GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski slavi 50. rođendan

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski slavi 50. rođendan
ROĐENDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2023 / 08:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Koncertna dvorana Lisinski proslavit će 50. rođendan trodnevnim programom od 28. do 30. prosinca, u kojemu se ističe zajednička izvedba Beethovenove Devete simfonije Simfonijskoga orkestra i Zbora HRT-a, Zagrebačke filharmonije, Zbora Opere HNK i Zbora Ivan Goran Kovačić.

Svečani središnji događaj koji će obilježiti proslavu uključuje koncert za Dan dvorane Lisinski 29. prosinca, kada će Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije, Zagrebačka filharmonija, Zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić u Zagrebu pod ravnanjem maestra Dawida Runtza izvesti Devetu simfoniju Ludwiga van Beethovena, kaže se u priopćenju organizatora.

Iste večeri nastupit će glazbene grupe Swingers i Gelato sisters te skupina Živa voda, koja će izvoditi autorske obrade Olivera Dragojevića.

Program trodnevne proslave uključuje predstave i nastupe za djecu, organizirane obilaske, revijalni koncert zvijezda diskografske kuće Croatia Records “Zlatna ptica”. Nastupat će i Zagrebački solisti, Zagrebački kvartet saksofona, Zagrebački ansambl flauta, gudački kvartet Sebastian i Rucner, ansambl Kazališta Komedija, solisti i ansambl Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Dječji zbor Hrvatske radiotelevizije i drugi.

Program otvara izvedba glazbene priče za djecu “Orašar”, u četvrtak u 10 sati.

Koncertna dvorana, koja nosi ime skladatelja prve hrvatske opere “Ljubav i zloba” Vatroslava Lisinskoga, službeno je otvorena 29. i 30. prosinca 1973. te otad organizira koncerte, izložbe, predstave, filmske projekcije i brojne druge događaje.

“Lisinski” je ugostio svjetske glazbenike kao što su Leonard Bernstein, Zubin Mehta i Luciano Pavarottij, glasovite svjetske ansamble poput Bečke i Berlinske filharmonije, ali i neke od najvećih zvijezda zabavne i jazz glazbe, među kojima Tinu Turner, Nicka Cavea, Ellu Fitzgerald, Stinga i druge.

Obilježavanje 50. obljetnice Lisinskog održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba te pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba.

Tagovi: Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Lisinski
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE