GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u

Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 09:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.

Četiri vrhunske glazbenice – Ana Dražinić i Ivana Duvnjak Akamatsu na violinama, Iva Štefančić na violi i Ana Gjud na violončelu čine gudački kvartet Vortex Strings koji je osnovan 2016. godine i koji iza sebe ima impresivan broj nastupa i studijskih snimanja s mnogim glasovitim umjetnicima među kojima su Melody Gardot, Sergei Polunin, Tereza Kesovija, Amira Medunjanin, Nina Badrić, The Frajle, Toni Cetinski, Jinx i drugi.

„Mi smo na prvom mjestu classic, ali smo također i beyond classic. Naša strast prema crossoveru nije neko puko kršenje pravila ili povremeno izlaženje iz okvira, to je istinska težnja za drukčijim izvedbenim doživljajima i iskrena želja da se klasična glazba spajanjem s drugim žanrovima što više približi publici, osobito mladima.“ – kaže osnivačica kvarteta, violončelistica Ana Gjud.

Na programu koncerta su glasoviti skladatelji poput Astora Piazzolle i Ennia Morriconea te legendarne pjesme koje su izvodili Frank Sinatra, Celine Dion, Elvis Presley, Beatlesi, The Mambo King, Ivo Robić, Goran Bregović, Đorđe Balašević, Tereza Kesovija i mnoge druge, a posebna gošća je sjajna mlada vokalistica Nela Đinđić.

Koncert Beyond classic prvi je od dva koji će se ove sezone održati u Hrvatskom glazbenom zavodu, a koji su sufinancirani putem natječaja „Jer svirati se mora“, provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

Fotografija: Ana Dujam

Tagovi: Vortex Strings, Ana Dražinić i Ivana Duvnjak Akamatsu, Iva Štefančić, Ana Gjud, Hrvatski glazbeni zavod
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE