GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laibach objavio specijalno reizdanje debitantskog albuma

Laibach objavio specijalno reizdanje debitantskog albuma
REIZDANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 19:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novo izdanje objavljeno je kao vinil i CD kutija, a vlasnici jednog ili drugog kompleta također imaju pristup digitalnoj verziji svih pjesama na webu. CD izdanje sadrži tri nosača zvuka, a vinilna kutija dva dvostruka i jedan vinilni album. Riječ je naime o proširenom izdanju koje zapravo kombinira tri albuma, "Laibach", "Revisited" i "Underground"

Laibach, koji ove godine obilježava četvrto desetljeće djelovanja, objavio je specijalno izdanje svog debitantskog albuma "Laibach". Riječ je o albumu koji je prvotno objavljen 1985. (Škuc / R.o.p.o.t.), u to vrijeme u cenzuriranom formatu i bez imena grupe.

Novo izdanje objavljeno je kao vinil i CD kutija, a vlasnici jednog ili drugog kompleta također imaju pristup digitalnoj verziji svih pjesama na webu. CD izdanje sadrži tri nosača zvuka, a vinilna kutija dva dvostruka i jedan vinilni album. Dakle, ovo je prošireno izdanje koje zapravo kombinira tri albuma, "Laibach", "Revisited" i "Underground".

Dok album "Laibach" sadrži 15 izvornih pjesama benda iz razdoblja od 1982. do 1985, "Revisited" sadrži 12 pjesama, od kojih je deset prerada pjesama iz prve polovice 80-ih, a među njima su i dvije live numere, izvedene u suradnji sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija i Lvovskom filharmonijom. Treći album, pod nazivom "Underground", sadrži jedan od tri koncerta koje je Laibach izveo 2012. u rudniku Velenje, dvjesto metara pod zemljom. Taj materijal predstavljaju rane pjesme s početka rada benda, a koncerte je snimio danas pokojni legendarni tonski majstor Boško Bursać, kojem je Laibach i posvetio ovaj album. Još pet pjesama iz tog ranog razdoblja dostupno je na internet stranicama benda.

Laibach Revisited projekt objavljen je u ograničenoj nakladi, a u kutiji se može naći i posebna numerirana metalna značka s originalnim Laibach simbolom s početka 80-ih. Dio izdanja je i popratna knjižica sa svim informacijama i uvodnim tekstom urednika prvog izdanja albuma Igora Vidmara te knjiga koja donosi esej Marcela Stefančića Jr., kao i kratki epilog prvog slovenskog predsjednika Milana Kučana. Tu je i dvostruki plakat s portretima članova Laibacha i njihovih mnogobrojnih suradnika. Izdavač broja je Društvo za retroavantgardu.

Inače, iako je godina gotovo tek počela, grupa Laibach u 2020. već imala nekoliko koncerata. U Australiji je održala turneju od pet koncerata. Metro Theatre u Sydneyu ugostio ih je 16. siječnja, a potom su nastupili četiri puta s različitim programima na slavnom Mona Foma festivalu u Tasmaniji gdje su bili među glavnim zvijezdama. Uslijedio je 22. siječnja koncert u Hong Kongu.

Od 8. do 10. veljače Laibach je imao tri nastupa u njemačkoj prijestolnici, gdje je na poziv Heiner Müller Gesellschafta koproducirao kazališno-glazbeni projekt "Wir sind das Volk", nadahnut tekstovima pokojnog kontroverznog njemačkog dramatičara Heinera Müllera. Sve tri predstave u legendarnom kazalištu HAU1 (Hebbel am Ufer) arhitekta Oscara Kaufmanna bile su rasprodane, te se zbog velikog interesa pripremaju dodatne četiri predstave na jesen.

Tagovi: Laibach, Boško Bursać, Milan Kučan, RTV Slovenije, Laibach Revisited projekt
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE