GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kultni album Idola slavi 40 godina luksuznim vinilnim reizdanjem

Kultni album Idola slavi 40 godina luksuznim vinilnim reizdanjem
NOVI VAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 16:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema mnogima najbolji ex-Yu rock album svih vremena, "Odbrana i poslednji dani" jednog od najboljih novovalin bendova, VIS Idola, ove godine slavi 40 godina od službenog izlaska.

Četiri su to desetljeća kako se glazba uvelike promijenila, no popularna "Odbrana" svo ovo vrijeme bila je aktualna, i u smislu inspiracije drugima, i u smislu autorske jedinstvenosti i svježine koju i danas posjeduje. Kako bi se dostojno obilježila velika obljetnica ovog neponovljivog albuma, Croatia Records će ove godine objaviti luksuzno vinilno reizdanje.

Uz intervjue s članovima Idola, Srđanom Šaperom, Zdenkom Kolarom i Nebojšom Krstićem, reizdanje donosi i zadnji veliki intervju s Vladom Divljanom prije nego što nas je napustio, ali i sjajne tekstove glazbenih kritičara Dragana Ambrozića, Aleksandra Žilića i Petra Janjatovića. Tu su i rijetke fotografije Goranke Matić i Gorana Vejvode, memorabilije iz arhive Croatia Recordsa, odnosno Jugotona, i privatne arhive Srđana Šapera, tekstovi svih pjesama i download code za preuzimanje mp3 verzija pjesama, dok se na 180-gramskom vinilu nalaze snimke s originalnih magnetofonskih vrpci koje je remasterirao Mauro Širol u Croatia Records Studiju. Likovno oblikovanje reizdanja radio je Darko Kujundžić.

Luksuzno reizdanje vinila trenutno je u tisku, a dolazak na tržište očekuje se za nekoliko mjeseci. Uz vinil, pjesme s albuma bit će po prvi put objavljene na streaming servisima u Hi-resu, odnosno u visokoj kvaliteti zvuka (96 kHz/24 bit). Produkcija CroRec Digital ujedno izrađuje lyric videospotove za sve pjesme s albuma "Odbrana i poslednji dani", a do sada su objavljeni "Obrana", "Moja si", "Kenozoik", "Poslednji dani", "Jedina (Uzurlikzurli)", "Nemo", "Rusija", "Nebeska tema", "Senke su drugačije" i "Igrale se delije".

Tagovi: Odbrana i poslednji dani, Idoli, Srđan Šaper, Nebojša krstić, Zdenko Kolar, Vlada Divljan
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE