GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kultura u điru u dubrovačkim kvartovima

Kultura u điru u dubrovačkim kvartovima
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2020 / 16:42
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Kao nadogradnju inicijative #umjetnicigradu i brojnih aktivnosti dubrovačkih kulturnih ustanova u vremenu pandemije koronavirusa Grad Dubrovnik pokrenuo je projekt "Kultura u điru", u sklopu kojeg će se u lipnju na brojnim gradskim lokacijama na otvorenom izvoditi koncertni, dramski, folklorni i drugi programi.

Gradske ustanove u kulturi su u vremenu pandemije koronavirusa i zabrane javnih okupljanja svoje sadržaje publici nudile na društvenim mrežama i internetskim stranicama, a kroz projekt "Kultura u điru" do početka srpnja donijet će ga sugrađanima u dubrovačke kvartove.

Riječ je o lokacijama u naselju Mokošica, Parku Luja Šoletića u Gružu, parku na Gorici sv. Vlaha, platou ispred crkve svetoga Jakova, Šetalištu kralja Zvonimira u Lapadu, ljetnikovcu Skočibuha i drugim.

U ostvarenju programa sudjeluju Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovački muzeji, Kazalište Marina Držića, FA Linđo, Dubrovačke knjižnice, Dom Marina Držića, Kinematografi Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Prirodoslovni muzej Dubrovnik te javna ustanova Rezervat Lokrum.

Projekt je otvoren prošlog vikenda, izvedbom Kazališta Marina Držića "Glumci Gradu: Hommage Ivi Vojnoviću" na terasi pred teatrom, kao i zajedničkim programom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja s koncertom ispred i edukativnim radionicama u Kneževu dvoru.

Dubrovačke knjižnice održat će niz radionica za školarce i predškolski uzrast, a sa serijom kreativnih radionica "Umjetnički virus" projektu će se priključiti Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Dom Marina Držića.

Dubrovački simfonijski orkestar i Folklorni ansambl Linđo suradnju će ostvariti na Svjetski dan glazbe 21. lipnja zajedničkim nastupom pred crkvom svetog Vlaha, kao i 27. lipnja u Uvali Lapad, a FA Linđo će imati još dva nastupa sa svojim programom "Linđovo blago" 15. lipnja u Parku Luja Šoletića i 6. srpnja u Mokošici. Javna ustanova Rezervat Lokrum i Dubrovački muzeji 4. srpnja organizirat će obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti otoka Lokruma.

Projekt se održava u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom, gradskim kulturnim ustanovama te gradskim kotarevima i mjesnim odborima.

Tagovi: Grad Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovački muzeji, Kazalište Marina Držića, FA Linđo, Dubrovačke knjižnice, Dom Marina Držića
PROČITAJ I OVO
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE