GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ksenija Marinković nova predsjednica HDFD-a

Ksenija Marinković nova predsjednica HDFD-a
IZBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2021 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih djelatnika izabralo je na redovnoj skupštini glumicu Kseniju Marinković za svoju novu predsjednicu, izvijestio je u srijedu Hrvatski audiovizualni centar.

Ksenija Marinković (Virovitica, 1966.) ostvarila je brojne filmske, televizijske, ali i kazališne uloge. Glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu završila je 1988. godine, nakon čega je postala stalni član kazališnog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Od sezone 2015./2016. postala je prvakinja Drame u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Za svoj je rad više puta nagrađivana - 2002. je dobila nagradu Zlatni smijeh za ulogu u predstavi 'Zaštićena zona', a 2007. nagradu Marul za glumačko ostvarenje u predstavi "S druge strane". Iste je godine dobila i nagradu Veljko Maričić za najbolju žensku ulogu u toj predstavi, ali i nagradu Dubravko Dujšin.

Na Pulskom filmskom festivalu 2016. osvojila je nagradu Zlatna arena za glavnu žensku ulogu u filmu "S one strane Zrinka Ogreste.

U povodu svog imenovanja predsjednicom Društva Marinković je najavila promoviranje rada Društva kroz posebne projekte te intenzivnu suradnju s institucijama unutar audiovizualne zajednice u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Na 71. redovnoj Skupštini Hrvatskog društva filmskih djelatnika izabrana je za mandatno razdoblje od 2021. do 2023.

Foto: HNK

Tagovi: Ksenija Marinković, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE