GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kultni Azrin live album doživio reizdanje na vinilu

Kultni Azrin live album doživio reizdanje na vinilu
ZA SLADOKUSCE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2022 / 22:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sedam koncerata zaredom održala je grupa Azra u listopadu 1981. godine.

Prvotno je veliki koncert trebao biti održan u Domu sportova, ali je Azra ipak završila u Kulušiću te prvotno rasprodala pet koncerata nakon čega su dodana još dva datuma. Tako je nastup 21. listopada 1981. godine snimljen uživo i objavljen na trostrukom vinilu te postao jedan od najvažnijih live albuma u povijesti glazbe naših prostora. Energiju koja se može čuti na ovom koncertu, kao i briljantnu izvedbu, nikad više nitko nije ponovio, a kamoli nadmašio do današnjih dana.

Specifičnost ove snimke je što je Azra izvela 14 do tada neobjavljenih pjesama, uključujući i naslovnu "Ravno do dna". Tu su još i "Rođen da budem šonjo", "Sestra Lovel 1984", "Reket Roll iz Šume Striborove, "Đoni budi dobar", "Visoko iznad vlakova", "Plavo - smeđe", "Vrata podzemnih voda", "Svjetska lada", "Prokleto ljut", "Nedjeljni komentar", "Ostavi me nasamo", "Ne želim ništa loše da ti uradim" i "Sjaj u kosi". Na snimci se mogu čuti i hitovi "A šta da radim", "Balkan", "Iggy Pop", "Marina", "Užas je moja furka," "Fa fa fa", "Pit... i to je Amerika", "Teško vrijeme", "Poziv na ples" i drugi.

Četrdeset godina nakon ovih legendarnih koncerata i trostrukog live albuma koji je oduševio publiku i kritiku čak i izvan granica naših prostora, Croatia Records objavljuje ga ponovno na vinilu. Uz remasterirane snimke iza kojih stoji Mauro Širol iz Croatia Records Studija, pakiranje dolazi i uz prigodni poster autora Dubravka Matakovića na kojem se može vidjeti i novinska najava koncerata u Kulušiću. Likovno oblikovanje reizdanja radio je Darko Kujundžić. Naslovna fotografija izdanja djelo je Davora Šarića, a ideju za originalni omot osmislio je Branimir Štulić. Tonski snimatelj koncerta bio je Želimir Babogredac, ton majstor Mladen Škalec, a producent Branimir Štulić.

Tagovi: Azra, Ravno do dna, Kulušić, Johnny Štulić, Boris Leiner, Mišo Hrnjak, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE