GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krenule prednarudžbe vinila u sklopu proslave 40 godina novog vala

Krenule prednarudžbe vinila u sklopu proslave 40 godina novog vala
NOVI VAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 13:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kao što je i najavljeno Croatia Records je putem svojeg webshopa pokrenula prednarudžbe vinila u sklopu proslave 40 godina novog vala. Za sada su dostupne prednarudžbe Paket aranžmana, jedinog albuma Šarla akrobate (Bistriji ili tuplji čovek biva kad...) i prvog (istoimenog) albuma Električnog orgazma.

Cijena svakog vinila je 149 kuna, a u službenoj prodaji će biti od 22. siječnja. Za kupce iz Srbije prednarudžbe će biti moguće i na webshopu Jugoton-Croatia Recordsa. Od 22. siječnja bit će dostupne i prednarudžbe vinilnog reizdanja prvog (istoimenog) albuma grupe Haustor koje će u prodaji biti od 23. veljače.

Što se tiče ekskluzivnih sadržaja, sva vinilna reizdanja dolaze u bogato pakiranom gatefold sleeveu u kojem se osim vinila u različitim bojama nalaze i dodatni sadržaji, razgovori sa živućim članovima bendova, producentima, tonskim snimateljima, menadžerima, glazbenim kritičarima, novinarima i ostalim akterima tadašnje novovalne scene. Uz to stižu i raritetne fotografije, isječci iz časopisa te nikad prije objavljen dio arhive Jugotona/Croatia Recordsa vezan uz ova izdanja. Svi albumi dolaze s download karticom za preuzimanje mp3 verzije pjesama koje je remasterirao s originalnih magnetofonskih vrpci Goran Martinac u Croatia Records Studiju.

Kultni Paket aranžman, koji dolazi na crvenom vinilu, sadržavat će tekstove dugogodišnjeg urednika Jugotona, Siniše Škarice, autora originalnog omota albuma, Branka Gavrića, glazbenih kritičara Petra Popovića Pece i Momčila Rajina Mome, te razgovore sa Srđanom Gojkovićem Giletom (Električni orgazam), Zdenkom Kolarom (VIS Idoli) i Miroslavom Cvetkovićem Cveletom (Bajaga i Instruktori; tonski snimatelj Paket aranžmana). Naravno, tu su i fotografije Gorana Vejvode.

Legendarni prvi i jedini album glazbenog trojca Šarlo akrobata, Bistriji ili tuplji čovek biva kad, koji će biti u prodaji na bijelom vinilu, dolazi upakiran također s knjižicom koja se sastoji od fotografija i teksta Gorana Vejvode, zatim tekstova glazbenih kritičara Petra Lukovića, Aleksandra Žikića i Momčila Rajina te intervjua s Jurijem Tonijem, producentom albuma i Nenadom Krasavcem Keletom, menadžerom Šarla akrobate.

Prvi album Električnog orgazma, koji nosi naziv kao i sam bend, obilježen je postavom benda koja je nakon ovog albuma zasvirala tek za proslavu 35 godina rada u Beogradu 2015. godine. Samo za ovu prigodu donosimo razgovore sa svim članovima originalne postave, Srđanom Gojkovićem Giletom, Ljubomirom Jovanovićem Jovecom, Ljubomirom Đukićem Ljubom i Marinom Geraghty (rođ. Vulić), ali i tekstove producenta albuma Ivana Pike Stančića i glazbenog kritičara Petra Lukovića te sjajne fotografije Gorana Vejvode. Album će biti reizdan na žutom vinilu.

Jedan od najvažnijih zagrebačkih predstavnika novog vala, grupa Haustor, i prema mnogima njihov najbolji album, istoimeni Haustor, vraćaju se na vinil i to bijeli prozirni koji će biti popraćen također bogatim sadržajima. U knjižici izdanja naći će se razgovori s članovima prve postave benda, Srđanom Sacherom, Darkom Rundekom i Ozrenom Štiglićem, a bit će tu i popratni tekstovi producenta albuma, Huseina Hasanefendića Husa, tonskog snimatelja Hrvoja Hegedušića i tadašnjeg glavnog i odgovornog urednika Jugotona, Dubravka Majnarića. Na izdanju se nalaze i fotografije Sande Hržić i Andrije Zelmanovića.

Urednik svih reizdanja je Nikola Knežević, asistent projekta i logistička podrška bio je Frane Tomašić, a likovna oblikovanja uz restauraciju originalnih omota radio je vrsni grafički dizajner Darko Kujundžić. Supervizor reizdanja Paket aranžmana bio je Siniša Škarica. Uz reizdanja CMC televizija u suradnji s Croatia Recordsom priprema i popratni dokumentarni film koji prati zbivanja oko ova četiri albuma, ali i općenito novog vala te 40 godina nakon ovog glazbenog pokreta. Premijerno emitiranje dokumentarca očekuje se 22. siječnja na CMC televiziji.

Uz proslavu 40 godina novog vala pokrenuta je i kampanja izrade lyric videa za sve pjesme spomenutih albuma, a u produkciji CroRec Digitala. Zadnji lyric video bit će objavljen 22. siječnja, a svi dosadašnji dostupni su na YouTube kanalima Croatia Recordsa i Jugoton Musica. Cijelu kampanju Croatia Recordsa povodom proslave 40 godina novog vala prati i novoobjavljeno box set izdanje Novi talas/Novi val na 6 CD-a sa 100 originalnih pjesama po izboru cijenjene radijske voditeljice Radija 202 Beograd i iznimne poznavateljice rock glazbe i novog vala, Olge Kepčije.

Ujedno, 15. siječnja na streaming servisima bit će ekskluzivno objavljene remasterirane snimke albuma.

Tagovi: novi val, novi talas, Šarlo akrobata, Haustor, Paket aranžman, Električni orgazam
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE