GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Komemoracija Miri Furlan u JDP-u

Komemoracija Miri Furlan u JDP-u
JDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 19:13
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Komemoracija Miri Furlan biće održana 11. maja na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića biće izvedena stoti put u nedelju 18. aprila u 19.00, dodao je JDP.

U predstavi koja je na repertoaru i u ponedeljak 19. aprila igraju Jasna Đuričić, Anita Mančić, Jovana Gavrilović i Miki Manojlović.

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 66. godini u januaru ove godine.

Rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno-fantastičnoj seriji Vavilon 5 i po ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni.

U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica poznata po rolama u ostvarenjima kao šti su Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalui Lepota poroka (1986) Živka Nikolića.

Krajem 1991. godine Mira Furlan i njen suprug emigrirali su iz SFRJ kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se bivša država nalazila.

Tagovi: Mira Furlan, Miki Manojlović, Jasna Đuričić, Anita Mančić, Jugoslovensko dramsko pozorište
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE