebnu energiju i razlikuje se od ostalih članova, izlaze iz tajnosti kako bi zajedno s ljudima obranili život na Zemlji. Radnja filma događa se nakon filma „Osvetnici: Završnica“, kada novi zaštitnici Zemlje izlaze iz sjene i okupljaju se protiv najstarijeg neprijatelja čovječanstva, Devijanata.

U kinima od 04. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)



JUŽNI VJETAR 2: UBRZANJE (JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE)
Srbija, Hrvatska, 2021.
Redatelj: Miloš Avramović
Glumci: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Jovana Stojiljković
Žanr: akcija, krimi, triler
Trajanje: 127 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Režim/Blitz Film & Video Distribution

U želji da proširi i ozakoni posao, Maraš ulaže nezakonito stečeni novac u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu. Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene – to su samo neki detalji onoga što nas čeka u „Ubrzanju“.

Nastavak velikog regionalnog kino-hita i sage o Petru Marašu, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa „nedodirljivog vođe srpskog podzemlja“, pod zaštitom same države.

U kinima od 11. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



OTET (MY SON)
Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, 2021.
Redatelj: Christian Carion
Glumci: James McAvoy, Claire Foy
Žanr: krimi, misterij, drama
Trajanje: 95 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: STX Films/Une Hirondelle Productions/Wild Bunch International/Editus d.o.o.

Nakon što je vlastitu karijeru godinama stavljao ispred svoje obitelji, Julien (James McAvoy) suočava se s neuspjelim brakom i otuđenim sinom. Tijekom putovanja prima poziv da je njegov sedmogodišnji sin nestao dok je boravio u kampu. Kada vlasti ne pomognu dovoljno, Julien je prisiljen preuzeti stvar u svoje ruke. Potaknut osjećajem krivnje zbog zanemarivanja obitelji, odlučan je učiniti sve što je potrebno da pronađe sina i otkrije misterij njegovog nestanka. U duhu filma „96 sati“, „Otet“ je misteriozni triler koji će vas držati na rubu sjedala.

U kinima od 11. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


VELIKI CRVENI PAS CLIFFORD (CLIFFORD THE BIG RED DOG)
Sinkroniziran na hrvatski
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Kanada, 2021.
Redatelj: Walt Becker
Glumci: Darby Camp, Jack Whitehall, Izaac Wang
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 97 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/The K Entertainment Company/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://web.facebook.com/CliffordMovie?_rdc=1&_rdr

Avantura nikada nije bila veća.

Kada srednjoškolka Emily Elizabeth poželi da njezino sićušno crveno štene naraste veliko i snažno, ne očekuje da će se u svom malom stanu u New Yorku probuditi pored najvećeg psa na svijetu! U pokušaju da zadrži svog voljenog kućnog ljubimca, Emily namjerava pronaći stručnjaka za životinje nadajući se da će ovaj uspjeti vratiti Clifforda u normalnu veličinu. Dok ga traži po gradu zajedno sa svojim neodgovornim ujakom Caseyjem, školskim kolegom Owenom i Cliffordom, glas o Cliffordovoj veličini privuče pažnju zlog znanstvenika koji ga pokušava prisvojiti.

Bilo da ga poznajete iz knjiga, TV serija, filmova ili videoigara, Clifford je, nesumnjivo, najpoznatiji veliki crveni pas na svijetu. Priča o njemu počinje još 1963. godine kada je Norman Bridwell objavio prvu slikovnicu „Clifford the Big Red Dog“.

U kinima od 11. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


EIFFEL (EIFFEL)
Francuska, Njemačka, 2021.
Redatelj: Martin Bourboulon
Glumci: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Delandochamps
Žanr: biografski, drama, povijesni, romansa
Trajanje: 108 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Pathé/Constantin Film/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.constantin-film.de/kino/eiffel-in-love/

Vlada traži od Eiffela da osmisli nešto spektakularno za Svjetsku izložbu u Parizu 1889. godine, ali Eiffel želi projektirati podzemnu željeznicu. Odjednom, sve se mijenja kada se Eiffel ponovno poveže s tajanstvenom ženom iz svoje prošlosti.

Eiffel – Simbol Pariza. Dok su ga neki smatrali simbolom napretka i industrijske budućnosti, drugi su u njemu vidjeli vrhunac neukusa. Jedan od danas najposjećenijih spomenika svijeta, projekt je vizionara i arhitekta Gustava Eiffela.

U kinima od 18. studenog, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


FRANCUSKA DEPEŠA (THE FRENCH DISPATCH)
Njemačka, SAD, 2021.
Redatelj: Wes Anderson
Glumci: Bill Murray, Timothee Chalamet, Frances McDormand, Elisabeth Moss, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Owen Wilson, Benicio del Toro, Adrien Brody, Saoirse Ronan
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 108 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Searchlight Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.searchlightpictures.com/thefrenchdispatch/

Priča počinje smrću glavnog urednika, kada se redakcija okuplja kako bi odabrala tri priče koje će objaviti u komemorativnom broju časopisa. A one pripovijedaju o umjetniku osuđenom na doživotnu kaznu zatvora zbog dvostrukog ubojstva, o studentskim neredima i o otmici koju je razriješio šef kuhinje.

Deseti igrani film kultnog redatelja Wesa Andersona zapravo je ljubavno pismo upućeno sedmoj sili, kojemu niti ovoga puta nisu mogle odoljeti najveće filmske zvijezde današnjice.

U kinima od 18. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ISTJERIVAČI DUHOVA: NASLIJEĐE (GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE)
Kanada, SAD, 2021.
Redatelj: Jason Reitman
Glumci: Carrie Coon, Mckenna Grace, Finn Wolfhard
Žanr: komedija, fantasy
Trajanje: 124 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/BRON Studios/Ghostcorps/Sony Pictures Entertainment (SPE)/The Montecito Pictures Company/Sony Pictures Releasing International/Con Film
Službena web stranica: https://www.ghostbusters.com/

Kada samohrana majka i njezino dvoje djece stignu u mali grad, počinju otkrivati svoju vezu s izvornim Istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

U kinima od 18. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


JAHAČI PRAVDE (RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE/RIDERS OF JUSTICE)
Danska, Švedska, Finska, 2020.
Redatelj: Anders Thomas Jensen
Glumci: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Lars Brygmann
Žanr: akcija, komedija, drama
Trajanje: 116 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Magnet Releasing/Zentropa Entertainments/Discovery Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.ridersofjustice.com/

Mads Mikkelsen tumači Markusa, vojnog veterana kojega iz rata pozivaju natrag kući nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću odgovorna biciklistička banda kroz kompliciranu seriju namjernih događaja, a koji su započeli s ukradenim biciklom. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s Ottovim prijateljima, ujedno i hakerima, Lennartom i Emmenthalerom koji se pokažu poprilično nesposobnima u korištenju logike i vatrene moći. Njihov plan osvete uskoro počinje pucati po šavovima i to na potpuno neočekivane načine. Uz savršeni spoj brutalnog nasilja, iskrene tragedije i čudnovatog humora, Jensenov film gledatelja odvodi na zabavno putovanje koje uključuje vjerojatnost, osvetu i nehotične posljedice pomno izrađenih planova.

U kinima od 18. studenog


ENCANTO: NAŠ ČAROBNI SVIJET (ENCANTO)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2021.
Redatelji: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Žanr: animirani, avantura, komedija
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Animation Studios/Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/

Animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje izuzetne obitelji. Iako se obitelj Madrigal možda razlikuje od vaše, s njima ćete se osjećati baš kao kod kuće.

Novi Disneyjev animirani film nagrađivanog i popularnog autora glazbe Lin-Manuela Mirande.

U kinima od 25. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KRALJ RICHARD (KING RICHARD)
SAD, 2021.
Redatelj: Reinaldo Marcus Green
Glumci: Will Smith, Jon Bernthal, Tony Goldwyn
Žanr: biografija, drama, sport
Trajanje: 138 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Overbrook Entertainment/Star Thrower Entertainment/Warner Bros./Westbrook Studios/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.kingrichardfilm.net/

Temeljeno na nepoznatoj istinitoj priči koju morate pogledati da biste u nju povjerovali. Venus, Serena i plan za velika djela.

Richard (Will Smith) gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, no ipak se obvezao trenirati najbolje tenisačice svijeta, Serenu i Venus Williams. Dok su bile još jako male, Richard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Snaga obitelji, ustrajnost i nepokolebljivo vjerovanje bila su sredstva za postizanje nemogućeg i ostavljanje dojma na cijeli svijet. Kao rezultat, Serena i Venus Williams osvojile su brojne Grand Slam naslove i postale su najtrofejnije, najdominantnije i najuvjerljivije tenisačice u modernom tenisu.

Za „Oscara“ nominirani Will Smith u filmu temeljenom na istinitoj priči koja prati putovanje Richarda Willimasa, oca koji je odgojio dvije najuspješnije tenisačice svih vremena.

U kinima od 25. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ZBORNICA (THE STAFFROOM)
Hrvatska, 2021.
Redateljica: Sonja Tarokić
Glumci: Marina Redžepović, Stojan Matavulj, Nives Ivanković, Maja Posavec, Sandra Lončarić, Daria Lorenzi Flatz
Žanr: drama
Trajanje: 126 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinorama/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/zbornica

Nije samo djeci odlazak u zbornicu traumatičan.

Suočena s restrikcijama školskog sistema i okružena obeshrabrenim učiteljima, nova i entuzijastična osnovnoškolska pedagogica Anamarija ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo na taj način polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

Film „Zbornica“ dobitnik je posebnog priznanja glavnog žirija Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, te posebnog priznanja Ekumenskog žirija.

U kinima od 25. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TRIJUMF (UN TRIOMPHE/THE BIG HIT)
Francuska, 2020.
Redatelj: Emmanuel Courcol
Glumci: Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho, Sofian Khammes
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Memento Films/Discovery Film & Video Distribution

Etienne je ne baš uspješan glumac koji održava glumačku radionicu u zatvoru, gdje okuplja skupinu zatvorenika kako bi uprizorili Beckettovu dramu „U očekivanju Godota“. Kada mu se pruži prilika ovu živopisnu grupicu povesti na turneju po Francuskoj, neminovno iskrsne pitanje hoće li uspjeti ustrajati u dramskim očekivanjima, te kakav će odjek njihov nastup polučiti u glavnom gradu – Parizu.

U kinima od 25. studenog

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Nicolas Cage, Anya Taylor-Joy, Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Matt Smith, Thomasin McKenzie
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE