GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kraljevstvo Moje (za početnike) Teatra Exit u petak premijerno u MUO

Kraljevstvo Moje (za početnike) Teatra Exit u petak premijerno u MUO
LJETNE NOĆI TEATRA EXIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2020 / 12:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U sklopu 11. Ljetnih noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt u petak, 24. srpnja, premijerno će biti izvedena predstava "Kraljevstvo Moje (za početnike)" Ivana Gorana Viteza, komedija u čijem je središtu osjetljivi i nesavršeni Bog koji se mora nositi s izazovima svojega položaja.

Kako se ističe u najavi, predstava je koprodukcija Teatra Exit i Ludens Teatra, a riječ je o adaptaciji teksta Davida Javerbauma "Čin Božji" (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine.

Predstava je izvorno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

"S obzirom da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe", stoji u najavi.

Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je sinulo. Ne njemu, nego je jednostavno sinulo. I od tada je sve drugačije, kao i naš Gospodin. On je jednostavno prezaposlen. Ima milijune propuštenih poziva, preambiciozno dijete, bogatstvo samo u oblacima i naravno, vlastite demone. Zbog svega toga lako je prognozirati nekontrolirane izljeve bijesa, potrebu da se čovjek izmakne iz svoje sredine, da revidira povijest i krene ispočetka, koliko je to moguće.

"Samo za vas, večeras, u vašem gradu, tri glumca ispričat će… točnije, preko njihovih tijela priča ovog čovjeka bit će ispričana. Dovedite to u usku vezu s religijom, vjerovanjem, jedinom Istinom, kaležima, magarcima i Melom Gibsonom i možete pogoditi o kome se radi. Možete li? Zlatan jezik, a nije sveta krava? Nije ni Isus Krist. On je On. I samo On. I nitko drugi uz njega. Osim pomagača. I publike. Jer bez publike ne postoji vjera", ističu iz Teatra Exit.

"Kraljevstvo Moje" podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost, poručuju.

Igraju Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović. Dramaturgiju potpisuje Ivan Penović, scenografiju osmišljava Gordana Svilar, a glazbu Mario Mirković. Za oblikovanje svjetla odgovoran je Zdravko Stolnik.

Tagovi: Ljetne noći Teatra Exit, Kraljevstvo Moje (za početnike), Muzej za umjetnost i obrt, Ivan Goran Vitez, Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE