GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolovoz u Grožnjanu okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta

Kolovoz u Grožnjanu okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta
UMJETNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2022 / 17:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U organizaciji Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži (HGM) kolovoz u istarskom gradiću Grožnjanu obilježit će brojna umjetnička događanja na kojima surađuje niz svjetskih umjetnika.

U tijeku su radionica rane glazbe Musica Antica, Michael Chekhov ljetna akademija trening mentora i Međunarodna škola arhitekture, a do kraja kolovoza održat će se i Ljetna pijanistička škola te seminari iz roga, saksofona, oboe i klarineta.

Radionica rane glazbe ili Campus "Musica Antica" odvija se u suradnji HGM-a i Sveučilišta u Ljubljani - Akademije za glazbu/Odjel za Staru glazbu.

Campus prati sve veći umjetničko-izvođački i obrazovni trend proučavanja povijesno osviještene izvođačke prakse i interpretacije velikog opusa sekularne i duhovne glazbe od perioda srednjeg vijeka sve do početka XIX stoljeća, uzimajući u obzir i njegu glazbene kulturne baštine Istarske županije i sjeverne Istre, muzičke etno-kulturologije, povijesnih glazbala županije i regije.

Jedan od njihovih budućih ciljeva je njega i izrada svojstvenih glazbenih i glazbeno-scenskih produkcija, izvođenih na autentičnim instrumentima i uz poštovanje povijesne izvođačke prakse.

Umjetnički ravnatelji Campusa Musica Antica su Tonči Bilić i Egon Mihajlović, a predavači su Mihajlović, Bettina Simon, Lucia Rizzello, Franjo Billić i Chiara De Zuani.

Završni koncerti sudionika Campusa održat će se 11. kolovoza s početkom u 21,00 sat u dvorani Kaštel i 12. kolovoza u 20,00 sati u crkvi sv. Vida, Krešencija i Modesta.

U tijeku je i Međunarodna škola arhitekture koju vode objavljivani i nagrađivani arhitekti Takaharu i Yui Tezuka te Jim Njoo.

Japanski par Tezuka iskusan je u projektiranju prostora za djecu, što su prepoznali OECD i UNESCO proglasivši njihov Fuji Kindergarten najboljom školom na svijetu, dok je Jim Njoo dvostruki pobjednik Međunarodnog urbanističko-arhitektonskog natječaja Europan.

Završna prezentacija rada škole održat će se 13. kolovoza u 15,00 sati kroz šetnju Grožnjanom, a svečano predavanje održat će se 14. kolovoza u 10,00 sati.

Predavanje arhitekta Tezuke moći će se pratiti i live streamingom na YouTube kanalu HGM-a, 9. kolovoza s početkom u 20,30 sati.

Programe HGM-a u Grožnjanu podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Općina Grožnjan, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Glazbena škola u Varaždinu, Centar za kulturu i informacije Maksimir i dr.

Tagovi: Grožnjan, Hrvatska glazbena mladež, Campus Musica Antica, Tonči Bilić, Egon Mihajlović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE